Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Varastoullakko

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 18.4.2008 klo:8:57

Kyseessä 1,5 kerroksinen talo yläkertavarauksella ja suunnitelmissa olisi rakentaa yläkertaan kylmä varastotila. Pitäisikö kattoa tai seiniä eristää tai laittaa jotain höyrynsulkumuoveja tms. vai riittääkö pelkkä lattian tekeminen (koolaus + lankut) ettei rakenteisiin pääse kosteutta ? Entä jos tilan haluaisi puolilämpimäksi (ei lämmitystä) ?
Virallinen vastaus
Kylmä varasto ei tarvitse höyrysulkua. Tärkeintä on, että ullakon tuuletus pelaa. Jos tila tehdään puolilämpimäksi, rakenteet tehdään kuten lämpimässä tilassa. Höyrysulku tarvitaan.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Varastoullakko":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Varastoullakon ilmastoinnin toteutus

Meillä on taloyhtiön ja isännöitsijän lupa muuttaa kylmä varastoullakko puolilämpimäksi. Tällä hetkellä tila on varsin pölyinen sillä räystään alta on huomattavat tuuletu...