Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Panssariverkkoaidan uudelleenmaalaus

Maalaustyöt

Kysytty: 8.4.2013 klo:10:54
Vuonna 1956 on maalattu noin 50 metriä metrin korkuista panssariverkkoaitaa sinisellä. Alla on ilmeisesti valkoinen mali ja betonitäytteiset putkitolpat jollakin vihreällä.

Maali on pääosin säilynyt uskomattoman hyvänä, mutta paikoin pensaat ovat rikkoneet ja ruostuttaneet. Maalausteknikkaakin voisi valaista - onko telaus kahdella telalla vastakkain OK?

Kokeilin päällemaalausta Hammerin vasaralakalla vihreäksi. Tuli sama tulos vaikka olisin polttanut toholla maalit pouis tai jättänyt alle vanhat maalit, miteipä päällemaalaus ilman pohjatöitä vaikutti kestävämmältä, noin 3 - 5 vuotta kun pohjatöillä ruoste alkoi pilkotaa joa 2 vuoden kuluttua.

Millä maalilla keskieurooppalaiset vetävät satoja vuosia vanhoja rauta-aitojaan ja peltikattojaan, kun pohjatöitä ei tarvita, pinnat säilyvät vuosikymmeniä? Sikäläisiltä maalareilta kysyessäni he sanovat että rautamaalia tuosta lähikaupasta! Sellaisia maaleja ei lentokonematkustaja voi tuoda - mistä niitä sitten saa Suomessa?

Mitä ne oikein ovat - vihreitä ja paksuja mönjiä tai mustia jne,...?

profiilikuva
J395807924 Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 14 kplVirallinen vastaus
Ruostuneet kohdat pitää puhdistaa ja maalata panssaripohjamaalilla. Aita pitää pestä maalinpesuaineella ja sen jälkeen...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Maalaustyöt / Panssariverkkoaidan uudelleenmaalaus":
Jäsenen antama (8.4.2013 klo:23:53) kommentti

Jossakin vaiheessa tuotteen elinkaari(tässä>>60v)loppuu. Ko verkon puhdistamisesta,pohjustamisesta ja uudelleen maalauksesta syntyy paljon ympäristöä kuormittavia jätteitä, eikä lopputulos ole kuitenkaan kovin kestävä. Rahaa ja aikaa kuluu; tosipaljon. Vanha verkko pois ja uusi tilalle. Metrin korkuinen P-verkkoaita on helppo toteuttaa: uudet korroosion kestävät verkot, halutuissa väreissä. Tehdasmaalattuna.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: