Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Seinän uusiminen

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 2.3.2011 klo:10:07
kylpyhuone on kaakeloitu ja vesieristetty 20v. sitten senaikaisilla aineilla ja ohjeilla. Suihkuseinä ja sen saumaukset on kärsinyt eniten ja muutamassa laatassa on hiushalkeamia, kolme muuta seinää on melkein uudenveroiset koska eivät ole olleet vedelle altistuneena muuten kuin seiniä pestessä.Voiko yhden seinän uusia ja onko uuden kosteuseristyksen laittamisessa ongelma kun sitä ei saa laitettua lattialaattojen alle koska tässä vaiheessa niitäkään ei haluttaisi uusia,Koska perusteellinen remontti on tarkoitus tehdä 5-10v. kuluttua jolloin luovutaan ammeesta, olisiko tällainen osaremontti tässä vaiheessa mahdollinen vai täytyykö kaikki panna uusiksi.Virallinen vastaus
Kaiken ratkaisee se, miten vesieristys on aikanaan tehty, ja miten seinästä saa vanhat laatat po...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Seinän uusiminen":
Jäsenen antama (2.3.2011 klo:10:50) kommentti

Halvalla se kalliiksi tulee.Itse aikaistaisin suunniteltua tulevaaa remonttia, ja kaikki kerralla kuntoon.

Pois silmistä, pois mielestä - ajattelu kostautuu varmasti.
Jäsenen antama (2.3.2011 klo:17:14) kommentti

"Suihkuseinän voi laatoittaa uudelleen vanhojen laattojen päälle, jolloin vedeneristettä ei tarvitse uusia, koska sehän on jo laattojen alla. Tuolla korjauksella mennään kyllä 10 vuotta eteenpäin.No, ainakin Kiinteistöliiton mielestä tapetointiin rinnastettava toimenpide josta ei tarvitse edes tehdä minkäänlaista remontti-ilmoitusta."Joo, poistin linkin, ettei syytetä tuon yksityisen seuran mainostamisesta. Muuten poistamani viesti on alkuperäinen ja tässä tapauksessa siis menettely jota suosittelen.Sitten tuo vaihtoehtoja -nimimerkin ohje:

"Halvalla se kalliiksi tulee.Itse aikaistaisin suunniteltua tulevaaa remonttia, ja kaikki kerralla kuntoon.

Pois silmistä, pois mielestä - ajattelu kostautuu varmasti."No miksei saman tien rakenneta uutta taloa jos oikein kunnolla halutaan kuntoon?

Jäsenen antama (3.3.2011 klo:0:58) kommentti

Mietippä sitä. Kovin tietävänä vastauksen tiedät varmaan tuohonkin.On sanonta, ettei tyhmiä kysymyksiä olekkaan. Edellinen tekee poikkeuksen.


Jäsenen antama (3.3.2011 klo:1:50) kommentti

Takinkääntäjä taas näköjään on poistanut halvan hengentuotteensa, kun sittenkään taas kantti ei kestänyt: Tuuliviiri pyörii hyrränä.Anna neuvon: Älä kiirehdi antamaan neuvoja, sillä malta odottaa, että joku tietävä antaa neuvon, jota sitten lainailet ja et sano mitään vaan myötäilet: "joo niin on halpakin" tai teet niitä tyhmiä kysymyksiäsi! Kyllä se siitä silloin hyvä tulee!

Jäsenen antama (3.3.2011 klo:8:24) kommentti

No eipä ollut kovin korkeatasoisia tietoja edellisillä taaskaan!

Pidän kyllä aika aika hurjana myös vastaajan ajatusta että laatat irrotettaisiin ja vanhan vedeneristeen päälle kiinnitettäisiin uudet laatat. Taitaa tuo vedeneriste siinä kuitenkin rikkoutua.

Kyllä sittenkin tuo mitä esitin että laatoitetaan laatan päälle, on tässä tapauksessa varmempi ratkaisu, koska laaja remontti on tulossa 5-10 vuoden kuluttua. Toisaalta jos kosteutta seinässä ei kerran ole, niin vättämättä ei tarvitse tehdä mitään. Tuo laatoittaminen laatan päälle (jota Kiinteistöliitto siis pitää hyväksyttävänä) vastaa vaikutukseltaa tapetointia, kun halutaan uusia vanhoja kulahtaneita pintoja. Tässä ratkaisun tekee tietenkin kysyjä itse saatuaan näin faktatietoja asiasta.

Jäsenen antama (3.3.2011 klo:11:41) kommentti

Kyllähän asia on niin, että jos ko. tila on laatoitettu 20 v. sitten, sen aikaisilla aineilla (tietenkin) ja työmenetelmillä, on se elinkaarensa päässä, - siis loppupäässä.

"Suihkuseinä ja sen saumaukset on kärsinyt eniten ja muutamassa laatassa on hiushalkeamia,"...

