Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Viemäritukossa,lattiakaivo vuotanut

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 17.2.2011 klo:13:27
Hei!
Talo rivitalo. Kodinhoitohuoneessa meni viemäri tukkoon ja samaan lattiakaivoon laskee kodinhoitohuoneen lavuaari, astianpesukone ja pyykinpesukone. Lattiakaivon päällä myös ns. kuraeteisallas. Kun viemäri meni tukkoon tulvi kaivo vain hieman yli kuraeteisaltaan, mutta laski sitten lattiakaivon ylhäältäpäin ensimmäisen tiivisteen/liitoksen kohdalle (tähän asti vesi ei ikinä nouse lattiakaivossa jos viemäri vetää normaalisti). Tarkastin tilannetta talon alta(ryömintätila/tuulettuva-alapoja) niin vettä oli vuotanut laatan viemäriputken läpiviennistä maahan. Kokeilin vielä lisäämällä vettä lattia kaivoon n.litran ja seurasin tilannetta alta. Vesi valui- ja asettui kohtaan samoin kun jo yllä mainitsin. Tukoksen sain auki vihdoin viimein viemäri-rassilla.. Ei auttanut kodinputkimiehet eikä avausrakeet yms. Vettä viemäriin ei ole laskettu kuin yksi pyykinpesukoneellinen ja mitä nyt talon alla silmämääräsesti voisi sanoa kuinka paljon vuotanut maahan niin about ämpäri, pari korkeintaa?. Ennen tätä pyykinpesua olimme viikon pois kotoa.

Nyt kumminki askarruttaa onkohan vettä päässyt myös ei toivottuihin paikkoihin lattiakaivon tiivisteen/liitoksen vuotokohdasta. talo ontelolaatan päällä. Jos lattia kerroksia miettii niin olisiko järjestys ylhäältäpäin laatta, vesieriste, pintavalu, styrox, ontelolaatta?. Eli onkohan vettä päässyt muihin lattiakeroksiin. Itse veikkaisin että on, mutta määrä..
Mitä suosittelisitte nyt tekemään/toimimaan.Virallinen vastaus
Vahingosta kannattaa tehdä ilmoitus kotivakuutukseen ja taloyhtiön vakuutukseen. Ole...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Viemäritukossa,lattiakaivo vuotanut":
Jäsenen antama (17.2.2011 klo:14:46) kommentti

Ei kuulu tähän kysymykseen,mutta siinä on

tietoa viemärin aukaisusta näiden kemiallisten

aineeiden vaikutuksesta kun kyse on lattia-

kaivosta.


Jäsenen antama (17.2.2011 klo:15:35) kommentti

Lainaus: "Ei kuulu tähän kysymykseen,mutta siinä on

tietoa viemärin aukaisusta näiden kemiallisten

aineeiden vaikutuksesta kun kyse on lattia-

kaivosta."Nyt en ymmärtänyt. Missä on tietoa??

Jäsenen antama (17.2.2011 klo:15:49) kommentti

Jos luet kysyjän selvityksen niin siinä on maininnat miten on

yrittänyt avata viemärin ja myös maininta miten on saanut sen

avattua.Tähän ei kannata takertua muuten kysyjän kannalta mennään

väärille urille!


Jäsenen antama (17.2.2011 klo:16:38) kommentti

Taloyhtiösi hallitukselle on syytä kertoa mahdollisimman nopeasti, tee lyhyt kirjallinen selostus.

Jäsenen antama (17.2.2011 klo:16:49) kommentti

snorkkeli hyvä! Kysy suoraan nimim. Halpakorjaus:kselta, mutta YV:llä, jotta ei muiden tarvitse selitelmille nauraa.

Jäsenen antama (19.2.2011 klo:14:15) kommentti

"Ennen tätä pyykinpesua olimme viikon pois kotoa."Kovien pakkasten aikaan on oltu viikko poissa kotoa. Viemäri on ollut selvästikin jäässä ja vuotanut liitoksistaan kun jää on paisuttanut putkia. Sitten on rassilla saatu jonkinlaista reikää tehdyksi - kemiallisten aineiden avittamana. Toivottavasti ei ole kuitenkaan rikottu samalla pakkasen haurastuttamaa muoviviemäriä. Tuossa olisi ollut parasta kutsua ammattilaiset avaamaan jäätynyt viemäri kuumalla höyrylla, mikä on oikea tapa avata jäätynyt viemäri. Nyt on pakko kuvauttaa ja tarkistaa viemäri. Se että vesi nyt taas virtaa, voi olla sitä että osa siitä virtaa alapohjaa saastuttamaan.

Jäsenen antama (19.2.2011 klo:15:09) kommentti

Tuossahan on juuri osoitus siitä: sekä kemikaalit että tutit eivät yleisesti auta, olipa tukoksena jäätä rottia tai muita elefantteja. Tässä tapauksessa ammattilainen olisi avannut tukoksen täsmälleen samalla tavalla kuin kysyjäkin.Hölynpölyä, että ammattilainen olisi ennen pyykinpesua avannut höyryllä röörit. Höyrytysauto pihalle sehän on kallista ennen pyykinpesua. Voi jessus sentään. Jos se tukos on ollut jäätä, niin sehän oli rikkonut sen putken jo ennen rassausta, joten rassaus ei rikkonut sitä putkea. Tästähän on osoituksena sen veden pinnan lasku

” Kun viemäri meni tukkoon tulvi kaivo vain hieman yli kuraeteisaltaan, mutta laski sitten lattiakaivon ylhäältäpäin ensimmäisen tiivisteen/liitoksen kohdalle”, koska rassaus tapahtui vasta pyykinpesun jälkeen.

Oletetaan, että kysyjä olisi tiennyt, että siellä on tukos ja se on jäätä, niin ainakin ammattilainen olisi sinne jään pintaan letkulla laskenut varoen lämmintä vettä ja jos veden pinta olisi noussut kriittiseen rajaan, niin sitä olisi ”yläpäästä kousattu” pois. Mitään höyryä ei tarvita eikä toisaalta saa/kannata käyttää.


Jäsenen antama (19.2.2011 klo:18:52) kommentti

Tässä ketjussa on Rakentaja.fi vastaajan lisäksi kaksi sellaista vastausta jotka johdattelevat kysyjää oikeille jäljille. Minun vastaukseni on toinen niistä.

Jäsenen antama (19.2.2011 klo:20:02) kommentti

Kysyjä on tarkistanut ja löytänyt vuotavan tiivisteen,Halpakorjaus

vielä yrittää hämmentää asioita mitä olis pitänyt tehdä.Näetkö sinä

livenä mikä tilanne on itse paikanpäällä ja epäiletkö kysyjän

selvitystä mitä on tapahtunut?"Tässä ketjussa on Rakentaja.fi vastaajan lisäksi kaksi sellaista vastausta jotka johdattelevat kysyjää oikeille jäljille. Minun vastaukseni on toinen niistä?Uskomatonta n.......ta

Jäsenen antama (19.2.2011 klo:20:13) kommentti

Jos tukos (jäätä) on syvemmällä, niin tottakai purkautuu jostain läpi (tiiviste vuotaa tai rassilla on tehty reikä tms.) kun putki on täynnä vettä. Eihän tuossa mainittu miten syvällä tukos oli, vaan ainoastaan kohta josta vesi purkautui ulos. Eikä selviä se tuliko vaurioita kun voimalla runnottiin rassia läpi jään. Tutkittava tuo on kuvaamalla eikä pidä luottaa täällä esiintyvien "tietäjien" tietoon.

Jäsenen antama (19.2.2011 klo:21:00) kommentti

"Jos tukos (jäätä) on syvemmällä, niin tottakai purkautuu jostain läpi (tiiviste vuotaa tai rassilla on tehty reikä)"Kysyjä HALUAA tietää mitä,

tämä vuoto on voinut aiheuttaa ei syitä mikä sen vuodon on aiheiuttanut!

Yllämainittu lainaus uskokoon siihen kuka haluaa.Onko kesällä

pakkasta?Eikä ole viemärit jäätynyt meillä talvellakaan.

Jäsenen antama (19.2.2011 klo:21:10) kommentti

"Onko kesällä
pakkasta?Eikä ole viemärit jäätynyt meillä talvellakaan."

Aika monella ovat jäätyneet viemärit ja niitä sitten sulatellaan höyryllä. Varsinkin Helsingin seudulla on rakentamisessa varauduttu kovin huonosti 20 -30 asteen pakkasiin. Putket ovat nyt jäässä kuten lehtiä lukevat ovat saaneet niistä näinä päivinä  lukea.

Tässäkin kysyjän tapauksessa pitäisi varmistaa ettei tarvitse enää jatkossa viemäreitä sulatella: putkieristeitä on  lisättävä. Samalla kun tutkitaan muita vaurioita, on tuo viemärin kuvauskin helppo toteuttaa ja varmistua ettei rassilla ole aiheutettu vahinkoa. Se on kuitenkin vain pieni lisäkustannus.

Jäsenen antama (19.2.2011 klo:23:30) kommentti

 

”Eikä selviä se tuliko vaurioita kun voimalla runnottiin rassia läpi jään”

Eipä tarvitse olla ruudinkeksijä Halpatieteilijä!  Sen sanoo jo kysyjäkin, että reikää oli ennen krassaustakin:

Kun viemäri meni tukkoon tulvi kaivo vain hieman yli kuraeteisaltaan, mutta laski sitten lattiakaivon ylhäältäpäin ensimmäisen tiivisteen/liitoksen kohdalle (tähän asti vesi ei ikinä nouse lattiakaivossa jos viemäri vetää normaalisti). Tarkastin tilannetta talon alta(ryömintätila/tuulettuva-alapoja) niin vettä oli vuotanut laatan viemäriputken läpiviennistä maahan. Kokeilin vielä lisäämällä vettä lattia kaivoon n.litran ja seurasin tilannetta alta. Vesi valui- ja asettui kohtaan samoin kun jo yllä mainitsin. Tukoksen sain auki vihdoin viimein viemäri-rassilla..”

On ymmärrettävä lukemansa enne kuin lähtee ”ohjeitaan” jakamaan ja kehumaan täysin omiaan.


Jäsenen antama (20.2.2011 klo:7:52) kommentti

Äly hoi, miten voit tietää ettei viemäri vetänyt ensin hieman ja tukkeutui lopulta myöhemmin sitten kokonaan? Olitko viemärissä toteamassa tilanteen? Pesu vie vettä 50 litraa, tuskin tihkumalla meni kaikki läpi tiivisteestä. Ymmärrätkö varmasti mistä tiivisteestä on edes kysymys?

"Näetkö sinä
livenä mikä tilanne on itse paikanpäällä ja epäiletkö kysyjän
selvitystä mitä on tapahtunut?"

Miksi kysyjä mitään sitten kysyy jos hän on täysin varma mistä on kysymys? Ei hänkään siellä viemärissä sisällä käynyt tilannetta toteamassa, vaan päätteli "jotain" koska vettä tuli "jostain".


Itse pidit ohjettani naurettavana jo ennen kuin edes sitä kerroin. Omahyväistä sekin.

On myös mahdollista että tukos oli tuuuletusviemärin kohdalla ja vesi nousi ylös tuuletusviemäriin yms.

Jäätymisestä täällä ei kukaan päätellyt mitään ennen minua.
Putkiaivoilla tämä ei selviä, vaan pitää kuvata ja tarkastaa nyt  viemäri, rikkinäiset tiivisteet ja putken osat tietenkin pitää vaihtaa, lisätä putkieristeitä jne. Vai ajatellaanko täällä että koska viemäri nyt vetää, ei tarvitse korjata mitään?

Jäsenen antama (20.2.2011 klo:10:35) kommentti

Halpakorjaus lue kysymys ja se loppuosa,mitä siinä kysytään,mikä siinä on oleellinen mitä
kysyjä haluaa tietää.Halpakorjaus kun luet" kysymyksen" katsotko pakkasmittariin ja vastaat
sitten,oliko silloin edes pakkasta kysyn minä,voitko vastata?
"Jäätymisestä täällä ei kukaan päätellyt mitään ennen minua"et tainut ymmärtää  seuraavaa, lliitän sen
vielä kerran tähän. 
Onko kesällä pakkasta,eikä ole viemärit jäätyneet meillä talvellakaan.Luulis siinä
talossa olevan muitakin viemäreitä.
 

Jäsenen antama (20.2.2011 klo:10:42) kommentti

"Jäätymisestä täällä ei kukaan päätellyt mitään ennen minua."

Mistäpäs tiedät loppujen lopuksi, että se oli jäässä? Omakehu on se, joka korjaa kaiken ja halvalla. Sehän on todistettu maailman sivu, että halvalla ei saa mitään muuta kuin halpoja neuvoja, jotka vasta kalliiksi tulevat. Yhtähyvin ja se olisikin mahdollista, että sinä ja vain sinä epäilet siellä olleen tukkeumana norsu, joka on pyrkinyt sitten ylös viemärin tuuletusputkesta. Täällä siten retostelet, että minähän sen ensimmäisenä huomasin, että norsuhan siellä oli. Höyryttämällä se korjaanntuu.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Maalatun betonilattian laatoitus ja viemäröinti mökillä

Miten tulisi toimia kun minulla on mökillä saunassa maalattu betonilattia ja haluaisin laatoittaa sen.Saunassa on myös lattiakaivo (viemäri) ulos lattian betonin sisällä...

Kaksoislaatta / täystiilitalo

Moi!Kyseessä täystiilitalo rakennettu -70 luvulla.Pesuhuoneessa ilmeni kosteusvaurio (korokerengas vuotanut), vaurio levinnyt wc:n puolelle. Rakenne kaksoislaattarakenne...

Ilmanvaihtokoneen asennuspaikka

Meillä on 2006 vuonna rakennettu asunto paritalosta. Ilmanvaihtokoneen kondensiovesiputki oli mennyt tukkoon ja vuotanut vedet vaatehuoneen lattialle ja rakenteisiin...

lattiakaivon korokerenkaat

Olen saneeraamassa kylpyhuonetta ja saunaa. Vanhassa kylppärissä lattiakaivossa oli kolme vanhaa valkoista korokerengasta (Talo rakennettu -84). Eli itse lattiakaivo on n...

Kylpyhuone remontti jäissä kuinka eteenpäin...

Ostin talon joka rakennettu -53 ja laajennettu -79. Kosteuskartoituksessa kylppärin lukemat kaakeleiden läpi mittari lukemat olivat hyviä, nyt kun lattialaatat otettu poi...

piilovaurio

möin talon kesällä 2006 ja ostotarjousta tehdessä ostaja teki pienemmäm tarjouksen kuin pyynti hinta oli vedoten siihen että kylppäri ja sauna vaatii remontin.kosteus mit...

Muurin perustuksen ja rossipohjan välinen sauma

Kylppärin seinä lattia rajoittuu hormiin/muuriin/takkaperustukseen ja jatkuu rossipohjaisena puurakenteena. Kylppäri laaajennus on tehty vanhan kakluunin p...

Vesivahinko korvaus ??

-60 luvulla rakennetun omakotitalon suihkutilan lattiakaivo vuotanut.Tämä aihettanut suihkutilan vesikiertoisen lattialämmitysputken (rauta) ruostumisen pu...

Vesikiertoinen lattialämmitys vuotaa

Talo on valmistunut 1980 ja sijaitsee hiekkaharjun kupeessa. Perustukset on sokkelityyppiset, siis ei lattialaatta ja talo on 1½ kerroksinen. Pesuhuoneen lattialämmityspu...

Lämminvesivaraajan varoventtiilin vuoto?

Kysyisin asiaa, jos lämminvesivaraaja on vuotanut (varoventtiili vuotanut) n. 100 m3 vettä/kk vuoden ajan vw-istuimen säiliöön, voiko asukas olla vuotoa huomaamatta? Ent...

