Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

homeenpesu

Maa- ja pohjarakenteet

Kysytty: 9.9.2013 klo:21:27
Mitenkäs betonilattian home pesun kanssa tasoite on pinnassa tehooko pesu betonin sisältä hometta vai kasvaako betonin sisällä home? Jos pinnan eka home pesee ja sit hioo niin poistuuko home vai kuinka se pitäisi tuhota kiitos? Ollut enne muovimatto päälläVirallinen vastaus
Normaalisti betonin sisällä ei kasva hometta. Ainoastaan jotkut lattiasienet voivat kasvattaa rihmastoa betonin halkeamiin. Mielestäni voit käsitellä pinnan homeenpesuaineella ja hioa pinnan sen jälkeen. Homepesun voi toistaa, kun näet tuloksen.

Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / homeenpesu":
Jäsenen antama (11.9.2013 klo:10:15) kommentti

Normaalisti rakenteissa ylipäätään ei kasva hometta. Toivottavasti syyt on selvitetty ja korjattu. Pelkkä homepesu tai hiontakaan ei pidemmän päälle poista varsinaista ongelmaa.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

hirsimökin käsittely

Meillä on 40 vuotta vanha pyöröhirsi mökki, jota ei ole koskaan käsitelty. Nyt on seinien ja verandan katon pinnassa mustia pilkkuja, todennaköisesti hometta, Mikä olis...