Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Miten paneloidessa

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 30.9.2009 klo:13:39
Moi, katon panelointi alkaa kohtapuolin ja mietin miten katossa olevien valaisin rasiat otetaan huomioon paneloitaessa? Miten rasiat kierretään siististi. Katto on gyprokkia, joka on ruiskumaalattu. Tarkoitus olis koolata päälle ja asentaa panelit.Virallinen vastaus
Rasia on kiinteästi katossa kiinni. Sen huomioiminen on tästä syystä vaikeaa. Rasiaa ei pääse siirtämään. Varmaan pitää hyväksyä, että rasia ei ole keskellä panelointia. Rasiaa ei saa peittää paneelilla.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Miten paneloidessa ":
Jäsenen antama (30.9.2009 klo:14:41) kommentti

Kuviosaha on hyvä apuväline tai rasiapora.Useampi paneli nippuun ja rasian reikä paikoilleen.

Jäsenen antama (2.10.2009 klo:7:54) kommentti

Ehkä kysymys oli huonosti laadittu. Mun ongelma on lähinnä siinä että miten saan "pudotettua" valaisimen rasiaa niin, että paneloinnin jälkeen saan siihen valaisimen uudestaan kiinni. Katto putoaa nykyisestä tasosta noin 50mm.
Jäsenen antama (2.10.2009 klo:8:31) kommentti

http://www.sähkökaluste.fi/product/187/korotusrengas-jakorasialle-45-mm--ak-14-1152195Sahalla pois nuo putki nysät, jos niille ei ole tarvetta.

Jäsenen antama (3.10.2009 klo:12:07) kommentti

Korokerenkaita on saatavissa. Niitä peräkkäin tarpeen mukaan. Kiinnitetään toisiinsa niillä koneruuveilla.

Jäsenen antama (3.10.2009 klo:17:34) kommentti

Valaisin kiinni pidemmillä ruuveilla on myös hyvä ratkaisu. Korokerenkaita ei välttämättä tarvita.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

saunan seinän ja katon kohtaaminen

Jätetäänkö saunan seinän ja katon kohtaamisrajaan ilmarako? Kuinka tämä toteutetaan ja kumpi rakennetaan ensin, seinä vai katto? Entä paaneelin alareuna, millainen tuulet...