Jääkaapin vesivuoto

MIKÄ ON KOSTEUS KARTOTTAJAN VASTUU KUN OSTETUN TALON JÄÄKÄÄPPI OLI VUOTANUT JA UUSI KARTOTTAJA HUOMASI UUDEN MYYNNIN YHTEYDESSÄ. TUTTAVAN OSTAESSA EI OLLUT RAPORTISSA VAI...

vesikatteen laudoitus

Kannatteeko mielestänne mitenkään puuttua jos ullakkotilasta katsoen huopakatteen alla oleva laudoitus on joistain kohdin mustunut (vuotanut varmaan joskus)?...

jääkaapin lauhdevedet

Asunto-osakeyhtiön osakkaan jääkaapin lauhdevesi on päässyt valumaan lattialle ja rakenteisiin. Onko asuntoyhtiö velvollinen korjaamaan vaurion vai onko korjausvelvolline...

Hallintaoikeuden viivästyminen ja korjausvastuu vesivahingon takia

Tein 18.12.2019 asunnossa vierailtuani ostotarjouksen jonka myyjä hyväksyi. Pyysin kirjallisesti, että wc:n tuntuva hajuhaitta selvitetään ennen...

Lämminvesivaraajan poistoputki vuotanut

Kyseessä rivitalo-osake. Sauan lauteiden alla olevan lämminvesivaraajan poistoputki on vuotanut ilmeisesti n. puoli vuotta, mutta asukas ei ole sitä havain...

Vettä lakatulla lautalattialla

Vapaa-ajan asunnon wc-pytystä on vuotanut runsaasti lattialle. Kylpyhuoneen lattia on nurkista tiivis muovimatto joka ei ole vuotanut. Vettä on sen sijaan valunut jonkun...

Höyrynsulku puuttuu seinästä

2000 luvun omakotitalon remontoinnin yhteydessä paljastui, että kodinhoitohuoneen ulkoseinärakenteesta puuttuu höyrynsulkumuovi. Seinä rakenne on keskeltä sisälle villa+g...

Miten

Meillä on kodinhoitohuoneessa lattiakaivo, joka on siellä käytännössä turhaan (huoneessa on vain lavuaari ja pesukone - molempien vesi menee samaan, omaan, viemäriinsä)....

Vaaditaanko vesieristys?

Kyseessä on kodinhoitohuone jossa on lattiakaivo, suihku ja WC-pöntölle viemäri. Tarkoitus olisi rakentaa tähän WC eli tehdä väliseinä, laittaa WC-pönttö ja lavuaari ja p...

Jatkoa eiliselle lattiakaivon uusiminen ja vesieristys

Haluaisin vielä vähän tarkentaa; lattia piikattiin auki kaivon ympäriltä n. 2 neliön alueelta (betoni pois ja uutta laastia tilalle), lattiakaivo uusittiin sekä pesukonee...

Öljysäiliö-tilan lainsäädäntö

Tarkoituksenani olisi asentaa kaksi 1500 litran muovista öljysäiliötä varoaltaineen ns.pannuhuoneeseen. Huoneessa on betoniseinät,-katto,-lattia,palo-ovi sekä tietysti öl...

Osakkaan oikeus päättää kylpyhuoneen lattiakaivoista

Taloyhtiössä on suunnitella linjasaneeraus. Pienen yksityiskohtana kylpyhuoneisiin on päätetty tehdä kaksi lattiakaivoa vähentämä&...

Valurautainen lattiakaivo

Kyseessä on v.1957 rakennetun omakotitalon kellarisaunan valurautainen lattiakaivo. Viemäriputket saattavat olla betoniset. Voiko em.lattiakaivon vaihtaa muovis...

Pesuhuoneen lattiakaivosta tulee viemärin hajua. Lattiakaivo ei vuoda. Remontti tehty n. 8 vuottasitten ja silloin laitettu uusi lattiakaivo.

Mikä voi olla syy, että lattiakaivosta tulee viemärin hajua, jos vettä ei ole laskettu muutamaan tuntiin. Uusi lattiakaivo on laitettu remontin yhteyd...

Bide/lattiakaivo

Jos WC:n laittaa biden niin tarvitaanko lattiakaivo silloin-nyt sitä ei ole?...