Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Homerra harkkokellariss

Perustukset

Kysytty: 19.12.2015 klo:19:22
Harkkokellarin seinään kiinni on rakennettu betoniset ulkoportaat. Sokkelissa on kermieristys, mutta ei portaisiin asti. Nyt kellariseinän sisäpuolelle on tullut hometta seinään n. 2 m2 alueelle portaiden kohdalle ja alas lattiaan saakka. Salaojat on eikä muualla kellarissa ole ongelmia. Voiko betoniportaat kastuessaan pitää seinän liian kosteana, jota hometta muodostuu? Voiko portaat pinnoittaa niin, että vesi valuu alatasanteelle, jossa on lattiakaivo? Vai onko ainoa vaihtoehto purkaa portaat ja tehdä uudet? Vai pitääkö laittaa lämmityskaapeli seinään. Virallinen vastaus
On ilmeistä, että betoniportaat saavat maasta kapillaarisen nousun kautta kosteutta, joka siirtyy eristämättöm&a...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Homerra harkkokellariss":
profiilikuva
HS Käyttäjä on mies
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (27.12.2015 klo:20:32) kommentti

Eikö portaiden pinnoitus vedenpitäväksi auta? Maa portaiden alla on vettä hyvin läpäisevää. Voiko täyttösoran kosteus olla niin suurta? Vai aiheuttaisiko portaiden pinnoitus ongelmia?
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: