Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kosteusvaurioko?

Tontti ja kiinteistö

Kysytty: 4.1.2014 klo:11:11
Yhteen tasoon rakennettu suurelementti puutalo(loiva rinne) vuonna 2005.Reilun sorapatjan päälle,alla savimaata.Ei suodatinkangasta,ei muurilevyjä,alla 15cm styroksia.Kaadot mielestäni kunnossa.Salaojitus on.Talo rakennettu betonilaatan päälle.Oli kuulemma kuiva.Talon ulkopuolella sokkeli ympäröity 40 kertaa 40 cm betonilaatoilla kiinni sokkelissa.Pensaita runsaasti istutettu n.60 cm päähän sokkelista.Alla luonnollisesti routalevyt.Betonilaatan vieressä n.60 cm leveydeltä kuoriketta.
Kysymys 1.Miksi sokkeli ulkopuolelta on lähes 95% ajasta märän oloinen.Näkyy tummina kohtina erityisesti saumoissa.

Talon sisäpuolella kipsilevyruuvit tunkevat ylös levystä,erityisesti nurkissa mutta myös ihan sisäseinissä.Myös kummallisia halkeamia ja pullistumia ikkunoiden ja ovien yläpuolella kaksnelosen laudan kohdilla.Pientä elämistä on koko ajan joka tuntuu vain voimistuvan ajan kanssa.Kysymys 2.Onko syytä epäillä kosteutta?

Kysymys 3.Onko aihetta poistaa sokkelia ympäröivät betonilaatat,pensaat sekä kuorike ja korvata esim.kivimurskalla?

Tämä koko homma huolestutta jonkin verran.Mitään sisäilmaongelmia tai näkyvää kosteutta tms. ei ole.Kiitokset vastauksesta.Virallinen vastaus

Lähellä sokkelia oleva kasvusto pitää poistaa, koska juuristo todennäköisesti tunkeutuu salaojaputkistoon ja tukkii sen. Salaoja on syyt&...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Tontti ja kiinteistö / Kosteusvaurioko?":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: