Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Esivalmistelut täyttötontilla

Tontti ja kiinteistö

Kysytty: 14.8.2012 klo:13:37
Ollaan katseltu tuossa tonttia, jota ollaan lohkomassa. Neljä puolen hehtaarin tonttia valmiin vanhan tien varressa. Tontit ovat notkelmassa, ja tonttien myyjä on hakenut ja saakin täyttöluvan. Ennen myyntiä myyjä täyttää tontit; siihen tulee keskimäärin puolisentoista metriä täyttömaata. Ilmeisesti sinne ei ole tarkoitus tehdä maakaatopaikkaa, vaan ihan luvallinen täyte. Pieni miinus alueessa on, pohja on jotain savihiesua, ja kivitalo ainakin vaatisi ehkä paalutuksen.

Kysymys kuuluukin: Mietin tässä, että kannattaisikohan tuolla tehdä jotain ennen täyttöä? Esimerkiksi maalämpöputket voisi ehkä upottaa vaakatasoon "sen verran syvälle että täyttäessä ei rikkoudu"? Samoin jätevesille umpikaivo ja suodatinkenttä? Jämäkät aitatolpat? Jopa talon kellari?

Vai kannattaisiko vaan odottaa täyttämistä, ja sitten alkaa noita touhuta? Ainakin tuo maalämpö tulisi mieleen, kun voisi ehkä pistää putket vaakatasoon.

profiilikuva
Kähkönen Käyttäjä on mies
Elektroniikka,suojajännitejärjestelmät,ovipuhelin
Kysymyksiä: 69 kplVirallinen vastaus
Humusmaa pitää poistaa perusmaan päältä ennen täyttöä. Kun täyttöä on merkittävästi, alla oleva perusmaa painuu...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Tontti ja kiinteistö / Esivalmistelut täyttötontilla":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: