Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

raitisilmaventiili

Muu ilmanvaihto

Kysytty: 6.3.2015 klo:18:26
miten paljon korvausilmaa tarvitaan 25neliön huoneseen tässä huoneessa on yksi riv70 raitisilmaventili joka nyt kiinni ja toinen ventiili on karmiventiili biobe duo joka auki riitääkö toi yksi ventiili vai pitääkö olla toinen ventiili myös auki

mies
Kysymyksiä: 49 kplVirallinen vastaus
Anna molempien venttiilien olla auki, niin saat hyvän sisäilman. Tarvittavan raittiin ilman määrä riippuu huoneessa olijoiden määrästä ja ajasta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muu ilmanvaihto / raitisilmaventiili":
profiilikuva
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (7.3.2015 klo:9:49) kommentti

Ympäristöministeriön normissa huoneessa olijoiden määrällä ei ole mitään merkitystä. Sosiaali- ja terveysministeriön lukema perustuu pelkästään henkilömäärään.
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

saunan ilmanvaihto

kysyisin sähkösaunan ilmanvaihdosta rivitalon sauna lattianrajassa on kiukaan lähellä raitisilmaaukko josta tulee raitista ilmaa ja katossa poisto tämä on painovoimainen...