Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kilpivastusvedenlämmitin

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 16.11.2010 klo:14:13
Aiomme uusia 25 vuotta vanhan sähkölämmitteisen talomme lämminvesivaraajan (300 litraa). Kannattaako hankkia kilpivastusvedenlämmitin, jossa veden epäpuhtaudet eivät vahingoita vesisäiliön ulkopuolella olevia vastuksia? Onko kilpivastusvedenlämmittimien teho/hyötysuhde huonompi kuin sellaisen varaajan, jossa vastukset ovat säiliön sisällä? Esim. jos verrataan Jäspi VLM tai VLM K-malleja? onko kilpivastusvedenlämmitin "huoltovapaampi"? Kuinka tärkeää on varoventtiilin "löysääminen" muutaman kuukauden välein? (Jotkut putkimiehet sanovat, että "löysääminen" voi aiheuttaa ongelmia, esim roskia menee väliin, josta seuraa jatkuva vuoto tai tiputtelu.)

"Mahdollisimman huoltovapaa"Virallinen vastaus
Oman käsitykseni mukaan ulkopuolinen vastus mahdollistaa 25 vuoden iän varaajalle. Jos vastus on sisällä säiliössä, ri...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Kilpivastusvedenlämmitin":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: