Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

terassisokkelin vedeneritys

Perustukset

Kysytty: 26.9.2009 klo:14:56

Meillä on talon päädyssä terassi, joka on tehty leca-harkoista muuratun umpinaisen kehikon päälle. Terassin alla olevan tilan korkeus on noin 120 cm. Osa terassista on katettu, osa ei. sokkeli on suojattu ulkopuoleiselta osalta normaalisti bitumikaistalla ja patolevyllä. Mutta koska terassin terassisokkelin sisään sataa vettä niin antura ja seinät kastuvat sisäpuolelta. Pitäisikö antura siis suojata myös sisäpuolelta bitumilla vai riittääkö vaan routaeristys ja muovi päälle? Anturaan on valettu viiste sisäpuolelle.
Virallinen vastaus
Kun anturan sisäpuolelle asennetaan routaeristys, kannattaa asentaa samalla myös patolevy. Pitää myös varmistaa, että sisään satava vesi pääsee purkautumaan salaojitukseen.

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / terassisokkelin vedeneritys":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Betonilattian maalaus

Moi! Aikomukseni olisi maalata rintamamiestalon kellarikerroksen betonilattia. Lattiassa on osittain lämmitys ja kysessä on oleskelutila ei siis märkätila. Lattiassa saat...

Laatoittaminen maalatun betonilattian päälle

Mikä on paras tapa tehdä maalatun betonilattian päälle laatoitus, siten että myös sähköllä toimiva lattialämmitys saadaan tehtyä? Miten betonilattian osittain lohkeilleen...