Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ongelmiako?

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kysytty: 26.8.2003 klo:10:34
kellarin lattia on valettu viime kesänä. Päällä on ollut siitä lähtien muovi ja n. 40 cm pahnapaaleja(routaeristeenä). Nyt kun nostan muovia niin muovin ja betonin väli on selvästi kostea. Eikö betonin pitäisi olla jo varmasti kuiva? Imeytyykö nyt jostain kapillaarisesti kosteutta lattiaan?Voiko salaojat olla liian ylhäällä yms?(nyt salaojaputken yläreuna likimain anturan alareunan tasalla) vai olisiko kenties lattian alla oleva sorakerros liian matala ( n. 40-50 cm)Virallinen vastaus
Jos tuo sorakerros on hyvää materiaalia, ei tuossa voi olla mitään ongelmaa. Kosteus on normaalia rakennekosteutta, joka ei ole päässyt haihtumaan muovista johtuen. Ota muovi pois ja anna laatan tuulettua. Se varmasti kuivuu.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / ongelmiako?":

HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: