Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kuivakaivot

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 12.7.2012 klo:10:35
Kyseessä 85 vuonna rakennettu talo jossa kylpyhuoneen lattiakaivoon on liitetty saunan kuivakaivo (v32) sekä erillisessä tilassa olevan vesivaraajan alla oleva kuivakaivo. Vesivaraajan alta tulevan kuivakaivon 32 mm liitosputkeen on liitetty y-haaralla pesukoneen kiinteä poistoputki. Onko kyseessä sellainen viritelmä mikä voidaan tulkita rakennusvirheeksi?

Jones78
Kysymyksiä: 5 kplVirallinen vastaus
Y-haara on normaali yhde kyseiseen putkistoon. Kyse on samasta tapauksesta kuin normaaliviemäriverkossa tehtäisiin vastaava liitos. Mielestäni kyseessä ei ole rakennusvirhe.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Kuivakaivot":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kuivakaivo haisee

Ostimme Ok-talon n. vuosi sitten ja joka on rakennettu v.1999. Tänä syksynä olemme huomanneet WC-tilassa sekä keittiön viemäristä hajuhaittoja. Vallankin WC tilassa haju...