• Etusivu
  • Talo

Juristi auttaa sinua lakikysymyksissä JuriNet asianajotoimistoissa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Jurinet Oy
Päivitetty 01.04.2025
20129_32065.jpg

Osaava juristi löytyy JuriNetistä helposti ja he ovat valmiita perehtymään juuri sinun asiaasi.

Jurinet on vuonna 2011 perustettu lakiasiaintoimisto, joka tarjoaa asiantuntevaa oikeusapua sekä yrityksille että yksityisasiakkaille. Meidän lähestymistapamme on aina asiakaslähtöinen, ja toimimme asiakkaan tarpeet ja etu edellä. Palvelemme asiakkaitamme valtakunnallisesti Suomessa ja tarjoamme apua myös oikeudenkäynneissä eri puolilla maata.

Jokainen toimeksianto on meille tärkeä, olipa kyseessä suuri tai pieni asia. Tärkeimpiä arvojamme ovat luottamuksellisuus, tehokkuus ja vastuullisuus, ja me panostamme aina parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen asiakkaan eduksi.

Jurinet on myös Suomen Yrittäjien valtakunnallinen yhteistyökumppani, ja tarjoamme jäsenille erikoiseduja lakipalveluistamme. Tarjoamme mahdollisuuden maksuttomaan alkuneuvotteluun, joka voidaan sopia etukäteen.

Meille on tärkeää, että asiakkaamme saavat parasta mahdollista oikeusapua, ja me sitoudumme aina toimimaan heidän parhaakseen.

Juristi auttaa sinua mm. asunto- ja kiinteistökaupoissa

JuriNet asianajotoimistojen asianajajat auttavat niin ostajaa kuin myyjääkin jo kaupantekovaiheessa. Meillä on tarjota avuksesi kokeneita kiinteistöjuristeja, jotka tietävät asuntokaupan sudenkuopat ja minimoivat tulevat ongelmat jo etukäteen.

Tarvitsetko lakimiehen apua?

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Jurinet Oy
Talo
laki
Kiinnostuitko? Tilaa RakentajaPRO-uutiskirje

Aiheeseen liittyvää

Jurinet sopimukset
Petos asuntokaupassa - kuuntele podcast
Podcastissa vaelletaan syvälle pykäläviidakkoon selvittämään asuntokaupan ongelmatilanteita. Jos asunnon myyjä ei kerro kaikkea oleellista kaupan kohteesta, onko se rikos? Entä miksi salainen virhe ei itse asiassa tarkoita sitä, että myyjä salaisi asioita?Asuntokaupan riidat ja laatuvirheet ratkaistaan yleensä joko maakaaren tai asuntokauppalain normistoja noudattaen. Tietyin reunaehdoin asuntokaupan virheet voivat kuitenkin täyttää petoksen tunnusmerkit. Tällöin asiaa on mahdollista ajaa rikoslain pykälien pohjalta.Kivijalkapodcastin isäntä Jarno Kylmänen keskustelee Jurinet Oy:n toimitusjohtajan Markus Talvion (OTM) kanssa asiasta.Sisältö:(2:18) Voiko salaisen virheen tulkita petokseksi?(3:55) Laatuvirheitä löytyy yksi jokaiselle sormelle(6:28) Koska laatuvirhe muuttuu rikokseksi?(14:35) Kuvitteellinen käytännön esimerkki(16:47) Asunnon myynnin virhevastuu on lyhyempi kuin petosasioiden vanhenemisaika(19:04) Johdonmukaisen tapahtumien kulun osoittaminen on osa näyttöä.(23:03) Miten toimia, jos epäilee petosta asuntokaupassa?(27:21) Case: Uusi talo, rakennusjätettä haudattu tontille(31:24) Onko sopiminen mahdollista asuntokauppaan liittyvissä rikoksissa?(33:29) Case: Ratapölkyt rakennusmateriaalina(36:16) Case: Epäselvyyksiä asunto-osakeyhtiön omistuksissa(42:11) Petos asuntokaupassa (pähkinänkuoressa)Podcast on tallennettu 2021 vko 37.
20204_64128.jpg
Mökin ostajan oikeuspaketti
Kesämökkiin liittyy parhaimmillaan iloa ja lepoa, yhdessäoloa, puuhailua ja mielihyvää. Epäonnistunut kauppa voi johtaa unelmien romahtamiseen, pitkään painajaiseen ja riitaan. Mökkikauppa on kiinteistön kauppana tehtävä huolella. Unelmista huolimatta jalat maassa on selvitettävä todella huomattava joukko oikeusasioita ja tietoja. Jotta tietäisit, mitä olet ostamassa, lainhuutotodistuksesta, rasitustodistuksesta, kiinteistörekisteriotteesta ja rekisterikartasta saat jo perustietoja.
Mies nostaa puutavaraa lattialta, kädessään oranssi-mustat työhanskat
Rakentamislaki ja alle 30 neliöiset rakennukset
1.1.2025 se tapahtuu, paljon puhuttu uusi rakentamislaki astuu voimaan. Rakentamislain tavoitteena on edistää kestävää kehitystä ja digitalisaatiota, parantaa rakentamisen laatua sekä sujuvoittaa itse lupaprosesseja.Eniten ennakkokeskustelua on aiheuttanut alle 30 neliöiset rakennukset – mitä tämä uusi rakentamislaki tarkoittaa niiden osalta ihan käytännössä?
Kivijalka-podcast Jurinet
Kaikki mitä sinun täytyy tietää asunto­kaupasta - kuuntele podcast
Miten tehdään onnistuneet asuntokaupat? Entäs jos kaupat menevätkin pieleen, mitäs sitten tehdään? Kaikkien asuntokaupan osapuolien pitää ottaa selvää, minkälaista kohdetta ollaan myymässä ja ostamassa. Tiedonantovelvollisuudesta ja selonottovelvollisuudesta on jo laissa määrätty. Mutta miten sitä tulkitaan? Mitä sitten tapahtuu, kun asunnosta löytyykin virhe? Kuka korvaa ja mitä?Vaikka valtaosassa tapauksista asunnon ostaminen ja myyminen onnistuukin sujuvasti, kannattaa silti miettiä myös, millaisia riskejä kaupantekoon sisältyy ja miten niihin voi varautua etukäteen.Sisältö:(2:30) Mitä eroa on omakotitalon ja kerrostalo-osakkeen kaupassa?(4:13) Myyjän vastuu osakehuoneiston kaupassa(5:20) Virhe asuntokaupassa ja sen merkitys vastuukysymyksissä(8:29) Vastuuasiat omakotitalon kaupassa(10:50) Riskien minimointi asuntokaupassa(14:34) Kuntokartoituksen merkitys ongelmatilanteissa(18:09) Mikä on salainen virhe ja miksi sillä on merkitystä(25:00) Sovittujen asioiden dokumentointi on tärkeää(29:00) Miksi kiinteistönvälittäjän käyttäminen on ihan fiksu ratkaisu?(37:00) Onko asunnon ostaminen oikopolku ongelmiin?(43:17) Millaisia riitoja on uudiskohteissa?(45:32) Muista kriittinen ajattelu ja selvitä faktat(49:30) Kaiken nyt puhutun jälkeen on hyvä muistaa: valtaosa asuntokaupoista on onnistuneita(51:05) Varautua voi myös vakuutuksiin(Podcast on tallennettu 2021 vko 2)
20204_64130.jpg
Myyjän vastuu kiinteistön kaupan laatuvirheistä
Kiinteistön myyjän kannattaa olla realisti. Vaikka kiinteistöä myytäessä tuodaan kohteesta mielellään esille vain hyviä ja positiivisia puolia, virheiden ja puutteiden ilmoittaminen on myyjän vastuun kannalta olennaisen tärkeää. Virheet ja puutteet on myös syytä merkitä näkyviin kauppakirjaan tai sen liitteeseen, jotta ne on dokumentoitu. Suullisen keskustelun toteennäyttäminen on aina jälkeenpäin vaikeaa. Pelkkä perinteinen maininta siitä, että kiinteistö myydään siinä kunnossa kuin se on, ei ole riittävä. Vaikka kauppakirjassa olisi tällainen ehto, myyjä ei vapaudu vastuusta, jos ostaja ei ole voinut havaita virhettä.
20172_48325.jpg
Asiantuntijan vinkit pieneen kylpyhuoneeseen
Ei ole kylpyhuoneen kokoon katsominen, sillä myös pienestä kylpyhuoneesta saadaan oikeilla ratkaisuilla toimiva ja tehokas. IDO- ja Geberit-asiantuntija Maarit Yltävän vinkeillä onnistut varmasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton