Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

kosteusvaurioko?

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 24.9.2007 klo:19:09
taloyhtiössämme on kattoluukku mikä on paloturvallisuus syistä varmaan jokasen kerrostalon katolla. siis luukku josta palokunta pääsee tarvittaessa katon rajaan, mutta meidän talossa kyseinen luukku on ollut naulattuna kiinni jotta vesi ei pääse "katon sisään." niin vain nyt on käynyt. naulattu luukku oli irronnut, jostain syystä katolta ja vesi on päässyt "katon sisään". huomasin viime viikon torstaina että katosta maali kupruilee ja perjantaina eräs taloyhtiömme asukas kiipesi katolle katsomaan mitä on tapahtunut. kattoon on vuotanut vettä, koska luukku oli irronnut paikaltaan. kyseinen mies oli nostanut vuorivillat pystyyn ja jotenkin saanut katon sisällä ilman kiertämään. perjantaina talon isännöitsijä oli sitä mieltä , että minun täytyy itse raapia olohuoneen kattoa niin että betoni tulee esiin. en tietenkään niin tehnyt etten tee jotakin virhettä niin että taloyhtiö voi vaatia minua korvaaman vahingon. tänään sanottii että kyseinen katolle kiivennyt mies on laittanut kaikki kuivumaan ja nyt odotetaan kuivumista ja sen jälkeen korjataan minun olohuoneen katto. kuivuminen tapahtuu siis sillä mitä taloyhtiön asukas on kattolla tehnyt. vuorivillatkin kuivatetaan katon rajassa ja asennetaan sen jälkeen takasin paikoilleen. onko tämä oikea tapa toimia kyseisessa asiassa? mitä voin tehdä asialle, koska mielestäni asialla pitäsi olla ammattimiehet eikä taloyhtiön omat miehet? (matti meikeläinen korjaa) taloyhtiöllä tietysti on vakuutus kyseisiä tapahtumien varalta, mutta sieltä oli sanottu, että oma vastuu työstä on 4000e. eli raha menee taloyhtiön tililtä, eikä vakuutus korvaa sitä tässä tapauksessa kun matti meikeläinen korjaa tämän ja laittaa viel vanhan kastuneet villat paikalleen. kosteustarkistajaa ei ole näkynyt eikä huone ilmaakaa ole mitattu. en tiedä kuinka kauan luukku on ollut auki katolla ja vettä on tullu. viimeksi katolla on tiedetysti käynyt anteenin asentajat ja antenikin sijaitsee katon keskellä, ja kyseinen luukku on paloportaiden päässä. huoneistoni on kulmahuoneisto ylimmässä kerroksessa tietysti.

Tiuhti
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Rakennustekniikkaan eli oikeaan korjaustapaan en pysty ottamaan kantaa. Vastuu korjauksista määräytyy asunto-osakeyhtiölain 78 §:n mukaan: ” Yhtiöjärjestyksessä voidaan määrätä yhtiön rakennuksen ja muiden tilojen kunnossapitovastuun jakamisesta osakkeenomistajien ja yhtiön kesken. Yhtiöllä on kuitenkin aina oikeus suorittaa välttämätön korjaustyö. Sikäli kuin yhtiöjärjestyksessä ei ole määrätty kunnossapitovastuun jakamisesta, se jakautuu 2–4 momentin mukaan. Osakkeenomistajan on pidettävä kunnossa hallitsemansa huoneiston sisäosat ja muut osakkeiden perusteella hallinnassaan olevat tilat. Yhtiö on kuitenkin velvollinen korjaama...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / kosteusvaurioko?":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: