Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Omakotitalonpohjat

Perustukset

Kysytty: 12.9.2010 klo:18:30
Olen aikeissa rakentaa kastelli Economy 100 talon ja autotallin. Olisin halunnut tietää missä suuruusluokassa pohjatyöt tällaiselle talolle ovat? Asunto tulee Siuntion palonummelle kokonaispinta-ala on noin 115m2 ja autotalli n. 20m2. voi olla että joutuu paaluttamaan?Virallinen vastaus
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Omakotitalonpohjat":
Jäsenen antama (12.9.2010 klo:19:53) kommentti

Käsite pohjatyö on kovin epämääräinen ja tulisi täsmentää. Tarkoittaako kysyjä pohjatöillä kaikkea maanrakennukseen ja perustamiseen liittyvää työtä minkä lopputulemana syntyy perustus Economy 100 talolle.Normaalisti Kastelli rajaa oman toimitusvastuunsa alkamaan myös avaimet käteen toimituksessa valmiista perustuksesta ylöspäin, jolloin tilaaja vastaa kaikesta sellaisesta millä em. valmius saavutetaan.Koska kysyjä arvelee jotta saatetaan joutua paaluttamaan, muttei tiedä joudutaanko, arvaan jotta maaperätutkimusta ei ole vielä tehty.Ts. ihan heti ensisijassa tulisi teetättää maaperätutkimus, mikä määrää perustamistavan tämä maksaa n. tonnin +/- jotakin, seuraavaksi perustuksen rakennesuunnittelu 1-2 tonnia.Jos tarvitsee paaluttaa, paalutus hinnoitellaan asennettuna ( teräspaaluilla n. 45 - 55 € / metri - hira periaatteella, voi mennä hieman pieleenkin ) , sitten tarttes tehdä huulevesien poistot, salaojat, täytöt, itse perustus valitulla perustamistavalla jne.. , kun rakennesuunnittelija on tehnyt hommansa, pitäisi kysyjällä olla jonkinmoinen näppituntuma tarvittavista työvaiheista ja materiaaleista toimittajien kilpailuttamista varten, jonka jälkeen kustannuksiinkin pääsee paremmin käsiksi.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: