Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Jalassaunasta:

Piharakennukset

Kysytty: 25.9.2007 klo:12:34
Hei! Kysymyksiä jalassaunan rakentamisesta: 1: Mikä olisi hyvä tapa eristää jalassaunassa, jonka lattia on puuta, kiuas lattiasta? Riittäisikö esim. palonsuojalevy kiukaan ja lattian väliin? Betonivalu, ohutkaan, ei tunnu rakenteiden kestävyyden kannalta järkevältä. 2: Voiko jalassaunan lattian tehdä niin, että laittaa pohjaksi tukipuiden päälle vaikka paksua tummapintaista vaneria, sen päälle vedeneristyksen ja päällimmäiseksi muovimattoa? Kyseessä on kallistettu lattia niin, että saunan keskellä lattian halki kulkee ränni, johon pesuvedet valuvat. Vaikka sauna olisi kylmillään talvet, niin voiko silti saunan lattian pinnan myös päällystää kaakeleilla, kunhan käyttää pakkasenkestävää laastia? Vai onko kaakelilattia ongelma mahdollisesti jalassaunaa siirrettäessä (särkyykö sellainen lattia)? 3. Jos kiukaan päälle asentaa metallisen savuhormin, kevytrakenteisen, niin miten teen piipun läpiviennin välipohjasta paloturvallisesti? Ajattelin tehdä puusta saunan kattoon neliön, jonka keskeltä hormi kulkisi, ja saumoihin laittaisin esim. palamatonta vuorivillaa. Onko tämä ok?Virallinen vastaus
Kiukaan asennusohjeessa on annettu suojaetäisyys alaspäin. Sen voi tehdä esimerkiksi niin, että puulattiaan ruuvataan useita ruuveja suojaetäisyyden korkeuteen, ja päälle asennetaan kantava metallilevy. Sen päälle saa kiukaan suoraan. Vanerin päälle voi suoraan asentaa saumatun muovimaton. Sen reunat nostetaan vähintään 10 cm seinälle, ja saumat kuumaliimataan. muovimaton päälle voi asentaa laatat. Oheisesta linkistä löydät teräspiipun rakentamiseen ja suojaetäisyyksiin suoraan ohjeet. Kohdassa 3.2 on käsitelty teräspiippu. Piipussa pitää olla kaksikerrosratkaisu, ja läpiviennissä pitää olla 10 cm palamatonta villaa.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakennukset / Jalassaunasta:":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: