Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vaaleassa lattialaatassa näkyvien tummien kolojen korjaus

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 19.2.2012 klo:11:29
Hei, mikä on kätevin tapa korjata vaalean keraamisen lattialaatan pintaan kovasta iskusta tullut kolo? Laatan tumma sisus paistaa ikävästi tuosta pienestä pintarikosta. Onko olemassa jotain maalin tai lakan tapaista korjausainetta jota voisi koloon töpöttää?

Pinta-alaa on niin paljon, että kaikkien laattojen vaihtaminen ei tule kysymykseen. Varalaattoja on jonkin verran, joten yksittäisiä laattoja voisi toki vaihtaa.

Sumppi Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 3 kplVirallinen vastaus
Kaikki laatan pintaan tehdyt korjaukset jäävät näkyviin. Korjauksia ei kannata tehdä kosmeettisista syistä. Ainoa oikea tapa on vaihtaa vaurioitunut laatta. uusi laatan saumaus näkyy, joten kannattaa harkita, koska laatan vaihtaa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Vaaleassa lattialaatassa näkyvien tummien kolojen korjaus":
Jäsenen antama (19.2.2012 klo:20:52) kommentti

Hei, kiitos vastauksesta. Toivottavasti tämä ei vaikuta nenäkkäältä, mutta kysyin kuitenkin mikä on kätevin tapa korjata, enkä kannattaako korjata. Onko siis niin, että mitään tunnettua konstia tähän ei kertakaikkiaan ole olemassa?Kosmeettisesta haitasta uskallan väittää, että vaaleaan 29x29 cm laattaan vaalealla tehty korjaus näkyy vähemmän kuin puoli senttiä kanttiinsa oleva tummanruskea "kraateri". Kiitos! :)

Jäsenen antama (19.2.2012 klo:22:14) kommentti

Tuohon käy mikä tahansa liuoteohenteinen maali, kunhan sävy osuu lähelle. Kynsilakallakin on tehty merkittäviä naamiointeja.

Jäsenen antama (19.2.2012 klo:23:14) kommentti

Johan on taas rakentaja.fi vastaukset tasokkaita.

Jos kolo on syvä sen voi tasoittaa saneerauslaastilla, päälle sitten laatan sävyä vastaava sävytetty maali.
Paikkaus näkyy jos sen olemassaolon tietää, mutta esimerkiksi vieraat eivät sitä huomaa.

Jos alla ei ole vesieristettä kannattaa laatta toki vaihtaa jos kerta niitä laattoja on varalla

Saumaus ei näy jos vaivautuu puhdistamaan ne vanhat saumat ja jatkaa saumaa hiukan vaihdetun laatan yli vanhoille laatoille.

Jäsenen antama (20.2.2012 klo:22:44) kommentti

Rakrak, kiitoksia!


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Lattialaaltan kolhun korjaus

Kylpyhuoneen lattialaatassa on pieni kolhu. Onko muita toimivia ja hyväksyttyjä mentelmiä korjata tilanne, kuin vaihtamalla laatta?...

Parketin kolojen paikkaus

Mitä keinoja olisi parkettiin (koivu) tulleiden kolojen paikkaamiseksi ? Löytyyko valmiita paikkausmassoja yms ?...

Ullakkotilan tummat laudat

Miten pitäisi menetellä huonosta tuuletuksesta johtuvasta bitumivesikatteen alla olevien tummien (jopa osin mustien) laudoitusten tai kattotuolien mustumien suhteen? Riit...