Jäsenen sähkötesteri antama (5.7.2009 klo:18:01) kommentti Mittaus on suoritettu Gann Hydromette-kosteuden osittimella.Nyt itsekin ymmärrän miksi kukaan ei ymmärrä,eikä kukaan sivullinen saakkaan ymmärtää pöytäkirjasta mitään koska kysymyksessä on vakuutusyhtiön tilaaman "puolueettoman" vahinkotarkastajan raportti,eikä kysymys ole rakennustekninen.
Jäsenen Monta antama (5.7.2009 klo:18:21) kommentti Suoritti se mittauksen vaikka ukko ylinen jumala pintakosteusmittarilla, niin tulokset eivät kerro mitään ainakaan suhteellisesta kosteudesta. Sellaista taulukkoa ei löydy, mikä kertoisi sen totuuden niistä suhteellisista kosteuksista.Eikä niistä tuloksista ole niille vakuutusyhtiön herroille ja hidalgoille mitään hyötyä muuta kuin, että ovat maksaneet turhaan ja mittaaja saanut hyvät suolarahat turhasta. Kyllä pelaajat ovat nyt vain kahvilla. Ei ole sellista kristallipalloa, josta voi päätellä/nähdä pintakosteusmittarilla mitatut tulokset suhteellisiksi kosteustuloksiksi. Että silleen.
PS! Tuolla toisaalla CV:ssäsi kerrot
"näin eläkeikään asti "raksalla"pyörineenä tuntuu kuin hölmöläisen leipomiselta".
Niinpä tuntuu myös kysymyksestäsi päätellen.
Jäsenen Betonitohtori antama (5.7.2009 klo:21:43) kommentti Olen MONTAN kanssa täysin samaa mieltä mittaustavasta. Pintatunnistin on ainoastaan kosteusmittaajan apuväline, jolla voidaan haarukoida kosteuseroja rakenteessa. Sen jälkeen vasta aloitetaa mittaukset muilla menetelmillä jos on tarpeen. Em mainitun mittaustavan esittäminen on mielestäni täyttä huijausta, koska siitä eivät saa selvää edes kaikki mittaajatkaan.
Jäsenen yxaatos antama (6.7.2009 klo:8:56) kommentti Joo, olen nähnyt kuntotarkastajan mittaavan puurakenteisen omakotitalon välipohjaa aulatilassa??. Ihmetteli kauhiasti mitä täällä on kun mittari soi ja värisi. No, olihan siinä rutikuivaa muovimatto,foliopäälysteinen lastulevy ja sahanpurut. Se folio oli siellä turhaa ja aiheutti vain hämennystä tarkastajalle.Sama tarkastaja oli kyllä merkannut alavälipohjan betoniseksi vaikka purueristeinen puurakenne se oli. Että semmoista jne.
Jäsenen sähkötesteri antama (6.7.2009 klo:8:58) kommentti Nyt alan ymmärtää nykyajan hienouksia,elikä jos on laatoitettu betonilattia jossa ei ole kosteuseristettä ja se kostuu alkaa homerihmat kasvaa ja elää.Mutta jos on välissä vesieriste ja se kastuu ,niin laatoituksen ja vesieristeen välissä home kuolee.Sisältääkö se vesieriste jotakin kasvismyrkkyä vai miten se toimii? Onko laatoitetut vanhemmat uimaaltaat homehtuneet,onko kenelläkään tietoa?Missä näitä mittaajia koulutetaan ja mistä näiden mittaajien oppimateriaalia on saatavilla? Kyselemiltäni vanhemman polven rakennusinsinööreiltä/mestareista puhumattakaan eivät osaa sanoa mittauksista oikein yhtään mitään.Ja vielä yksi ihmetykseni aihe on,että nämä vesi ongelmat tuntuu vaivaavan etupäässä tiettyä asuntoasiakasryhmää.
Jäsenen Betonitohtori antama (6.7.2009 klo:11:35) kommentti Tilanne johtuu pitkälti siitä, että "vanhempi" kaarti ei ole saanut koulutusta asian tiimoilta, ellei ole sitä itse hankkinut. Uudempi sukupolvi saa AMK:ssa perustietdot rakennusfysiikasta, mutta sillä ei vielä pitkälle pötkitä näissä hommissa. Kosteusmittaajia koulutetaan, mutta en uskalla tässä paikaa mainostaa. Sen pohjalta saa VTT:n sertifikaatteja, mutta eihän sekään aina takaa oikeaoppista mittaamista. Pohjatietoa pitää olla vankasti mukana ja tietenkin kymmenien vuosien kokemus ja tietämys esim. vanhemmasta rakennekannasta. Palaan vielä myöhemmin aiheeseen.
Jäsenen Pm antama (6.7.2009 klo:11:49) kommentti Kun minä mittaan pintakosteusmittarilla, ymmärrän täysin mitä se näyttää.
Jäsenen Monta antama (6.7.2009 klo:12:13) kommentti Niin, että viisari väräjää tai diginumeroita näkyy tai valo vilkkuu? Ne eivät kerro suhteellista kosteutta. Ei sitten pätkän vertaa. Joka niin väittää, on taatusti on väärässä tai se on sitä lottoamista. Saahan sitä ymmärtää, mutta se ymmärrys on sitä sun tätä.
Jäsenen Pm antama (6.7.2009 klo:13:19) kommentti En väittänytkään, että ymmärtäisin mitä se näyttöön tuleva numero tarkoittaa.
Jäsenen HTT antama (6.7.2009 klo:21:59) kommentti Veljet asiaan!!
Jäsenen yxaatos antama (7.7.2009 klo:10:59) kommentti Rakennusalallakin tulee "pelisilmää" vuosien mittaan ja muutaman kosteusvaurio rempan nähnyt-tehnyt ikään kuin haistaa mahdolliset kosteusongelmat kiinteistöistä. Kokenut suunnistajakaan ei paljoa kompassia tarvitse tutussa maastossa.
Lisää kommentti*