Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kokonaisremontin hinta?

Muut

Kysytty: 18.11.2010 klo:10:11
Hei

Olemme ostamassa 1970 -luvulla tehtyä 1- kerroksista 150m2 omakotitaloa hienolta paikalta. Aiomme remontoida talon perusteellisesti, ja remonttiin tulevat ainakin seuraavat osa-alueet:
- jokaisen huoneen sisäpinnat (lattiat, seinät, katto, listat) uusiksi
- vanhan pannuhuoneen purku (tehdään itse)
- sauna - ja pesutilat uusiksi
- keittiön siirto vanhan eteisen paikalle (vesipisteet eivät kuitenkaan muutu)
- vessa ja kodinhoitohuone talon laajennukseen, joka tehtäisiin "lämpimänä kuistina" eli talon kylkeen (lämmin eteinen samassa yhteydessä) ala n. 30m2
- kattoremontti
- julkisivut (tiilikerros pois ja puuta tilalle)
- putkiremontti
- sähköjen päivitys (muutamia sähköpisteitä lisää)
- uusi lämmitysjärjestelmä

Kaikki purkutyöt on tarkoitus tehdä itse (4 seinää nurin, ei kantavia seiniä)

Olen arvioinut että totta kai remontti on kallis, 100 000euron luokkaa. Ihmiset hokevat että halvemmaksi tulisi rakentaa uusi talo kokonaan. Kukaan ei ole kuitenkaan esittänyt laskelmaa vastaavalle paikalle (omarantainen tontti) tehtävästä uudesta talosta. Olkoonkin että remontti maksaisi 100 000, jos vertailukohdetta haetaan, on omarantaisen tontin hinta jo yksinään 100 000, siihen vastaava talo ja kustannukset ovat yhteensä 300 000 luokkaa. Kertokaa edelleen minulle, miten muka uuden rakentaminen tulee halvemmaksi????

Haen siis hinta-arviota omalle suunnitelmalle, noin suurin piirtein.Virallinen vastaus
Tutustu kotisivumme Lomakearkiston Tyhjissä lomakkeissa oleviin Nykytilanteen läpikäynti, Tulevaisuuden hahmottaminen, Tulevaisuuden aikajana, Huoneluettelo, alustava arviointi ja Asunnon hankintavaihtoehdot -kohtien lomakkeisiin. Niiden perusteella pääset varmuuteen, että haluat juuri tuon talon. Mitä maksaa lopputulos on oikeastaan saman...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Kokonaisremontin hinta?":
Jäsenen antama (18.11.2010 klo:11:29) kommentti

Halpakorjauksen säästöehdotuksia:

-Tiilikerrosta ei korvattaisi puulla, vaan esim. rappaus jos välttämättä pitää jotain tehdä

-Olisiko mahdollista kattoremontin yhteydessä laajentaa lisätilaa yläkertaan (harjakatto), jolloin lisäosa kustannuksineen jäisi pois?

-Kotitalousvähennystä saa aviopari jopa 12 000 euroa ajoittanalla remontit vuodenvaihteeseen (=kahden vuoden vähennykset kun keittiö ja pesuhuone remontoidaan ennen varsinaista peruskorjausta)

-Vesikiertoinen lattialämmitys (pinnat uusitaan joka tapauksessa ja mahdollisesti saadaan lisää pistorasioita lämpöpattereiden sähkökaapeleihin)

-Talvirakentaminen on halvempaa

Jäsenen antama (18.11.2010 klo:11:58) kommentti

Itsehän sen kustannusarvio pitää tehdä, sillä täällä tehtävät arviot ovat täysin sieltä "syvältä", joilla ei ole mitään merkitystä todellisuuden kanssa. Joka niihin uskoo, niin silloin kannattaa soitta ennustajalle (2 euroa/min + 90 c/pvm/sek + 21 c/ ppm/30 sek +ALV). Kannattaa varmistaa myös, että sillä ennustajalla on tarokkortteja riittävä määrä ja ristallipallo. Silloin tulee täsmällinen arvio kaukaa isonveden takana.

"--Talvirakentaminen on halvempaa" Tuokin väite kuuluu em. juttuihin, sillä myös toisaalta saatte sudenpaa.

Jäsenen antama (18.11.2010 klo:17:31) kommentti

Vanhemmat remontoivat (=teetetty hyvällä rakennusfirmalla) noin vuosi sitten 150 m2 vanhan hirsirunkoisen talon, uusittiin puuverhous ja seinäeristeet, kattoa oikaistiin ja uudet pellit, piippu muurattiin uusiksi välikatolta ja pellitettiin, rännit jne uudet, hintaa tuli reilut 80 000 €, joka toki on kovahko mutta homma meni hyvin ja nopeasti.

Jäsenen antama (18.11.2010 klo:21:47) kommentti

Koti optimi laskentaohjelma antaa myös aika hyvin suuntaa antavaa kustannusarviota kun hieman muuttelee parametrejä. Kysyjän arvioima hinta on todennäköisesti hieman alakanttiin 10-20 k€ vaan saattaa olla myös kohdallaan, mikäli hanke toteutetaan kasvukeskusten ulkopuolella.Kun perheemme teetätti n. vuosi sitten vastaavan hankkeen laajennuksineen suurin piirten kysyjän ilmoittamassa kokoluokassa myös laajennuksen osalta käsittäen kaikkien putkien ja sähköjen uusimiset kaikkien huoneiden pintaremontit uudet vesikatteet, kattotuolien korotuksineen jne.. Lisäksi asennettiin haja-asutusalueen pienpuhdistamo. Kun pienpuhdistamon hinta asennuksineen vähennetään kokonaissummasta toteutunut kustannus töineen, materiaaleineen, suunnitelmineen ja valvonta- että viranomaiskustannuksineen oli suuruusluokassa 120 000€. Vanhan osan pintaremontit 110m2 huonealaan teimme itse.

Jäsenen antama (18.11.2010 klo:22:28) kommentti

Kyllä se on niin, että on syytä kysyä sellaiselta/sellaisesta paikasta (vähintään noin kolme eri) täysin valmiiden suunnitelmien mukaan tarjousta. Tarjoukset tehdään tosissaan, että ne myös tehdään eikä leikitä. Tarjouksen pyytäjällähän ei ole mitään vastuuta siitä, että se työ otetaan/teetetään. Miksi vähintään kolme, siksi että saadaan arvio/tarkka tieto siitä missä mennään. Yleensä se keskihinta on kannattavin.

On täysi hölmöilyä takastella täällä niitä hintoja, koska jokainen tapaus on ainutkertainen. Jos Kalle-Eila on saanut remppansa jollakin hinnalla, niin Ville-Lahjalle sillä on täysin merkityksetön juttu. Pohdiskeltaa vain, niin onpa joutilailla jotakin hommaa.

Jäsenen antama (19.11.2010 klo:19:48) kommentti

Kyllä sillä, että suuntaa antavia referenssitietoja on saatavilla toteutuneista hankkeista on merkitystä kun lähdetään kilpailuttamaan urakoitsijoita, jotta maallikko pääsee jotenkin oikealle hehtaarille kokonaiskustannuksesta jos itsellä ei ole minkään laista ymmärrystä käypäisestä kustannustasosta. Eihän se ole hullu joka pyytää ei urakoitsijoissakaan.Referenssitieto auttaa mm. suunnitelmien teettämisessä. Ajatellaanpa esimerkiksi tilannetta missä rakennuttaja kuvittelisi toteuttavansa tässä ketjussa kuvatun hankkeen esimerkiksi 60 k€ johon hänellä riittää rahat. Nyt kun referenssiarviot heiluvat n. 100 - 120 k€, pistää tuo haarukka miettimään tosissaan etukäteen niitä kokonaisuuksia mitkä kannattaa teetättää, miten urakat kannattaa palastella ja mitä tekisi mahdollisesti itse.

Jäsenen antama (19.11.2010 klo:20:15) kommentti

On oikeastaan hauskaa kun tällä palstalla on sekä ammattilaisia, että maallikoita ja voi sitä hauskuutta kuinka urakointipuolella toimivat ammattilaiset kilvan ylistävät tarjousten reiluutta ja kohtuullisuutta.Minulla on ollut mahdollisuus toimia tilaajan roolissa muutamissa hankkeissa, sekä ammatillisessa mielessä arvioida eri kokoisten yritysten kyvykkyyttä tuottaa sopimuksissa sovittu toimitussisältö sovittuun laatutasoon ja aikatauluun, sekä auttaa ratkaisujen löytymisessä, mikäli onnistumisessa sovittuun on ollut vakavia puutteita.Oma käsitykseni on kyllä aika raadollinen erityisesti pientalo urakointi puolella toimivien yritysten halusta paneutua tarjousten tekoon saati siitä, että tarjoukset olisivat edes yleiseltä hintatasoltaan kohtuullisia. Kohtuullisuus saavutetaan ainoastaan sellaisissa tilanteissa missä urakoitsija tietää tarjoavansa ammattimaiselle ostajalle.Alalla on myös paljon vilunkiheikkejä jotka tekevät maallikolle epämääräisen tarjouksen ns. edulliseen hintaan ja laskee sen varaan, että saa kaupat kotiin ja pääsee heti kohta esittämään mitä epämääräisempiä "lisätyö" laskujaan. Nämä vilunkiheikit voivat olla todella röyhkeitä. He saattavat yrittää tietoisesti kasvattaa lisätyönosuuden jopa 2-3 kertaiseksi alkuperäiseen laskutukseen verraten. Jos maallikko erehtyy ostajaksi saa hän olla tosi tarkkana, jottei joudu jymäytetyksi. Voisin kertoa paljonkin hyvin avartavia esimerkkejä tästä, vaan taidanpa säästellä niitä sopiviin yhteyksiin ehkäpä myöhemmin käytettäväksi tälläkin palstalla.


Jäsenen antama (19.11.2010 klo:20:55) kommentti

Eipä tuohon voi muuta kuin huokaista. että täysin hölmö lähtee yksin ummikkona teettämään mitään muuta kuin kerran porraspielen lakaisemaan lumesta. Väännetään rautaa eikä ainoastaan rautalankaa:

1) Noilla referenssiarvioilla ei ole mitään tekoa. Ne eivät anna mitään arviota. Sehän on aivan sama kuin joku remppari heiluu tv:ssä, jossa kaikki käy kuin elokuvissa, niin mitä sillä on tekemistä faktan kanssa. Ei mitään muuta kuin täyttä harhautusta. (Vrt. montakohan ruumista todellisuudessa syntyy filmatessa, vaikka niitä kaatuu kuin heinää?)

2) Jos ei ole minkäänlaista tajua asiasta, niin silloin on otettava kuvioon mukaan sellainen luotettava osaaja, jolla ei ole se oma persetasku lähempänä asikkaan taskua. Ensin asiakkaan etu ja sitten vasta itselle palkka tekemästään työstä ja tämä palkan suuruus on myös etukäteen sovittava mitallistettuna.

3) Otetaan tarjous luotettavilta toimijoilta (vähintään kolmelta, mutta ei myöskään älyttömän monelta) tarkoilla suunnitelmilla kirjallisina. Jos toimija ei anna, niin silloin ei mitään yhteistyötä.

4) Tämä luotettava avustaja on mukana heti alusta saakka. Silloin sen palkka tulee sillä tavalla kuitatuksi.

5) Tuo "kotitalousetu" on täysin humbuukia, sillä teettäjä luulee saavansa sen homman pääsääntöisesti sen verran edullisimmin, mutta nekin edut valuvat niiden vilunkien taskuihin, koska se hinta on vähintään sen "edun" verran korkeampi, mutta luulohan on se, joka lämmittää, fakta ei.

6) Se on hölmöyttä maksaa ylihintaa teettämästään keikasta ja samoin vielä hölmömpää maksaa ylihintaisista taloista/asunnoista, jotka ovat usein täysin susitetoja.

Jäsenen antama (19.11.2010 klo:21:39) kommentti

Olen (kerrankin?) montan kanssa samaa mieltä. Lisäksi ihmettelen sitä, että ostetaan ylihintainen talo ja lähdetään remontoimaan sitä jopa ennen asumiskokemusta. Mielestäni talossa pitäisi asua n. vuosi ja lähteä vasta sitten isompiin remontteihin. Vuodessa viisastuu paljon? Tekisi ensin vain pakolliset jutut, kuten WC+pesuhuone sisälle, jos on esim. ollut ulkosaunan varassa. Isomman remontin yhteydessä em. tila voisi jäädä 2. WC:ksi? Aloittajan tapauksessa pelkkä 2.WC ensin???


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

lopullinen hinta

olen rakentamassa uutta hirsimökkiä. tontti on ja vanha mökki purettaisiin. olen monesti kuullut että mökin loppu hinta on kaksi kertaa paketin hinta. siis mökki tulee tä...

RemonttiOptimi

Miten RemonttiOptimiohjelman hinta määräytyy. Onko se 50,00 €/ käyttökerta vai määräytyykö hinta jollain muulla perusteella ?...

Asunnon hinta muuttuu?

Olemme tehneet kauppaa uudesta kerrostaloasunnosta. Kun kiinnostuimme aunnosta oli sen hinta netissä 100 000 €. Saimme välittäjältä tiedot ja esitteet asunosta ja yhtiöst...

