Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Liimapuupalkin ja liimapuutolpan kinnitys.

Talopaketit ja rungot

Kysytty: 25.3.2011 klo:14:47
Rakennepiirustuksissa on kirjoitettu, että palkki (315x115) ja tolppa (115x115) kiinnitetään toisiinsa 12mm kierretangolla. Poraus olisi 13mm halkaisijalla. Porauspituus tolppaan olisi 300mm. Homma kiristettäisiin mutterilla palkin päältä. Sitten lukee, että kierretanko kiinnitetään tolppaan liimaamalla. Mikähän olisi sellainen sopiva liima. Kyselin suunnittelijalta ja suositteli "jotain rakennusliimaa".
Eikö rakennusliimat ole jotenkin turhan jäykkiä siinä alkuvaiheessa...meinaan miten sen liiman saa porauksen pohjaan. Saako niillä liimattua tangon riittävän lujasti tolppaan. Nehän on usein kuivuttuaan elastisia.
Olisko joku sellainen juoksevampi liima alkuun ?
Virallinen vastaus
Liimalla on tarkoitus saada aikaan rakenteellinen lujuus. Rakennesuunnittelijan pitää osata määrittää liima tarkemmin. Joku uretaanipohjainen liima soveltuu liimaksi.

Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / Liimapuupalkin ja liimapuutolpan kinnitys.":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

LIIMAPUUPALKIN ASENNUS

Miten 115x450x12000 kokoinen liimapuupalkki kiinnitetään runkotolppien päälle. runkotolppien koko on 125x50 ja oviaukkojen kohdalla 125x125. Pitääkö runkotolppien olla pä...

Yläpohjan tuulettuminen

Meillä on T-mallinen 2-kerroksinen talo, missä on bitumipaanukatto. Talon pitkän harjan tuuletus on OK. Ongelmana onkin lyhyen harjan tuuletus. Tämä harja on myös noin me...