Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vesiersitys

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 14.3.2014 klo:20:55
2005 remontoitu kerrostalon kylpyhuone olisi tarkoitus laatoittaa uudelleen päälle ja lattiaa 

avata pieneltä alueelta viemärin muuttamiseksi. Voiko vanhan kaakelin  päälle tehdä uuden vesieristeen - vanha on alla - jotta avatun lattian vesieriste samalla hoituisi?
Jäsenen antama (14.3.2014 klo:23:20) kommentti

Vanhan kaakelin (toisaalta lattiassa ei koskaan ole käytetty "kaakeleita"?) päälle uusi vesieristys ei yleensä onnistu. Pitää purkaa vanhaa laatoitusta niin paljon että saa uuden vesierityksen liitettyä vanhaan, tosin on vaikeaa ja usein mahdotonta riippuen laatoituksesta ja vesieristyksestä.


Virallinen vastaus
Suunnittelemasi työ on sen laatuinen, joka edellyttää taloyhtiön luvan. Tätä varten sinun tulee teettää tai tehdä suunnitelma (huomioiden suunnitelmasta taloyhtiön vaatimukset) ja esittää se taloyhtiön hyväksyttäväksi ja luvan antamiseen korjaustyön toteuttamiseen.
Vesieristykset ovat yleensä taloyhtiön vastuulla ja näin ollen yhtiö tuskin antaa lupaa tehdä korjausta osittaisena vaan edellyttänee vanhan laatoituksen ja vesieristeen poistamista.
Mutoinkaan vaikka kysymyksessä olisi omaan päätäntävaltaan liittyvä korjaustyö en suosittele päälle laatoitusta ja viemäröintityön aiheuttamaa vesieristeen osittaista korjausta.
HS 

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Vesiersitys ":
profiilikuva
HS Käyttäjä on mies
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (15.3.2014 klo:18:01) kommentti

Näihän se menee - kiitos vastauksista. 
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: