Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

olohuoneremontti

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 11.8.2013 klo:18:35
Hei.
Olohuone pitäisi remontoida sisäpuolelta ja nyt epäröimme voiko entisten puukuitu- levyjen poiston jälkeen laittaa uudet puukuitu-levyt (huokoleijona) sekä toiset haltex levyt kuitutapettipintaisena? Vai pitääkö haltex-levyjen tilalle laittaa cyproc-levyt? Cyproc-levyjen kittaus ja hionta ei vaan millään houkuttele kun niin teimme makuuhuoneiden remontin yhteydessä ja aikaa meni tuhottomasti ennenkuin jälki oli hyvä.

Rakenne on nyt ulospäin tapetti, puukuitulevy, lauta, ruskea pahvi ilmansulkuna, kivivilla 10 cm, tuulensuojalevy 25mm, tuuletusrako sekä paneeli. Kivivilla vaihdettu purujen tilalle v.2010.

Kiitos vastauksista jo etukäteen.Virallinen vastaus
Voit toteuttaa pintarakenteen vanhan levyrakenteen mukaisesti. Levyn alle kannattaa asentaa ilmansulkupaperi tai höyrysulku, jolloin rakenteen rakennusfysiikka saadaan paremmaksi.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / olohuoneremontti":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kangastapetin irroittaminen

Edessä on olohuoneremontti, jossa tällä hetkellä on n. 20 vuotta vanha kangastapetti. Olen kuullut, että kangastapetin irroittaminen on vaikeaa/mahdotonta. Nyt kysyisinki...