Mikä olisi paras tapa edetä rivitalohuoneiston kylpyhuoneremontissa, jonka ulkoinen tunnus on ylösnoussut laattarivi

Mikä mahtaisi olla paras tapa edetä kyseisessä tilanteessa, jossa taloyhtiöllä/asukkailla ei ole vakuutuksia tällaisen varalle eikä yht...

anturan alapuolen sora

kuinka paljon on omakotitalon pohjasoran hinta ajettuna ja jyrättynä per kuutio kustannusarvio-ohjelmissa? minun pohjan tilavuus on <600 m3 (n.600 m2) ja lasku yli 5000 e...

Hinta taso pääkaupunki seudulla

Elikkä tiedustelisin tässä pääkaupunki seudun hinta tasosta ja työn saatavuudesta. Kohteeni on 8o luvulla tehty paritalon puolikas. Tarkoitus on tehdä täydellinen sisäpi...

Sähköliittymän hinta liian korkea?

Olemme ostamassa tonttia Lempäälästä, Pirkanmaalta. Kyselimme sähköliittymän toimittajalta eli Vattenfallilta mitä sähköliittymä tulisi maksamaan. Alustavaksi hinta-arvio...

Viivästymiskorvauksen laskenta kokonaisurakassa

Meillä on rakennusliikkeen kanssa kokonaisurakkasopimus omakotitalon toimittamisesta. Urakkaan ei liity välitavoitteita, vaan ainoastaan valmistumisajankohta on sovittu....

Hyvä hinta?

saimme tarjouksen ok-talon pääjohtolaitteiden asennuksista ja haluaisimme varmistua onko hinta lähelläkään "oikeaa". Tarjoukseen sisältyy mittauskeskus ulos, ylhäältä 5*1...

Kivitalo vai puutalo

Onko kivitalo kuinka paljon kalliimpi rakentaa puutaloon verrattuna? Ja onko kivitalon rakennus vaikeampi toteuttaa itse? Joutuuko ulkopuolista työvoimaa käyttämään enemm...

Vastaava työnjohtaja

Olemme palkkaamassa projektiimme vastaavaa. Ensikertalaisena ei kuitenkaan ole vielä selvää kuvaa tehtävistä mitä vastaavalle kuuluu ja mistä kannattaisi sopia? Hinta arv...

Suoran sähkölämmityksen muuttaminen esim. maalämmöksi

Talossamme (pinta-ala liki 300 m2) on suora sähkölämmitys eli siis sähköpatterit. Nyt kun sähkön hinta on noussut ovat lämmityskustannukset karanneet pilviin. Olemme ajat...

Takan todellinen hinta

Mitä tarkoittaase kun esitteissä esim. nunnauunien ja kiviuunien esitteissä lukee että hinta asennettuna? Eikö siihen sitten tarvitse ottaa muuraria enää? Tarkoitus olisi...

Hintataso omakotirakentamisessa

Terve!Suunnittelemmi omakotitalon rakennuttamista. Mutta mikä on hinta-arvio talolle? Ajattelimme kivitaloa (kaksi asuinkerrosta ja kellari). Asuinpinta-ala on 167 neliöt...

Laiton päätös?

Taloyhtiön hallitus päättänyt, että pesutuvan käytöstä veloitetaan sama hinta, pesi sitten yhden tai kuusi koneellista. Eli vaikka...

Rakennuslupa

Paljonko rakennuslupa tulee maksamaan ? Noin hinta huvimajalle....

makita

löytyykö makitalta iskuakkuporakonetta ja kuka myy Jyväskylässä ja hinta noin suunnilleen....

Rossipohjan korjaaminen, jatkoihmettely

8.5. kysymykseeni sain vastaukseksi hinta-arvion 1000-2000 euroa. Nyt on paikalla käynyt ensimmäinen paikallinen remonttifirma ja hän arvioi minimiksi 7000 euroa! 2 miest...

hinta- ja laatuvertailu

Mistä voisi saada puolueetonta hinta- ja laatuvertailua?...

keittiön vesivahingon korjaus rivitalossa ?

missä hinta luokassa remontti on jos lattiassa ja keittiökaapin takana kosteutta ?...

Painekyllästetty vai kestopuu?

Kestopuun halvempi hinta houkuttaa terassia tehdessä, mutta kuinka kestävä se lopulta on?...

Laatoituksen keskimääräinen neliöhinta?

Eli paljon on noin keskimääräinen laatoituksen neliö hinta keski suomessa sisältäen esim: (praimeri,vedeneriste,laatoitus,saumaus)?...

Suihkukaapin allas

Mitä eroa on valumarmorista, saniteettiakryylistä tai lasikuituvahvistetusta akryylista tehdyissä suihkukaapin altaissa: puhdistus, kestävyys, valmistus (hinta)?...

Rappauksien hinta

ok talon ohut ja kolmikerrosrappauksen hinta neliöltä...