• Etusivu
  • LVI

Markkinoiden matalimmat ilmanvaihtokoneet

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vallox Oy
Päivitetty 15.04.2025
20182_51528.jpg

Vallox 101

Vallox on tuonut markkinoille huippumatalat Vallox 101 MV ja Vallox 101 MC -ilmanvaihtokoneet. Suunnittelun lähtökohtana oli ilmanvaihtokoneen sijoittaminen pesutornin päälle, koska tällöin vapaa tila korkeussuunnassa on usein rajoitettu. Vallox 101 -ilmanvaihtokoneisiin pääsee tutustumaan kevään rakennusmessuilla 10 eri paikkakunnalla.

Matalat ilmanvaihtokoneet

Uudet Vallox 101 MV ja Vallox 101 MC -ilmanvaihtokoneet ovat optimaalinen vaihtoehto asuntoihin, joissa soveltuvin paikka ilmanvaihtokoneelle on kylpyhuone. Koneiden korkeus on vain 447 mm ja kattoasennuslevyn ja kondenssivesiyhteen kanssa asennettuna alle 500 mm. Matalan rakenteensa ansiosta ne mahtuvat useimmiten pesutornin päälle niin kerrostaloasuntojen kylpyhuoneissa kuin muissa kylpyhuoneissa, joissa on madallettu katto.

Uudet Vallox 101 MV ja Vallox 101 MC -ilmanvaihtokoneet ovat optimaalinen vaihtoehto asuntoihin, joissa soveltuvin paikka ilmanvaihtokoneelle on kylpyhuone. Koneiden korkeus on vain 447 mm ja kattoasennuslevyn ja kondenssivesiyhteen kanssa asennettuna alle 500 mm. Matalan rakenteensa ansiosta ne mahtuvat useimmiten pesutornin päälle niin kerrostaloasuntojen kylpyhuoneissa kuin muissa kylpyhuoneissa, joissa on madallettu katto.

Pieniin ja keskisuuriin asuntoihin

Mitoitukseltaan Vallox 101 -ilmanvaihtokoneet sopivat pieniin ja keskisuuriin asuntoihin. Niissä on hiljaiset ja energiatehokkaat RadiCal-kammiopuhaltimet ja korkea hyötysuhde. Vallox-ilmanvaihtokoneille tyypilliseen tapaan myös Vallox 101 -koneissa on tarpeenmukainen sulatusautomatiikka ja sähköinen jälkilämmityspatteri, joiden avulla saavutetaan paras mahdollinen vuosihyötysuhde eli energiatehokkuus.

Vallox 101 -koneiden uudentyyppisessä kattoasennuslevyssä on eleetön maalattu peitelista, jonka ansiosta erillistä listoitusta ei välttämättä tarvita ollenkaan. Näin voidaan säästää asennukseen kuluvaa aikaa ja kustannuksia.

Koneiden erittäin monipuoliset ohjausvaihtoehdot mahdollistavat erilaiset käyttöympäristöt ja huomioivat käyttäjien mieltymykset. MyVallox Cloud -pilvipalvelun avulla Vallox 101 MV -konetta voi ohjata esimerkiksi älypuhelimella tai tietokoneella.

20182_51530.jpg

Tilaa esite

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vallox Oy
LVI
ilmanvaihto
koneellinen ilmanvaihto
suunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa RakentajaPRO-uutiskirje

Aiheeseen liittyvää

20138_36041.jpg
Viisi tapaa parantaa ilmanvaihtoa: esimerkit rintamamiestalosta lomamökkiin
Ilmanvaihdon päivittäminen on olennainen osa rakennuksen energiatehokkuuden parantamista. Perinteisesti jopa 20–40 % kodin lämmitysenergiasta voi haihtua ilmanvaihdon kautta, mikä tekee tehokkaasta ilmanvaihtojärjestelmästä keskeisen osan matalaenergiarakentamista.Kun lämmitysjärjestelmää saneerataan, lisäeristystä tehdään tai ikkunoita uusitaan, on tärkeää varmistaa, että myös ilmanvaihtojärjestelmä tukee näitä energiansäästötavoitteita. Ilmanvaihdon modernisoinnilla ei vain vähennetä energiankulutusta, vaan myös parannetaan sisäilman laatua ja asumismukavuutta.Tässä artikkelissa käymme läpi viisi erilaista kohdetta ja niiden onnistuneet ilmanvaihtoratkaisut. Olipa kyseessä omakotitalon ilmanvaihtosaneeraus, rintamamiestalon ilmanvaihdon modernisointi tai loma-asunnon päivitys nykymääräysten mukaiseksi, löydät täältä asiantuntijoiden suosittelemat ratkaisut ja sopivimmat Vallox-tuotteet juuri sinun tarpeisiisi.
aurinkoinen kesäkeli näkyy ikkunasta
Maalämpöä hyödyntävä ilmanvaihtokone
Suomessa passiivitalo on määritelty rakennukseksi, jossa energian tarve on niin pieni, että välttämättä perinteistä lämmitystä ei tarvita miellyttävien asumisolosuhteiden saavuttamiseksi ollenkaan. Etelä-Suomessa lasketaan energiaa tarvittavan tilojen lämmittämiseen 20 kWh neliömetriä kohden. Pohjoisessa tarve on 30 kWh.Nevanpään talo on kaksikerroksinen. Alakerrassa sijaitsee kolme makuuhuonetta, suihku, sauna, wc sekä tekninen tila. Yläkerta on perheen ajanviettopaikka olohuoneineen, keittiöineen, työ- ja kodinhoitohuoneineen sekä omine wc-tiloinensa.– Passiivitalo ajatus näkyy jo talon suunnittelussa. Yksinkertainen on kaunista ja turhia kulmia vältetään. Talo on nelikulmainen, kuution muotoinen ja julkisivultaan etelään suunnattu, Jussi Nevanpää kertoo.
202211_79904.jpg
Miten ilmanvaihdolla voi säästää energiaa?
Energian kallistuessa myös koneellisen ilmanvaihdon energiankulutus on kirvoittanut valtavan määrän pohdintoja. Moni omakotiasuja pohtii, voisiko ilmanvaihtoa pienentää energian säästämiseksi ja kuinka paljon ilmanvaihto kuluttaa energiaa? Missä kohtaa sen käytössä voi tinkiä? Ja voiko joillain toimenpiteillä olla haittaa koneen toiminnalle?
20161_45202.jpg
Terve sisäilma uuteen ja vanhaan taloon
Sisäilman kosteustason hallinta on tärkeääIlmanvaihdon tärkeitä tehtäviä ovat:- Sisäilmassa olevan kosteuden poistaminen – 4 henkinen perhe tuottaa toimillaan sisäilmaan vuorokaudessa keskimäärin 7-10 litran kosteuskuorman. Asunnon kosteuslähteitä ovat mm. ruoanlaitto, astianpesu, peseytyminen, saunominen, pyykinpesu, huonekasvit ym.- Rakennus- ja sisustusmateriaaleista tulevien päästöjen poistaminen sisäilmasta.- Hiilidioksidipitoisuuden pitäminen riittävän alhaisena. Jos sisäilmassa ei ole riittävästi happea, voi se aiheuttaa mm. väsymystä ja päänsärkyä.- Puhtaan, suodatetun ja oikean lämpöisen ilman sisääntuonti, joka on merkittävä tekijä asumismukavuudelle. Mitä puhtaampaa sisäilma, sitä paremmin asukkaat voivat ja jaksavat. Lämmittämällä tuloilmaa vältetään myös vedon tunne.
Kerrostaloja Turussa
Vaihto uudempaan IV-tekniikkaan tuo säästöjä
Hyvä sisäilma on tärkeä hyvinvoinnin osa-alue taloyhtiön asukkaille ja tilojen käyttäjille. Asuntojen sekä yhteiskäytössä olevien tilojen ilman tulee vaihtua tarpeeksi usein, jotta se pysyy hyvänä hengittää ja ylimääräinen kosteuskuorma poistuu. Ilmanvaihdon uudistaminen parantaa asumisviihtyvyyttä ja tehostaa energian käyttöä tuoden säästöjä taloyhtiölle. Mutta mikä on paras toteutusratkaisu?
Omakotitalon ilmanvaihto
Ilmanvaihdon kunnostuksella terveempi sisäilma
Pauli ja Merja Heikkilä rakennuttivat omakotitalonsa Espoon Laaksolahteen kaksikymmentä vuotta sitten. Jotain kuitenkin meni ilmanvaihdossa pieleen jo rakennusvaiheessa, joko sen toteutuksessa tai suunnittelussa. Nyt kunnostuksen myötä sisäilma on raikkaampaa ja myös vaihtuu energiatehokkaammin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton