Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ei otsikkoa

Maa- ja pohjarakenteet

Kysytty: 18.5.2014 klo:21:53
Moro! Tehtiin muuri isoista louhekivistä. osassa kivistä on ruosteinen pinta. Voiko kiven puhdistaa jollain hapolla että se olisi samanlainen kuin lohkaistu kivi mikä ei ole ruostunut,.Virallinen vastaus
Jos ruoste on vain kiven pinnassa, se voi lähteä laimealla happoliuoksella (esim. etikka)± teräsharjalla. Kaikenlaiset graniitit kestävät tämän käsittelyn oikein hyvin. Toiset kivet taasen todellakin ruostuvat ilman vaikutuksesta. Niissä on kiisuja; varsinkin eräs raudan sulfidi, magneettikiisu, on hapertuu normaalissa puhtaassakin ilmasssa todella nopeasti. Sellaisille kiville ei auta mikään käsittely, ja ne voivat tosiaan olla lopulta niin haperoita että hajoavat ihan itsekseen.
HS
 


Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / ei otsikkoa":
profiilikuva
HS Käyttäjä on mies
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: