Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

omakotitontti/mökkitontti

Tontti ja kiinteistö

Kysytty: 7.5.2006 klo:14:12
Jos rakennan omakotitalon rantatontille, joka myydään "omakotitalotonttina" ja myöhemmin asunto muuttuukin mökkeilykäyttöön, niin onko tässä muutoksessa odotettavissa mitään vaikeuksia? Kysyn asiaa siksi, kun tontteja kaavoitetaan jatkuvaan asumiseen ja loma-asumiseen erkiseen. Jos joku päivä joudun myymään mahdollisen tulevan taloni, voisi sen ostaja hyvinkin ostaa sen kakkosasunnokseen (paikkakunta on pieni, lähellä eteläsuomea ja tarkoitus tehdä asunto, joka istuisi lomalaisenkin silmään). Ainakin mökkien muuttaminen jatkuvasti asutuiksi on tuottanut ongelmia mutta siinähän tilanne on tietenkin erilainen.

kianta
Kysymyksiä: 5 kplVirallinen vastaus
Loma-asuntoa ei voi käyttää vakituiseen asumiseen ilman lupaa. Asuinrakennuksen käyttäminen tilapäiseen asumiseen onnistuu ilman lupaa. Tuossa ei kannata tehdä mitään muutoslupaakaan.

Arvostele vastaus kysymykseen "Tontti ja kiinteistö / omakotitontti/mökkitontti":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Purkukuntoinen rakennus.

Tarkoituksena on myydä omakotitontti purkukuntoisella rakennuksella, Ettei jälkeenpäin tulisi vaatimuksia rakennuksen kunnosta. Voiko itse määrit...

Mökkitontti vanhemmilta

MIkä olisi viisain tapa hankkia mökkitontti vanhemmiltani. Maat (reilut 100ha) on isäni nimissä ja hän on jo 85 vuotias. Hänellä olisi maillaan mahdollisuus lammenrantat...