Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

OMISTUSOIKEUSTESTAMENTTI

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 17.7.2008 klo:15:10
Tämä kysäri ei nyt varsinaisesti liity rakennusoikeuteen, mutta toivottavasti saisin jotain apuja... Eli ostimme ok-talon keväällä emmekä ole naimisissa. Siltä varalta, että jommalle kummalle sattuu jotain, olemme ajatelleet tehdä omistusoikeustestamentin eli toinen omistaa automaattisesti toisen omaisuuden. Onko järkevä tehdä näin? Pitääkö testamenttiin eritellä erikseen mikä omistus siirtyy vai riittääkö yleisesti että kaikki? Sitten tuosta tekopuolesta eli kannattaako ottaa yhteyttä kaupungin oikeusaputoimistoon vai ihan yksityiseen lakimieheen? Minkä hintainen tällainen testamentin teko mahtaa olla ja kumpi olisi halvempi (oikeusaputoimisto/yksit.lakimies?) Entä sitten kun menenmme naimisiin, tarvitseeko tuota testamenttia jotenkin muuttaa?

t&m
Kysymyksiä: 9 kplVirallinen vastaus
Vastaus kysymykseen riippuu siitä, onko teillä muita läheisiä, joille haluaisitte omaisuuden siirtyvän lesken kuoleman jälkeen. Mikäli haluatte, että toinen teistä perii ensiksi kuolleen osuuden ja että omaisuus saa jäädä hänen sukuhaaralleen leskenkin kuoleman jälkeen, keskinäinen omistusoikeustestamentti on yksinkertaisin ratkaisu asiassa. Testamentti on niin kauaskantoinen asia että se kannattaa ehdottomasti tehdä asiantuntijan avustuksella. Samalla saa hyviä neuvoja siitä, miten olosuhteiden muutokset tulevaisuudessa vaikuttavat testamentin sisältöön ja tarpeeseen. Asianajajan avun hinta riippuu ajankäytöstä, neuvottelu, asiakirjan laatiminen, 300 eurosta ylöspäin riippuen tilanteesta. Vastaaja: Nordius/ Jarmo Juntura asianajaja, Rovaniemi Asianajotoimisto von und zu Fraunberg, Ylisuvanto ja Juntura Oy

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / OMISTUSOIKEUSTESTAMENTTI":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: