Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Seinärakeneet

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 7.11.2006 klo:10:22
Uudessa puutalossa missä ULKOSEINIEN läpileikkaukseen kuuluu: Puupaneelit, pysty/vaakarimat, 25mm Runkoleijona, 150mm runkotolppa + Parokin150 villa, sulkumuovi , Vaaka/Pysty (40mm jaolla) harvalauta(22/100mm) ja sitten päälle on ruuvattu kiinni erikoiskova gyproc-levy (sen päälle myöhemmin on tarkoitus laittaa tarvittavat tarvikkeet: praimeri ,höyrysulku,vesieriste ,laasti,laatat ,saumat )siis vain Pesuhuoneessa EI saunassa.Saunaan on tarkoitus laittaa suoraan sen harvalaudan päälle tarvitavat villat ,alupaperi,rimat ja paneelit... katto on n. 30 cm madallettu kaikissa märkätiloissa (KHH;PH;ja sauna )niin että ulkoseinän höurysulun ( sinertävä muovikalvo ) ja erikoiskova gyproc-in väli on KOKO ulkoseinän mitta ja ns. madalletussa katossa tuuletus rako (rako on 44mm ;muodostettu Vaaka/Pysty laudasta sekä madalletusta katosta).Kysymykseni on VOIKO KÄYTTÄÄ ERIKOISKOVAA KYPROKKIA NIINKUIN ÄSKEN ON MAINITTU vai PITÄISIKÖ HÄVITTÄÄ kaikki rungon jälkeen olevat materiaalit (sulkumuovi,vaaka/pysty rimat ja GEK 13) ja laittaa niiden tilalle 50mm siporeksin seinä +tarvittavat eristeet ynm..? Ja toinen kysymys on : VOIKO HÖYRYSULKUMUOVIN JÄTTÄÄ SEINÄLLE MYÖSKIN SAUNASSA vaikka sen päälle tulisi tarvittavat villat ,alupaperi ynm,... ?

Eddy
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Pääsuunnittelija, rakennesuunnittelija ja vastaava työnjohtaja vastaavat kaikki osaltaan siitä, että talon rakenteet tulevat oikein tehdyksi. Jos vastaajat alkavat arvostella ammattilaisten su...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Seinärakeneet":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: