Jäsenen Mestari antama (25.11.2010 klo:10:53) kommentti Rakennusvalvonta tietää.
Jäsenen Halpakorjaus antama (25.11.2010 klo:16:10) kommentti Takka sinänsä ei edellytä mitään palokatkoa. Eikä kuulosta oikealta että taloyhtiö teettää tällaisia ylimääräisiä töitä osakkaalla.
Jäsenen Monta antama (25.11.2010 klo:16:28) kommentti Juuri ei niin eli päinvastoin! Kaikki on ko. huoneistohaltijan maksettava teki sen sitten kuka tahansa. Halavalla ei hyvää eikä edes käytökelpoista saa! Ja siis rakennusvalvonta ei ainoastaan tiedä, vaan määrää miten se on tehtävä, joolon luvat on oltava sen mukaiset suunnitelmineen. Halpakorjaus ei määritä mitään!
Jäsenen Halpakorjaus antama (25.11.2010 klo:17:46) kommentti Palokatko vaaditaan uusiin rivitaloihin. Taannehtivasti niitä ei saa vaatia taloihin, joihin rakentamisvaiheessa ei sellaista edellytetty. Rakennusvalvoja ei voi omasta päästään keksiä määräyksiä, vaan hänenkin pitää noudattaa lakia. Mutta totta on taloyhtiön puheenjohtaja ja hallitus ovat niin "isoja herroja" että he voivat vaatia palokatkon rakentamista hallitsemaansa taloon. Mutta oikein se ei ole, koska näin hankaloitetaan osakkaan takkahanketta.
Jäsenen Monta antama (25.11.2010 klo:19:22) kommentti halavalta tulee taas sitä höpönlöpön tekstiä ts. hän taas asettautuu rakennusvalvonnankin yläpuolelle ja toisekseen näissä asioissa määrää nimenomaan rakennusvalvonta eikä mitkään "isoja herroja"-yhdistys mukaan lukien halpakorjaus.
Jäsenen Halpakorjaus antama (25.11.2010 klo:20:33) kommentti Käsitteet ovat vähän sekaisin. Tarkoitettiin kai palo-osastointia, koska ovesta (kulkuaukosta) kysytään. Itsekin tarkoitin vastauksessani palo-osastointia. Hormin ympärille tulee läpivientiin tietenkin 10 cm vuorivillaa (eli se palokatko), mutta ei sitä ainakaan pidä koteloida. Rivitalossa pitää saada taloyhtiön hallituksen hyväksyntä hankkeelle.
Jäsenen Monta antama (25.11.2010 klo:23:27) kommentti "Rivitalossa pitää saada taloyhtiön hallituksen hyväksyntä hankkeelle." Voi pyhä jysäys! Ei ei riitä, vaan ensi kädessä taloyhtiön hyväksyntä aikeelle ja siitten rakennusvalvonnalta lupa. Miksi pitää sekaantua juttuun, kun ei ainoastaan "Käsitteet ovat vähän sekaisin." vaan hyvin paljon! Kaiken maksaa se hankkeeseen ryhtyvä ja taloyhtiö ei mitään, jos ei halua.
Jäsenen N65 antama (26.11.2010 klo:8:46) kommentti Rivitalossa pitää saada sekä taloyhtiöltä että rakennusvalvonnalta lupa.
Jäsenen Halpakorjaus antama (26.11.2010 klo:8:49) kommentti Niin ja palo-osastoinnin rakentamista voi vaatia taloyhtiön hallitus, mutta ei rakennustarkastaja. CE-määräykset täyttävä piippu asennetaan valmistajan ohjeiden mukaisesti, ja ohjeissa ei ole mitään palo-osastoinnista. Monta on yhdessä asiassa osittain oikeassa: kaiken maksaa se hankkeeseen ryhtyvä. Mutta vaikka taloyhtiö haluaisikin maksaa jotain, niin hallituksella ei ole valtuuksia käyttää taloyhtiön rahoja tällaiseen armeliaisuuteen. Tässä on siis Montalla virheajattelua.
Jäsenen Monta antama (26.11.2010 klo:10:01) kommentti Ei ole mitään virheajattelua, sillä lausuinpahan:” Kaiken maksaa se hankkeeseen ryhtyvä ja taloyhtiö ei mitään, jos ei halua.” Täydennän hieman lausetta, jotta se menee yksinkertaisesti perille myös aina halvalla korjaajallekin (muuthan sen käsittivät) ”Kaiken maksaa se hankkeeseen ryhtyvä ja taloyhtiö ei mitään, jos taloyhtiö ei halua.” Ja vielä nimenomaan halvalla kalliisti kirjoittavalle: hallitus ei ole taloyhtiö, mutta taloyhtiö on samalla hallitus laajassa kokoonpanossa. Miksi Sinä Halpakorjaus annat ohjeita sellaisista asioista, joista itsekin olet aivan lievästi sanottuna itse värillisine linsseineen sitä mieltä ” Käsitteet ovat vähän sekaisin.” Nehän eivät ole vain vähän, vaan paljon. Naisen logiikkakin yrittää meikaten näyttää samaa kuin halavalla korjaaja: ” Rivitalossa pitää saada sekä taloyhtiöltä että rakennusvalvonnalta lupa. Ei ei! Vaan: taloyhtiö ei anna/myönnä ainakaa näissä asioissa mitään lupaa, vaan antaa hankkeelle hyväksynnän. Siis kansanomaisesti näin rahvaanomaisesti yksinkertaisena sanottuna: ”näyttää hankkeelle vihreää valoa”, jos hyväksyy kyseisen hankkeen tai vain siltä osin kuin hyväksyy hankkeen ja tietenkin sitten tarvittaessa avustaa hankkeeseen ryhtyvää, mutta tällöinkin siis taloyhtiö perii/maksattaa hankkeeseen ryhtyvältä siltä osin, mihin sillä on oikeus ja halu. Tämäkin ”perintä” on sitten taloyhtiön omassa vallassa eikä missään tapauksessa alemman ”portaan”. En puutu tässä enää siihen, miltä osin taloyhtiö itse antaa teettää/tekee sitten ”hankkeeseen ryhtyvän hommia", sillä taloyhtiöllä on melko laaja ”harkinta ja valta” näissä hommissa kaikenlaisia nippeleitä myöten. Taloyhtiön ei kannata koskaan tehdä mitään halpakorjausta, sillä se tulee aina kalliiksi. On muistettava, että näissä rakennusasioissa vain rakennusvalvonta antaa luvan, muut esittävät tai ehdottavat, jolloin toiset sitten vain myötäilevät, mutta eivät anna/myönnä mitään lupia. Muuten mitähän halavalla korjaaja tarkoittaa: "Monta on yhdessä asiassa osittain oikeassa: kaiken maksaa se hankkeeseen ryhtyvä." Tuo on sitä halavalla korjaajan halpakorjausta, josta ei saa mitää tolkkua. Miten osittain? Höh? Tarkoittaakohan se halavatun korjaajan kielellä sitä, että korppi on täysin musta, mutta se on kuitenkin osittain valkoinen.
Jäsenen Halpakorjaus antama (26.11.2010 klo:11:01) kommentti Taloyhtiö ja hallitus ovat aina vuoden kerrallaan sama asia. Yhtiökokous valitsee hallituksen, joka käyttää taloyhtiön valtaa, ts. edustaa yhtiötä as.oy.lain mukaisesti. Taloyhtiö voi asettaa ehtoja myöntäessään luvan takkahankkeelle, esim. voi vaatia että osakas rakentaa palo-osastoinnin ullakolle. Näihin molempiin, takan asentamiseen ja paloseinien rakentamiseen taloyhtiö hankkii rakennusluvat ja laskuttaa niistä osakasta. As.oy.lain mukaan taloyhtiön rahoja ei hallitus saa jakaa perusteettomasti osakkaille, siksi hallituksella ei ole valtuuksia maksaa osakkaan puolesta rakennuslupia.
Lisää kommentti*