Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Talon maadoitukset?

Sähköistys

Kysytty: 3.6.2010 klo:22:20
Hei,

Omakotitalomme peltikatossa on jännite, mittausten mukaan katto on alkanut maadoittaa antennin kautta koska jännite häviää kun antennin johdon irroittaa tai rännin yhdistää maahan johdon pätkällä.

Syy tähän on ilmeisesti käyttövesiputki remontti (komposiitti), osa talon maadoituksesta ilmeisesti kadonnut, talon maadoituksista ei ole tietoa (1977).

Tulisiko laatassa olevat putket, vesimittari ja runkoputki kytkeä takaisin maadoituksiin, vai onko järkevämpää kytkeä peltikatto maadoitukseen ja onko se yleinen käytäntö?

Kepukka Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 38 kplVirallinen vastaus
Joskus talon maadoitus perustui pelkästään vesijohdon maadoitukseen, ja siitä pääkeskukseen. Ilmeisesti koko talon maadoitus on hävinnyt. Antenni...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / Talon maadoitukset?":
Jäsenen antama (4.6.2010 klo:14:05) kommentti

Jos katossa on jännite, tulee luultavasti antennirasian oikosulusta kattoon. Antenni kannattaa uusia. Maadoituskaapelin ( 6 mm kuparilanka) pitäisi tulla mittaritaulusta maastoon rakennuksen lähelle, voi olla myös lähimmässä pylväässä, tai sitten on maadoitettu laatan raudoitukseen. Ja kyllä putkiston pitää olla mukana maadoituksessa. Siis jotenkin näin.

Jäsenen antama (4.6.2010 klo:16:56) kommentti

En ole samaa mieltä Halpakorjauksen kanssa.

Peltikatossa on aina 'jännitettä' , jos mittaat sen vaikka toisen peltikaton välillä ns normaalilla mittarilla, eikä välissä ole vastusta.Kannattaa kysäistä vaikka sähkäriltä , mitä maksaa, jos hän tekee ja tarkastaa antennin , katon ja rännien maadoituksen/ukkosensuojan.Antennia en lähtisi ennen tätä hommaa uusimaan, mahdollisesti on kunnossa.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Antennin maadoitus

Antennin maadoitus - pitäisikö omakotitalossa?Hyödyt ja haitat?Satelliitti - lisääkö ukkosvaaraa? Vaikuttaako vakuutuksiin? Jos tulisi ukkkosen aiheuttama tulipalo ilman...

Jännitteen vaihtelut, maadoitukset

Talo on valmistunut 1995. Jännite vaihtelee eri pistorasioissa huomattavasti, 193-235 V ja valot vilkkuvat kun joku sähkölaite kytkeytyy päälle, esim. vesipumppu, kahvin...

Maadoituslenkin toinen pää kytkemättä - mitä sille kannattaisi tehdä?

Meillä tämä 2012 rakennettu talo. Teknisessä tilassa sulaketauluun kytketty maadoituskuparilenkki, kiskoon mihin tulee sitten taulun, iv-koneen, maal&...