Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Ledlamput uppohalogeenipolttimoiden tilalle

Valaistus

Kysytty: 6.6.2009 klo:11:58

Tarkoitus olisi laittaa remontin yhteydessä kylpyhuoneen kattoon upotettavia spottivaloja, ja vaihtaa näihin kaupasta valmiina ostettaviin halogeenispotteihin halogeenipolttimoiden tilalle led- tai pienoisloistelamput (kanta GU10). Pitääkö valaisimen upotussyvyyn silti olla se paketissa ilmoitettava (esim. 100mm), vai voiko upotussyvyys olla pienempi, koska kuumenevia halogeenipolttimoita ei aiota käyttää??


m2222
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Valaisin on aina asennettava valmistajan ohjeiden mukaan. Suojaetäisyyksien pitää olla niiden mukaiset. Kenellä tahansa on mahdollisuus asentaa valaisimen kantaan alkuperäisen määrittelyn mukainen lamppu.

Arvostele vastaus kysymykseen "Valaistus / Ledlamput uppohalogeenipolttimoiden tilalle":
Jäsenen antama (6.6.2009 klo:20:00) kommentti

Kysyin samaa asiaa itse eräästä K-Rauta liikkeestä ja minulle vastattiin, että upotussyvyys pitää olla silti se mikä halogeenilampuille vaaditaan. Syyksi sanoi, että jos joku haluaa( esim. seuraava asukas) vaihtaa niihin halogeenit. Ei KAI siihen muuta selitystä ole.. Kannattaa varmasti kysyä vielä sähkäriltä sitä asiaa.

Jäsenen antama (6.6.2009 klo:20:58) kommentti

Näin on näreet.

Asunnon seuraava omistaja voi tietämättään laittaa halogeenilamput ja silloin on tulipalo lähellä.


Jäsenen antama (8.6.2009 klo:10:08) kommentti

Jos kyseessä on "kunnollinen" LED-lamppu teholedeillä, niin se vaatii ympärilleen vapaata ilmatilaa, jotta pitkän käyttöiän saavuttamiseen on paremmat mahdollisuudet


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: