Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ääniongelmia

Väliseinät ja portaat

Kysytty: 4.2.2010 klo:18:29

miten voi jälkikäteen parantaa puisen omakotitalon äänieristystä? kohteessa on maanvarainen lattia ja puiset väliseinät suoraan betonilattian päällä (alla ei ole solumuovieristettä tai kermiä). Väliseinät ovat 50x50 puurangalla ja välissä mineraalivilla, kipsilevyt molemmissa pinnoissa. betonilattian päällä on askeläänieristys ja laminaatti. Talossa on koneellinen tulo ja poistoilman vaihto ja väliovissa oviraot (ilmanvaihto). Rakennuksessa ääni kantautuu hermostuttavan hyvin huoneesta toiseen jopa toiseen päähän taloa. miten äänieristystä voisi parantaa purkamatta koko seiniä? onnistuuko jos laatan päälle valaa 1-1,5cm tasoitetta ja väliseinät jäävät näin osittain valun sisään? Auttaisiko uretaanin pursottaminen seinien alle? kittaus seinien alarajoista esim. silikonilla? laattaan ei voi tehdä uria (timantilla) koska lattiassa lämmitysputket. Voiko äänieristysongelma johtua ilmanvaihtoputkistosta? sekin tosin on eristetty. millainen pitäisi olla väliseinien ja sisäkattojen liitosdetalji?
Virallinen vastaus
Kun kynnyksissä on raot, ei kannata yrittää parantaa äänieristystä rakenteellisesti. Jo...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / ääniongelmia":
Jäsenen   antama (6.11.2020 klo:12:32) kommentti

Millainen on huoneiden irtain varustelu ?  Jos esim. ikkunoissa ei ole verhoja, on asunto kuin kaikukammio !muutama taulu seinillä ja massiivi-/ pehmeät  kalusteet huoneessa , niin äänet lopettaa kimpoilemisen huoneesta toiseen ! 


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: