Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Tienteko

Perustukset

Kysytty: 5.12.2003 klo:9:00
Vaadityaanko tientekoon omalla tontilla (tiekunnan tien liittymästä rakennuspaikalle) lupia tms virallisia juttuja. Voiko tie kulkea naapurin rajalla? Onko etäisyysvaatimuksia? Tontti on haja-asutusalueella.Virallinen vastaus
Liittymätiet esitetään rakennusluvan yhteydessä. Asemapiirroksessa esitetään linjaukse...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Tienteko":
Jäsenen antama (12.4.2010 klo:22:32) kommentti

Jos naapurin puolella lähellä rajajaa on puita niiten juuret kärsii ja puut kuolee mikä on käytäntö miten toimitaan?????

Jäsenen antama (13.4.2010 klo:11:21) kommentti

Omalle maalle saa tien tehdä puhtaista materiaaleista. Jätemateriaalit vaativat luvan. Naapurin puiden juuret ja oksat on lupa poistaa omalta maaltaan. Suuret leikkaukset ja pengerrykset vaativat maisema/maa-aineksen ottoluvat. Haittaa ei saa tuottaa naapurille mm. vesien johtamisella.


HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Suodatinkangas

Alkaa tienteko ja talopohjan teko, mutta nyt kattelin kaupassa, että on monta erilaista suodatinkankasta! Mitä noissa on ero ja mistä kannataisi hakea? ...