Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lisätyötarjous

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 20.10.2011 klo:16:48
Taloyhtiö teki kokonaishintaisen pienurakkasopimuksen 4 m2 neliön wc-suihkutilan saneeraamisesta hintaan 10 000 e. Sopimuksessa luki: noudatettavat asiakirjat: urakka ja urakkatarjous, sekä lisätyöt on hyväksytettävä valvojalla. Urakka valmistui muutamien vilunkiyritysten jälkeen ja vastaanottotarkastuksessa ei kummallakaan osapuolella ollut toisiinsa kohdistuvia perusteltuja vaateita. Vastaanotosta tehtiin normaali pöytäkirja . 2 päivää vastaanotosta tuli urakoitsijalta lisätyötarjous3900 € eli noin 40 % koko urakka summasta.Koko työn aikana ei urakoitsija  esittänyt minkäänlaista lisätyötarjousta valvojalle ei suullista eikä kirjallista. Kuukauden kuluttua urakoitsija lähetti laskun lisätöistä 3900 € . Tänä kuukauden aikana hylätty lisätyötarjous olikin muuttunut laskutettavaksi työksi.
Kysymys: Kun urakkasopimuksessa mainitaan noudatettaviksi asiakirjoiksi vain urakkatarjouksen ja urakkasopimuksen, voiko taloyhtiö vedota YSE:een jossa vaaditaan lisätöistä kirjallista tarjousta ja rakennuttajan hyväksymistä ennen  työn  suorittamista.Vastaanottomenettelystä sopimuksessa on suora sitaatti YSE:stä.


Tämä kysymys ei ole vielä saanut virallista vastausta.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Lisätyötarjous

Taloyhtiö teki kokonaishintaisen pienurakkasopimuksen 4 m2 neliön wc-suihkutilan saneeraamisesta hintaan 10 000 e. Sopimuksessa luki: noudatettavat asiakirjat: urakka ja...