Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

saolumuovi pihalammen allaskumin alle?

Piharakennukset

Kysytty: 3.6.2011 klo:16:46
Voinko laittaa solumuovin( 10-20 mm) pihalammen allaskumin alle.Nyt on lammessa ( 5x 8 m) aina n 10 v vuoden ajan veden pitänyt muovi ja niinä kertynyt jo 2 kerrosta päällekäin parin kymmenen vuoden aikana. Tarkkaa vuotokohtaa emme ole löytäneet.
Nyt kun komas kerros tulisi allaskumia niin solumuovilla ajatus, ettei mikään terävä kivi tai puun juuri pääsisi rikkomaan allaskumia. Hiekkahan siellä alla on, mutta läheisen mäntypuun juuret varmaan kasvaneet vuotavan altaan alle.
Ehkä solumuovi auttaisi kalojakin talvehtimaan ??Virallinen vastaus
Kalojen viihtymiseen solumuovi ei auta. Altaan syvyys ja talven happitilanne ovat ratkaisevat kaloille. Tietenkin kumin alle voi laittaa solumuovin. Mänty ei muovin läpi kasva. Ennen kuin asennat uuden allaskumin, pitää vanha käydä tarkkaan läpi. Alla voi olla kivi. Jaa pohja maalariteipillä ruutuihin, ja tarkasta jokainen ruutu.

Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakennukset / saolumuovi pihalammen allaskumin alle?":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: