Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lämminvesivaaraajasta lämminkiertovesi lattiaan.

Lämmitys

Kysytty: 8.8.2010 klo:19:55

Terve, En ole löytänyt mistään vielä järkevää vastausta ajatukseeni, olen LVI asentaja mutta tämmöistä ei ole tullut kokeiltua. Eli meillä on rengaskaivo metsässä mistä tulee vesiautomaatin kautta vesi 300l lämminvesivaraajaan joka jakaa vedet. Mutta meillä on keittiössä kivilattia (jokin harkko tai tiili) joka on aika kylmä jopa kesäisin, niin voiko tämmöisestä normaalista varaajasta napata lämpimänkiertoveden kivien alle ? ja toimiiko se, varaaja lämpenee nyt yö sähköllä. vai olisiko tähän jotakin muuta hyvää ratkaisua kivilattian lämmitykseen ( ei sähkö ) Lämmitys muotona meillä ilmalämpöpumppu, puu, sähköpatteri. Kivilattian pinta-ala N.10m

Janione Käyttäjä on mies
Mäntsälä, 
LVI asentaja, Kiinteistö huolto,
Jos et osaa, Yritä uudestaan
Kysymyksiä: 4 kplVirallinen vastaus
Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Lämminvesivaaraajasta lämminkiertovesi lattiaan.":
Jäsenen antama (9.8.2010 klo:17:37) kommentti

Lattialla putkissa lämpötila ei voi olla tuo +55 astetta joka vaadittaisiin jotta bakteerit eivät eläisi vedessä. Ei taida onnistua.

Jäsenen antama (9.8.2010 klo:19:15) kommentti

Järkevä vastaus: Vaihda lattiamateriaali jalalle lämpimämpään esim. korkki tms.


Ps. Millä keinoin ajattelit asentaa lattialämmityksen purkamatta laatoitusta?


Jäsenen antama (9.8.2010 klo:22:23) kommentti

Miksi ei sähkö? ei ole mitään järkeä tehdä suuria investointeja jos ainoa lämmitettävä ala on 10m2 sähkökaapelin saat ohueenkin tasoitekerrokseen, mihin ei putki taida sopia.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: