Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ei_otsikkoa

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 17.10.2013 klo:15:12
Olemme asuneet uudiskohteessa jossa on ollut 7 kk:n ajan ääniongelma. Pahin ongelma on saatu poistettua. Asunnossa on kuitenkin vielä ääni joka häiritsee yöunia ja tarvitsemme peiteääntä yöksi. Ääni on soiva, ilmeisesti kapeakaistainen. Rakentajan melumittauksissa normaaliarvot ja eivät enää vikaa etsi aktiivisesti. Teetämme vielä uudet mittaukset.

Olemme myös miettiineet asunnon myyntiä. Tällöinhän tarvitsee kertoa asunnossa olevasta viasta. Nyt ihmettelemme että jos asunnossa on vika joka vaikuttaa kauppaan niin eikö meillä ole oikeutta kaupan purkuun rakentajan kanssa? Tiedämme että tietyt ohjearvot pitäisi ylittyä jotta kaupan purusta voi puhua. Toisaalta äänen häiritsevyyteen vaikuttaa moni muukin asia kuin melutaso.

Mitä voimme tehdä jos vikaa ei saada korjattua ja emme voi asua asunnossamme?Virallinen vastaus

Ikävä tilanne. Jos rakennuttajan tekemissä mittauksessa kaikki arvot ovat normaaleja, ei kohteessa ole sellaista virhettä, jota rakennuttajan pitäisi enää korjata tai tutkia enempää. Edellyttäen tietysti, että rakennuttajan mittaustulokset vastaavat totuutta.

Sama pätee as...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / ei_otsikkoa":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: