Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Väärät vesijohjot lämmitysjärjestelmässä

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 22.12.2009 klo:8:50

Ostimme reilu kaksi kuukautta sitten vuonna -90 valmistuneen 2 kerroksisen kivitalon, jossa on kaukolämpö. Nyt ilmeni, että pattereihin menevät putket ovat "tavallista" muovista harmaata vesijohtoputkea, eikä siihen tarkoitettavaa muoviputkea missä on kalvo, joka estää hapen läpipääsyn. Putkimiehen mukaan se on selvä rakennusvirhe ja putket pitäisivät vaihtaa, koska ne tukkeutuvat. Kun otimme yhteyttä myyjään hän sanoi, että rakennuspiirrustukset ovat hyväksytty -88, joten heidän ei tarvitse osallistua vaihto kustannuksiin. Eli onko meillä mitään mahdollisuutta saada myyjää osallistumaan kustannuksiin?


travis
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Pattereille tulevat putket ovat olleet näkyvissä ostohetkellä. Vaikka et ole ostajana asiantuntija, olet kuitenkin nähnyt putket. Olet ostanut ne tuollaisena. Happidiffuusio on hyvin hidasta. Pelkkä happi ei putkia tuki. Verkostossa pitää olla rautaa, joka hapettuu, ja tukkii vähitellen verkostoa. Selvitä, mitä rautaosia verkostossa on. Lisää verkostoon jäähdyttäjänestettä. Se toimii infibiittinä, eli sitoo happea. Myyjää tuskin saat maksamaan korjausta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Väärät vesijohjot lämmitysjärjestelmässä":
Jäsenen antama (22.12.2009 klo:18:52) kommentti

V. 88 ei noista erilaatuisista putkista niin piitattu tai tiedetty, ja koska tuosta on jo kulunut 20 vuotta, niin eikö uusi omistaja voisi vain uusia putket sitten kun ne tukkeutuvat (jos tukkeutuvat). Virhe on siis vähäinen eikä oikeuta hyvityksiin.

Jäsenen antama (28.12.2009 klo:11:04) kommentti

No niistä pattereista sitä rautaa on ja nehän ne siellä ruostuu ja sitä kautta tukkii kiertoa. Sit jos noita jäähdytin nesteitä laittaa, niin on syytä varautua siihen, että liitokset alkavat vuotamaan.Ainoa ja oikea tapa on korjata tuo tilanne uusimalla putket sekä patteriventtiilit ja huuhtelemalla sakat pois pattereista.

Jäsenen antama (29.12.2009 klo:21:51) kommentti

Taas en ymmärrä. Miksi glykoli tms. jäähdytinneste saisi muoviputket tai helmiliitokset vuotamaan. Eikö se päinvastoin vähennä syöpymistä? Hamppunarutiivistyksistä en osaa sanoa, mutta ne ei liity tähän. Täytyisi varmaan taas perehtyä pintajännityksen tms.?


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Käyttövesipatterin ja vesikiertopatterin ero ?

Voiko käyttövesipatteria käyttää normaalissa lämmitysjärjestelmässä ?...

Vesikierto tulisijoissa

Onko mahdollista käyttää tulisijan lämpöä hyväksi vesikiertoisessa lämmitysjärjestelmässä?...

Ikkunapeltien asennus

Piirustuksissa on selkeät ohjeet peltien asennuksesta ja valvoja tukee piirustusten ohjetta. Peltimiehet kuitenkin väittävät ohjeiden olevan väärät. Siis kysymykseen, lai...

Urakoitsija

Moi!Olisin kysynyt, onko miten yleistä kattoremontin yhteydessä urakoitsijan toimintatapa/käytös asiakaita kohtaan.Teetin kattoremontin ja urakoitsija kerkesi tekemään ka...