Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Rakennustapojen akilleenkantapäät eri vuosikymmenillä?

Muut

Kysytty: 30.7.2008 klo:10:55

Paljon kuulee kommentteja siitä kuinka esim 50-60 - luvuilla tehtiin putkistot ja viemäröinnit vahvasta materiaalista, kun taas 70 - luvulla siirryttiin johonkin heikkolaatuisempaan ja nyt myöhemmillä vuosikymmenillä vahingoista viisastuneina tehdään taas parempaa, paitsi 90 - luvun lama-aikana. Vastaavaa puhutaan vesieristyksistä ja varmasti monista muistakin rakenteista (kattorakenteet, salaojitukset jne).

Mutta mikä on totuus näissä asioissa? Mitä ostotilanteessa huomioon otettavia suurimpia heikkouksia on havaittu eri vuosikymmenillä tehdyn? Olen ostamassa kerrostalo- tai luhtitalo-osaketta ja katselemieni kiinteistöjen ikähaitari on ollut 50 - luvun puolivälisstä 80 - luvun loppuun. Mitä hyviä ja huonoja puolia on eri ikäkausien rakannustavoissa ja -tekniikoissa? Mitä olisi aiheellista odottaa esimerkiksi kuntotutkimusten osalta?

Tällä hetkellä vakavimmin ostoharkinnassani on vuonna 1989 rakennettu luhtitalo, johon ei ole tehty minkäänlaista kuntotutkimusta tai PTS:ää, eikä puuosien ulkomaalausta kummempia kunnostuksia, pitäisikö huolestua ja jos niin miltä osin? Mitä oleellisia korjauksia voi olla odotettavissa lähivuosina, jos yrittää arvioida ja ennustaa tuon aikakauden rakennustapojen pohjalta?


profiilikuva
MarjoK. Käyttäjä on nainen
Kysymyksiä: 4 kplVirallinen vastaus
Neljä vuosikymmentä suomalaista rakentamista seuranneena voin todeta, että pääosin rakentaminen on tehty kiitettävästi jokaisella vuosikymmenellä. Tietenkin rakentaminen on kehittynyt näinä vuosikymmeninä merkittävästi, eikä kaikkea tehdä enää samoin kuin 60 -luvulla. Se ei silti tee tuon ajan rakennuksista kelvottomia. Katto ei romahda, vaikka lujuusvaatimuksia on...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Rakennustapojen akilleenkantapäät eri vuosikymmenillä?":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Remontinteettäjän vastuu

Teetätin urakoitsijalla omakotitalon kylpyhuoneen remontin 1993. Myin kiinteistön v. 2000. He myivät kiinteistön edelleen v. 2005. Uusin asukas huomasi kylpyhuoneessa vak...