Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Poistoilmaventiilli suoraan kaariosaan

Muu ilmanvaihto

Kysytty: 27.8.2013 klo:23:08
Hei,

saunaa tehdessä kävi pieni ajatusvirhe ja poistoilmaputken viimeinen pala on kaari jossa tiiviste. Tähän ei tietenkään saa asennettua kaulusta johon poistoilmaventtiili kierretään. Onko mitään osaa / ratkaisua miten venttiilin saisi siihen asennettua järkevästi. Putki on 100mm ja kaari on tietenkin hieman pienempi. 

Kiitos!Virallinen vastaus
Kannattaa käydä putkiliikkeessä ja ostaa sieltä sopivat osat sekä 90 mm venttiili. Kaaren päälle voi asentaa lyhyen pätkän putkea ja sovittaa siihen venttiilin. Putkiliikkeestä löytyy toinenkin vaihtoehto.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muu ilmanvaihto / Poistoilmaventiilli suoraan kaariosaan":
Jäsenen antama (15.10.2013 klo:14:41) kommentti

Jos joku joskus miettii samaa hommaa niin tähän tarkoitetukseen oli olemassa valmis osa. Homma hoitui Kiinnityskehys KKU 100:lla, joka sopii suoraan kaareen ja siihen kiinityskehykseen sopii normaali 100mm poistoilmaventtiili. Osan hinta oli muutaman euron putkiliikkeessä. Eli ei tarvitse mitään putkenpätkiä viritellä tai hommata 90mm venttiileitä. 
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: