Jäsenen J29522833 antama (15.9.2010 klo:14:16) kommentti Varai9nsiirtovero ei ole 5, vaan 4 % kiinteistönkaupassa.
Jäsenen majatalo antama (15.9.2010 klo:16:08) kommentti Varainsiirtoveron maksaa ostaja ja myyntivoittoveron 28% maksaa myyjä.
Jäsenen Monta antama (15.9.2010 klo:16:46) kommentti No voi voi! Eihän se noin ykskantaan ole. Ei ole! Se maksaa miten sovitaan!
Jäsenen majatalo antama (15.9.2010 klo:23:00) kommentti Veroviranomaisen kanssa ei sovita.
Jäsenen Monta antama (15.9.2010 klo:23:58) kommentti Veroherralle sopii, kunhan rahat tulee sille fikkaan. Sen kanssa sovitaan siten. Se vain on näin.
Jäsenen moment antama (17.9.2010 klo:8:50) kommentti Verojen maksujärjestelyistä voinee sopia, mutta verottaja perii aina maksut siltä kuka on maksuvelvollinen. Kiinteistökaupoissa kannattaa olla viisas etukäteen ja kysyä ennakkoon verottajan kantaa myöhemmin tapahtuvaa kauppaa varten.
Jäsenen Monta antama (17.9.2010 klo:11:31) kommentti Totta on se, että "verottaja perii aina maksut siltä kuka on maksuvelvollinen." Ei peri varainsiirtoveroa, kun maksu on maksettu ajallaan, eikä siitä maksusta perään huuda kumpi sen maksoi, ostaja vai myyjä! Näin se vain on! Eikä tarvitse kysyä verottajan kantaa etukäteen eikä takakäteenkään. Se on totta myös, että varainsiirtoveron maksaminen on ostajan intresissä, jos/kun ostaja haluaa saada lainhuudon ostolleen. Ostaja ja myyjä sopivat täysin keskenään (mielellään) etukäteen kumpi varainsiirtoveron maksaa kyseisestä kaupasta, mutta jos ei sovita etukäteen, niin silloin maksun maksaa ostaja maan tavan mukaisesti. Sanokaa lakipykälä, missä se on määritelty yksipuoleisesti ostajan velvollisuudeksi. Sen maksun voi jakaakin keskenään miten tahtoo. Se on täysin sopimuskysymys. On toisaalta edullisempaa rahallisesti ostajan maksaa se varainsiirtovero kuin myyjän, mutta enpä kerro miksi? Ts. kannattaa menetellä maan tavan mukaan.
Jäsenen moment antama (17.9.2010 klo:13:31) kommentti Ei kannata vähätellä sitä "etukäteen kysymistä" taviksille kiinteistökauppa on yleensä elämän suurimpia kauppoja, silloin kannattaa olla huolellinen. Vieläkin enempi pitää olla huolellinen silloin kun avoparit suunnittelevat yhdessä ostoa tai myyntiä. Avoparit ovat valitettavasti tässä yhteiskunnassa eräänlaisia lainsuojattomia, ja jos omaisuus ostetaan vain toisen nimiin, vaikka yhdessä se maksettaisiinkin, niin eron tullessa voi virallisen omistusoikeuden omistava puolikas jättää toisen varattomaksi, vielä kun on tunnettu tosiasia ettei käräjillekkään kannata lähteä. Verottaja onneksi nykyään neuvoo, toisin oli ennen.
Jäsenen Monta antama (17.9.2010 klo:14:00) kommentti Miksi tähän pitää sotkea "avoparit"? Ne eivät tee poikkeusta ostaja/myyjä-suhteessa eikä myöskään isän äidin kummin kaima eikä myöskään veljen akan anoppimuori.
Jäsenen moment antama (17.9.2010 klo:18:21) kommentti Taitaa mennä jankkaamiseksi taas. No katsos kun kysyjä on "avopari" jos hän olisi "aviopari" niin koko alkuperäinen kysymyshän olisi jäänyt esittämättä.
Jäsenen Monta antama (17.9.2010 klo:22:59) kommentti No siinähän sitten on toinen ostaja ja toinen myyjä. Eihän se muuta ostaja myyjäsuhdetta mitenkään. Avioparikaan ei tuossa ostaja myyjäsuhteessa poikkea mitenkään. Vielä rautalankaa. Kun ostetaan tai myydään, niin siinä on aina kaksi osapuolta. Toinen ostaja ja toinen myyjä. Sukulaisuudella ei ole varainsiirtoveromielessä mitään eroa täysin vieraisiin osapuoliin verrattuna. Niin tai on, että sukulaisten ei kannata tehdä keskenään kauppaa tai työtä. Tappeluhan siitä on seurauksena.
Lisää kommentti*