Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Suunnittelutarveratkaisualue

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 18.8.2011 klo:17:00
Olemme ostamassa tonttia joka sijaitsee suunnittelutarveratkaisualueella.
Olenko ymmärtänyt oikein että ensin haemme suunnittelutarveratkaisun ja tämän jälkeen sitten rakennusluvan? Jos suunnittelutarveratkaisu-hakemus hyväksytään, niin missä ajassa tarvitsee hakea rakennuslupaa?Virallinen vastaus
Ymmärryksesi on oikea. suunnittelutarveratkaisua kannattaa hakea ennen kuin ostat tontin. Voit myös sopia, että nykyinen omistaja hakee ratkaisun. Toinen vaihtoehto on, että kauppakirjaan merkitään purkautumisehto. Jos päätös ei ole myönteinen, kauppa purkaantuu. Tällöin ei tosin kannata maksaa ainakaan koko kauppasummaa ennen asian ratkaisua. rakennuslupa on normaalisti haettava vuoden kuluessa ratkaisusta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Suunnittelutarveratkaisualue":
Jäsenen antama (18.8.2011 klo:20:43) kommentti

Näin olemmekin alustavasti sopineet, että kaupan ehtona on hyväksytty suunnittelutarveratkaisu päätös. Kiitokset nopeasta vastauksesta!

Jäsenen antama (18.8.2011 klo:22:00) kommentti

Kunnan rakennusvalvonnan sivuilta näkee tuon, koska rakennuslupa on haettava. Monessa kunnassa suunnittelutarveratkaisu on voimassa kaksi vuotta.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: