Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ei_otsikkoa

Talopaketit ja rungot

Kysytty: 16.11.2006 klo:8:39
Hei! Kieliteknisen keskustelun innoittamana kysyn Teiltä seuraavaa: voidaanko sanoa, että "pitkästä tavarasta rakentaminen" ja "paikan päällä rakentaminen" ovat synonyymejä eli täysin vastaavia käsitteitä? Vai onko "pitkästä tavarasta rakentaminen" yksi "paikan päällä rakentamisen" muodoista? Esim. jos puhutaan kivitalon rakentamisesta, voidaanko käyttää käsitettä "pitkästä tavarasta rakentaminen" sen yhteydessä? Toisin sanoen onko "pitkä tavara" kaikkea valmistelematonta materiaalia koskeva vertauskuva vai käsitetäänkö "pitkällä tavaralla" nimenomaan puumateriaalia, joka mitoitetaan paikan päällä sopivan mittaiseksi? Toivottavasti esitin kysymykseni ymmärrettävästi. Kiitos Teille!

Kysyjä
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Suomen kielitoimisto on näitä ongelmia varten. Luulen kuitenkin ymmärtäneeni kysymyksesi. Haluat kysymykseesi insinöörin näkemyksen. Jos tehdään tiilestä muuraamalla talo,...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / ei_otsikkoa":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: