Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ok.talon vesikaton uusimisen työn hinta!

Vesikatto

Kysytty: 1.9.2011 klo:9:20
Hei!Kysymyksessä 1.3 kaatoisen harjakattoisen L muotoisen ok talon peltikaton uusiminen
proffiili pellillä aluskatteineen, kattoa on noin 230-250 M2 ja kattotuolit on 1 200 mm jaolla
joiden päällä 800 mm jaolla 50x75 mm ruoteet ja vanha katto on proliilipeltiä kellokanta
nauloilla naulattuna ja ilman aluskatetta jonka puute kattoremppaa puolustaa sillä kate on kyllä aika hyvässä kunnossa mutta kontenssivesi haittaa on,
-uuden katteen kait voi rakentaa vanhojen ruoteiden päälle
-talossa on 2 piippua-1 antennin läpivienti-1 WC tuuletuksen läpivienti-1 ilmanpoisto kotelon
jossa on liesituulettimen läpivienti samassa i-1 harjan tuuletuksen läpivienti
-kysymys kuuluisi minkä hintainen tuollainen remontti perusprofiilipelti katteella on ja kuinka suuri osa katon uusimisesta olisi työn osuus!

työhän on aika vaikea siinä mielessä kun tontti on pieni ja vaatii järjestelyä paljon sekä talon L muoti eli sisäjiireihin on aika tavalla katteen leikkaamista ja tietysti vanhan katteen purku ja poiskuljetus,

-tärkeää olisi tietää millainen osuus kustannuksista olisi siis työn osuus eli miten kotitalousvähennys siihen soveltuisi!
-talo sijaitsee vantaalla

Loppukesä terv,Reino


olli
Kysymyksiä: 27 kplVirallinen vastaus
Kertomasi mukaisen rakenteen päälle uuden kattorakenteen tekeminen pitää selvittää rakennesuunnittelijan kanssa. Kattotuolien väli on pitkä, ja ruode on m...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / ok.talon vesikaton uusimisen työn hinta!":
Jäsenen antama (1.9.2011 klo:10:24) kommentti

Kannattaa pyytää tarjous muutamalta urakoitsijalta.

Jäsenen antama (1.9.2011 klo:10:41) kommentti

"-uuden katteen kait voi rakentaa vanhojen ruoteiden päälle"

Sanottakoon nyt vain lyhyesti: Ei voi! Tai voi lisäämällä koolausta ja uudet ruoteet (eipä järkeä!)

Lisättäköön vielä, että varo tarjouksien tekijöiden taholta mahdollisesti tulevaa "kusetusta". Kotitalousvähennys on usein susi lammasten vaatteiissa! Luulet saavasi sen vähennyksen, mutta se todellisuus pysähtyykin siihen luuloon ja et saakaan oikeastaan mitään.

Jäsenen antama (1.9.2011 klo:13:10) kommentti

Jatketaan lyhyesti; aluskate tulee ruoteiden (ja korotusrimojen) alle.

Kyllähän tuossa työn osuus loppulaskussa on aika suuri , joten jotain hyötyä saa (riippuu tuloista) kotitalousvähennyksestä.

Jäsenen antama (1.9.2011 klo:13:31) kommentti

Meillä oli lähes vastaava tapaus pari vuotta sitten. Talo L-mallinen. Kattoneliöitä vähän enemmän. Asuinpaikkakin sama. Hinta vaihteli urakoitsijasta riippuen. Pyydä tarjous muutamalta firmalta.Painumat kannattaa ehdottomasti oikaista, joten ruoteet vain uusiksi. Työn osuus oli melkein kymppitonnin eli kotitalousvähennyksen jälkeen sille jäi hintaa vajaat 4000 euroa.

Jäsenen antama (1.9.2011 klo:15:28) kommentti

Työn osuus oli melkein kymppitonnin eli kotitalousvähennyksen jälkeen sille jäi hintaa vajaat 4000 euroa.

Jos veroprosentti lähellä sataa...
Jäsenen antama (1.9.2011 klo:15:48) kommentti

Hallitus  fiilaa ja höylää  kotitalousvähennystä niin mitä jää jäljelle?  

Jäsenen antama (1.9.2011 klo:17:02) kommentti

Hei Eemi71


Jäsenen antama (1.9.2011 klo:17:12) kommentti

Hei Eemi71Sinulla on asiallinen vastaus mutta kerro mitä oli koko urakan hinta

eli onko työn osuus yli puolet koko urakasta ja tätä kysyn sillä että minä voisin saada korjausavustusta kunnalta maksimissaan 40% urakan hinnasta mutta silloin ei saa kotitalous vähennystä joten pitäisi saada selville kumpi on parempi vaihtoehto! kotitalous vahenystä saa aviopari 6.040 € maksimissaan ja mä en ymmärrä mitä täällä veroprosentista väännetään minun mielestä sillä ei ole mitään tekoa kotitalous vähennyksen kanssa;

-talo on 80 luvun ok,talo ja painautumia ei ole ja kattopeltikin on vielä lähes täysin ruosteeton mutta kun ei ole aluskatetta siis maalauskin riittäisi,

Jäsenen antama (1.9.2011 klo:21:52) kommentti

Veroprosentilla ei tosiaan ole mitään merkitystä, koska summa vähemmetään kokonaisuudessaan veroista, eikä verotettavasta tulosta.Jollain firmalla työn osuus oli yli puolet urakan hinnasta, toisilla taas alle. Meidän kokonaisurakan hinnaksi tuli reilu 20 000 euroa. Urakkaan sisältyi uusi sadevesijärjestelmä, tikapuut seinälle ja katolle, lumiesteet, katon korotuksen päätylaudoitus, uudet 'tötteröt' katolle ja piipun pellitys.

Jäsenen antama (2.9.2011 klo:9:07) kommentti

Jep, kotitalousvähennyksen kohdalla mulla tuli aivopieru.

Väsyneenä ei pitäisi kirjoittaa mitään.

Jäsenen antama (2.9.2011 klo:15:21) kommentti

Hei!No mutta kertokaapa ystävät hyvät näitä kattourakoisioiden yhteystietoja niin pyydän tarjouksia!!

Jäsenen antama (2.9.2011 klo:20:32) kommentti

No mutta "olli" hyvä, koitappa vaikka itsekkin jotain tehdä. Urakoitsijoita kyllä löytyy kun vaan etsii, eikä se ole vaikeaa.

Jäsenen antama (3.9.2011 klo:17:14) kommentti

Tästä kun alat valitsemaan.
http://www.google.com/search?hl=fi&q=peltikaton+tekij%C3%B6it%C3%A4

Jäsenen antama (5.9.2011 klo:12:55) kommentti

Jos kattoremontti on ajankohtainen, niin se kai nyt on ihan sama kuinka paljon saa kotitalousvähennystä.

Jäsenen antama (5.9.2011 klo:14:17) kommentti

Ja kannattaa muistaa se kotitalusvähennyksen paha sudenkuoppa!

Jäsenen antama (6.9.2011 klo:16:31) kommentti

Maksamisen voi jakaa kahdelle vuodelle ja avioparin kummallekin osapuolelle, urakoitsijalta edellyttävä yhteiskunnallisten velvoitteiden suorittamista eli rekisteröitymistä.

Jäsenen antama (6.9.2011 klo:17:53) kommentti

"Ja kannattaa muistaa se kotitalusvähennyksen paha sudenkuoppa!"

-Mikä se on?
Jäsenen antama (6.9.2011 klo:21:21) kommentti

Se on se, kun tarjoushinta tuppaa nousemaan kotitalousvähennyksen myötä saatesanoin: "saattehanan Te sen kotitalusvähennyksen, jolloin hinta Teille on tämäjatämä", mutta "tämäjatämässä" onkin "kotitalousvähennys-lisää", vrt. "lapin lisä" tai yksikkö "mk" muuttui yksiköksi "euro". Mitähän sitä sanotaan sinisilmäisistä?

Jäsenen antama (6.9.2011 klo:22:04) kommentti

En tiedä sitten, onko tuota ratoivin esilläpitämää ilmiötä oikeasti olemassa, katto- tai jollain muulla alalla. Itselle tuo kotitalousvähennyksen voimaantulo aikanaan merkitsi vain sitä, että ne ainaiset pimeän työn vonkaajat hävisivät yhtäkkiä. Eikä tarvinnut hintoja nostaa, kun työmahdollisuuksia tuli näin lisää. Pimeitä keikkoja en ole suosinut, kun niihin löytyy aina parempia tekijöitä.Toisaalta sitten tilalle ovat tulleet ne, jotka vänkäävät laskun erittelystä. Kun tarttis työksi merkata maksimivähennettävät ja aliarvostaa tarvikkeet. Eikä ymmärretä, että tarvikkeiden tappiolla myynnistä käy varma käry ja uskottavuus menee yrittäjältä. Tällaiset asiakkaat voivat sitten saada joltain laskuttajalta sen mitä pyytävätkin. Eli lisätään työlaskun summaa siihen maksimivähennykseen saakka vähentämättä sitä tarvikelaskusta. Tällaiseen tulee itselläkin kiusausta, kun rautalangan vääntäminen ei auta.Muuten olen sitä mieltä, että kyllä tilaaja tarjouksia hyväksyessään / hylätessään vaikuttaa itse tuonlaiseen vedätykseen ja sen menestymiseen.

Jäsenen antama (7.9.2011 klo:0:20) kommentti

Kun ei pärjätä pisnesmarkkinoilla, niin täällä ilmaisalustoilla mainostellaan ja ollaan niin puhtaita pulmusia. Onpas selitelmääkin sieltä laajasta selitelmäteoksesta! Taitaa olla sivulta 1254.

Jäsenen antama (7.9.2011 klo:8:32) kommentti

Halpakorjaus -ohje: Katolle asennetaan entisille ruoteille esim. tämän valmistajan antikondenssipinnoitettu peltikate.

http://www.ruukkikoti.fi/midcom-static/blobs/1/1dfd158381e22e0d15811df95028d098776d707d707_profiili_t45_30lw_905_tuoteseloste_fi_fi.pdf

Lisäksi yläpohjaan puhalletaan 15 cm selluvillaa. Näillä toimin kondenssista ei ole haittaa, eikä tarvita aluskatetta. Säästö on melkoinen kun ei tarvitse purkaa ruoteita ja asentaa erillistä aluskatetta. Lisäksi tulee huomattava lisäsäästö energiakuluihin tuosta selluvillasta, joka sitoo myös kosteutta.

Alapuolella kirjoittavan nimimerkin välittämä asiatieto (jos sellaista on)  kannattaa tietenkin ottaa arvioitavaksi ennen urakkasopimuksen tekemistä.

Jäsenen antama (7.9.2011 klo:8:53) kommentti

Tuo "tohtori" jakelee myyntitykkien kirjoittamia reseptejä, joista tuolla jakelijalla ei ole itsellä minkäälaisia hajujakaan ja uskoo niihin pässin tavoin suuriin sarviinsa. Sarvetkin hän vain luulee omaavansa.

Jäsenen antama (7.9.2011 klo:9:20) kommentti

Halpakorjaus -ohje: Katolle asennetaan entisille ruoteille esim. tämän valmistajan antikondenssipinnoitettu peltikate.Sitten erityistä huolellisuutta jiirien tekoon Ja läpivientien tiivistykseen, jos alla ei ole aluskatetta suojaamassa.


Jäsenen antama (3.3.2020 klo:9:23) kommentti

Täyden kotitalousvähennyksen saa aviopari 12000 € työnosuudesta, joka on 2350 € per. nenä.-100 € aviopuolisot saavat yhteensä vähennystä 2300 €. Juuri viikko sitten itse kävin verottajalta vähennyksen hakemassa. Hyvitetään verotuksessa tämän vuoden aikana.

Jäsenen antama (3.3.2020 klo:9:25) kommentti

Korjaan vähennys on aviopuolisolla yhteensä4300 €.edelliseen laitoin yhden henkilön vähennyksen.

Jäsenen antama (4.3.2020 klo:10:55) kommentti

Vanhat ruoteet käyvät tietysti jos ne eivät ole painuneet kattotuolien väleissä. Tuuletusrimoja ei tunnettu 80-luvulla, ne ovat turha 'keksintö'. Kokemusta on 35 vuoden ajalta.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Rappauksien hinta

ok talon ohut ja kolmikerrosrappauksen hinta neliöltä...

HUOPAKATON LÄPIVIENTI ONGELMA

Miten pitäisi korjata (näin talvella) kun 60- luvun ok-talon kph:n iv-putken kattoläpivienti vuotaa. Mitä ilmeisimmin kosteus tiivistyy putken sisäpintaan juuri katon ves...

salaojaremontin kustannukset

Olemme aikeissa ostaa 80-luvun rinteeseen rakennetun ok-talon. Perustukset on louhittu kallioon. Talon päädyissä seinän ja lattian rajassa havaittiin kuntokartoituksessa...

Hyvä hinta?

saimme tarjouksen ok-talon pääjohtolaitteiden asennuksista ja haluaisimme varmistua onko hinta lähelläkään "oikeaa". Tarjoukseen sisältyy mittauskeskus ulos, ylhäältä 5*1...

Rakennuspiirustusten ja asemapiirustusten hinnat

Meillä on viisi vuotta sitten rakennettu omakotitaalo, jonka päätyyn talon jatkoksi aiomme rakentaa katoksen (6x6 m kylmä tila).Rakennuslupaa varten tarvitsemme piirrus...

Avaimet käteen rakentaminen

Olemme suunnittelemassa ok-talon rakentamista, hanke toteutetaan avaimet käteen-periaatteella. Taloa suunniteltaessa sovitaan valmiin talon hinta, budjetin ylityksestä va...

Käyttövesi- ja viemäriputkien hinta-arvio

Ensi keväänä alamme rakentamaan ok-taloa ja olen tehnyt suuntaa-antavaa kustannusarviota. Talo pakettia emme ole vielä tilanneet, (valinneet ja teetättäneet muutokset kyl...

Parketin uusimisen vaihtoehdot

-96 valmistuneessa omakotitalossa uusimisen tarpeessa oleva parketti, alla kaukolämmön vesikiertoinen lattialämmitys ja betonikakku. Parketin voisi hioa, mutta 4 isoa koi...

remonttitarjousten sisältö

Aikomus on teettää remonttia omakotitalossa ja pyydän tarjouksia. Millaisessa muodossa tarjoukset on saatava, riittääkö vain luettelo työn osista ja loppusumma ilman että...

Hinta taso pääkaupunki seudulla

Elikkä tiedustelisin tässä pääkaupunki seudun hinta tasosta ja työn saatavuudesta. Kohteeni on 8o luvulla tehty paritalon puolikas. Tarkoitus on tehdä täydellinen sisäpi...

Maapohjan eristäminen

Rintamam.talon kuisti työn alla,ns kylmä eteinen.Talossa salaojat ok.Kuistin lattian alla ,maata vasten hienoa soraa,vähän kun haravalla pöyhäisee,vaikuttaa kostealta.Aja...

Puolueeton asiantuntija

Hei taloyhtiömme uusi vesikaton aluskatteineen vajaa kaksi vuotta sitten. Jo lopputarkastuksessa oli melkoisia näkemyseroja työn jäljestä. Työ hyväksyttiin pitkin hampai...

Elementtisaumaus

eli siis rivitalon saumaus tarvitsisi uusia, sinänsä uusimisen kanssa ei ole ongelmia vaan väliaidat, jossakin kohtaa ovat aidat melkein seinässä...

Kustannusvaikutukset

Mielessä ok-talon rakentaminen, peltotontille , n. 150 m2 paikalla tehtävä puurunkoinen tiiliverhottu ,maapohja moreenia , kaavassa ehdotettu 60 cm porrastusta, joten ky...

Salaojituksen hinta

Tarkoituksen on teettää 60 luvun taloon salaojitus uusiksi sekä sadevesiviemärit ja samalla routasuojaus. Talo on kellarillinen kooltaan 10*10 jossa 7*6 siipirakennus jo...

rungon hinta

Hei! Heitäppä summissa arvio... mitä voisi maksaa pitkästä tavarasta rungon teko yksikerroksiseen kesämökkiin, joka tulee pilariperustukselle (siis rossipohja). Pinta-ala...

Saunan lauteet

Mikä on paras hinta/laatusuhteeltaan käyttää saunan laudemateriaalina? Paljonko on noin työn osuus saunan/kylpppärin remontissa(Varsinais-suomi) ja jos löytyis tekijöiden...

sattolämpö

Pulpettikatto ,kate uusittu, ei lisäeristetty! Rännit uusittu! Ongelma jäätyvät vesikourut, Kysyn minkälainen on ´rännilämmittimien asennus pähkinänkuoressa? Lähinnä työ...

Lautalattia

Työn alla rintamamiestalo johon haluan alkuperäiseen tyyliin ponttilautalattiat. Purueristeet jätetään alle ja villaa pannaan väliin ilmaraon täyttämiseksi. Vastaava ei h...

Muurausurakka

Muuraukset. Muurari laski tiilien tarpeen ja muurauksen hinnan 2600 € Nyt urakka alkaa olla rappausta vaille valmis. Tilliä jäi melkein puolet mitä hän oli arvioinut eli...

Kellarin tekeminen olemassa olevaan taloon

Suunnitteilla suojelukohteeseen (30-luvulla laajennettu, kaksikerroksinen) kellarin kaivaminen, johon pesutilat ja oleskelutilaa. Talo on rinteen päällä. Minkälainen kaiv...

Alipaineistuksen tarve ilmanvaihtokanavien nuohouksessa

Olemme teettämässä rivitaloyhtiössä ilmanvaihtokanavien nuohousta. Ilmanvaihtona on koneellinen poisto asuntokohtaisilla huippuimureilla.Tarjoajat A ja B tekisivät työn a...

mitä pitäisi tehdä

Ostimme v 1989 valmistuneen paritalon puolikkaan suoraan entisiltä omistajilta (ilman välittäjää). Huoneistoon tehtiin kuntokartoitus. Sen jälkeen olemme huomanneet mm se...

SÄHKÖTÖIDEN TEKO

Hei. Olen miettinyt v -58 taloon sähköjohtojen ja töpselien, sekä valokatkaisimien ja pääkeskuksen uusimista. Talo on 1 1/2 kerroksinen, k+oh+3mh, wc, et. ja kylmä kui...

Saunan katon uusiminen

Lomasaunamme (Pyhtäällä, meren rannassa) kaipaa 25 vuotta vanhan huopakaton uusimisen, katto on ruvennut vuotamaan, mm. piipun kohdalta. Olemme ajatelleet peltikatetta,...