Miten edellisen nyt tulkitsee näin näkemättä, mutta päälle laatoittaminen vaikuttaisi "harakiri-hommalta". En suosittele.

Kiinteistöliitolla ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä, ellei sitten omista kohdetta.
Kiinteistöliitto antaa suosituksia yleisellä tasolla, ja tulkitsee lakeja ja asetuksia. Se ei toimi rakennusalan ammattilaisena, varsinkaan tällaisessa yksittäistapauksessa.


Jäsenen antama (3.3.2011 klo:12:10) kommentti

"ko. tila on laatoitettu 20 v. sitten, sen aikaisilla aineilla (tietenkin) ja työmenetelmillä, on se elinkaarensa päässä, - siis loppupäässä."Ei rakentaminen ihan näin laadutonta ole. Kyllä on syytä olettaa että laatoitettu pesuhuone kestää 40 vuotta hyvinkin.Lakiin perustuen tuota laatan päälle laatoittamista ei voi pitää millään tavoin virheellisenä.Oletan että Kiinteistöliitto on alan ammattilaisia kuunnellut muodostaessaan kannanoton että voi laatoittaa laatan päälle.Hiushalkeama ei ole mikään vakava virhe, koska alla on vedeneriste ja saumat jäävät laatan alle ja tilalle tulee upouudet saumat.

Jäsenen antama (3.3.2011 klo:13:04) kommentti

"Kyllä on syytä olettaa että laatoitettu pesuhuone kestää 40 vuotta hyvinkin."

Jokainen saa olettaa mitä haluaa. Totuus on toinen juttu.

"Lakiin perustuen tuota laatan päälle laatoittamista ei voi pitää millään tavoin virheellisenä."

Ei lakiin, mutta hyvään rakennustapaan.

"Oletan että Kiinteistöliitto on alan ammattilaisia kuunnellut muodostaessaan kannanoton että voi laatoittaa laatan päälle."

Olettamuspa hyvinkin.
Väitän, että tuollainen kannanotto on / olisi virheellinen, ja hyvän rakennustavan vastainen. En ole myöskään "törmännyt" moisiin kannanottoihin.

"Hiushalkeama ei ole mikään vakava virhe, koska alla on vedeneriste ja saumat jäävät laatan alle ja tilalle tulee upouudet saumat."

20 v. sitten tehty. Mietippä sitä.

"Pakkelia pintan", niin vanhakin näyttää nuoremmalta.

Pidä mielipiteesi. Siihen ei muut voi vaikuttaa, kuin Sinä itse.

Jäsenen antama (3.3.2011 klo:13:44) kommentti

"Väitän, että tuollainen kannanotto on / olisi virheellinen, ja hyvän rakennustavan vastainen."

Tuo olisi on tuossa väärin, koska Kiinteistöliitto on ilmoittanut kantanaan että voi laatoittaa laatan päälle, eikä siitä tarvitse tehdä remontti-ilmoitusta isännöitsijälle.

Voisin tähän panna linkin jossa tuo tieto on, mutta täällähän ollaan niitä linkkejä vastaan, ettei niitä saisi olla.

Jäsenen antama (3.3.2011 klo:13:54) kommentti

Niin! Väärän tiedon levittäminen ei olekaan suotavaa. Linkki/vinkki on silloin paikallaan, kun annetaan oikeaa tietoa ja linkin antaja ymmärtää itse sisällön. Mainostarkoituksessa annettu linkki ei ole koskaan sallittu/suotavaa, koska se antaa  useimmin väärää tietoa, ainakin väritettyä.

Jäsenen antama (3.3.2011 klo:21:48) kommentti

Se on hyvä, että halpakorjauksia suoritetaan, - noin työllisyyden kannalta. Mutta ammattilaisetkaan ei aina kerkeä, tai halua ryhtyä ryssittyjä korjailemaan, muuta kuin KUNNON KORVAUSTA vastaan. Toisten susien korjaaminen ei aina ole "herkkua".Asiakkaan kannalta tilanne on todella ikävä. Joutua nyt kalliisti maksumieheksi, kun on ensin tullut epäpätevän ja vastuuntunnottoman henkselinpaukuttelijan pettämäksi.Näihin tilanteisiin törmää satunnaisesti aina silloi tällöin. Surullista rakennusalan maineen kannalta.

Jäsenen antama (3.3.2011 klo:23:37) kommentti

Jos saumat ovat pieneltä alueelta vaihtokunnossa, mutta vesieriste ehjä, voi toki uusia pelkät saumat. Onnistuu kyllä helposti tuhoamatta vesieristettä kun vähän miettii, vanha hauras sauma lähtee kyllä helposti irti. Tarvitsee vain sen verran rapsuttaa vanhaa saumaa pois että saa uuden päälle.

Samoin jos on yksi laatta haljennut/kopo, irrottaminen *voi* onnistua tai olla onnistumatta, mutta tässä taas haaste on se että samanvärisen uuden laatan saaminen voi olla hankalaa, varsinkin jos kyseessä on jokin värjätty laatta ja muut laatat ympärillä ovat kulahtaneet vuosien liasta.

Saumojen etc uusiminen voi olla paljon järkevämpää kuin toisen laattakerroksen päälle laittaminen joka on vähän "patentti" ratkaisu. Paras olisi toki vetäistä kaikki uudelleen, mutta jos isompi remppa on muutenkin tulossa lähitulevaisuudessa ja vesieriste on ehjä, niin silloinhan tuommoinen pikku pintafixaus voi olla hyvinkin järkevää.

Jäsenen antama (4.3.2011 klo:7:57) kommentti

Täällä näperretään saumoja puukolla auki tai irrotellaan laattoja jotka sitten liimataan uudelleen paikalleen (ja samalla todennäköisesti rikotaan vedeneriste). Ja sitten muka näin tehdään asiallinen korjaus "ammattilaisen" tyyliin.

Kaiken huippuna pilkataan halpakorjausta jossa entisen laatoituksen päälle vedetään saneerauslaastia ja laatoitetaan ja saumataan aivan uusi pinta, joka ei ole mitään fiksausta. Eikä mitään järjellistä perustelua miksi tämä halpakorjaus ei olisi paljon parempi kuin tuo tuhertaminen saumojen kanssa!

Ja kun kysymys on siitä että halutaan lisäaikaa 5-10 vuotta edessä odottavaan laajempaan remonttiin, niin kyllä tämä tämä halpakorjaus on hyvin suositeltava toimenpide. Ehdotus että tehtäisiin heti täydellinen remontti ei kuulu mitenkään tämän kysymyksen piiriin eikä sellaisen esittäminen vaadi mitään ammattilaisuutta.

Vaihtoehtoja: "Se on hyvä, että halpakorjauksia suoritetaan, - noin työllisyyden kannalta. "

Työllisyyteen vaikuttaa niin että sen sijaan että pesuhuone uusitaan 20 vuoden välein, tässä halpakorjaajan mallissa se uusitaan 25-30 vuoden välein, mikä heikentää kyllä laatoittajan työllisyysnäkymiä.

Jäsenen antama (4.3.2011 klo:23:58) kommentti

Jos on pääasiassa pelkät saumat vaihtokunnossa, niin on paljon edullisempi (ja ehkäpä järkevämpi) "halpakorjaus" uusia vain ne kuin lähteä laatoittamaan koko kylppäriä uudelleen - täysin toisen magnitudin operaatio. Puukolla näpertely on toki mahdollista mutta ei kovin järkevää. Pienellä mietiskelyllä hoksaa miten saumoista saa massaa pois niin että vesieristystä ei pysty mitenkään rikkomaan. Sopiva "työkalu" jonka piikki/karva on saumaa hieman kapeampi ja syvyys laatan paksuutta pienempi, näin ei pääse raapimaan pohjaa.Mutta vaihtoehtoja on esitetty ja kysyjä voi itse vapaasti mietiskellä miten tehdä ja edetä.

Jäsenen antama (5.3.2011 klo:10:44) kommentti

JTPro:n ohje paikallaan. Älä missään tapauksessa lähde toheloimaan Halpakorjauksen ohjeittten mukaan. Ne vievät sinne suolle ja kalliiksi tulee Sinulle, mutta Halpakorjaushan ei vastaa mitään, vaan usein poistaa viestinsä/ohjeensa, kun huomaa (onneksi usein) tulleensa naurunalaiseksi ohjeillaan niin kuin tuossa edelläkin:"Kaiken huippuna pilkataan halpakorjausta jossa entisen laatoituksen päälle vedetään saneerauslaastia ja laatoitetaan ja saumataan aivan uusi pinta, joka ei ole mitään fiksausta. Eikä mitään järjellistä perustelua miksi tämä halpakorjaus ei olisi paljon parempi kuin tuo tuhertaminen saumojen kanssa!"
Jäsenen antama (5.3.2011 klo:14:27) kommentti

Sama tyyppi täälläkin häiriköimässä!

Jäsenen antama (5.3.2011 klo:21:23) kommentti

Lainaus "tosi ammattilaiselta":"Ehdotus että tehtäisiin heti täydellinen remontti ei kuulu mitenkään tämän kysymyksen piiriin eikä sellaisen esittäminen vaadi mitään ammattilaisuutta."Lainaus kysyjän alkuperäisestä kysymyksestä:"...olisiko tällainen osaremontti tässä vaiheessa mahdollinen vai täytyykö kaikki panna uusiksi."Tämä jo kertoo, kuinka asiantuntevasti halpakorjauksia tehdään.

Jäsenen antama (6.3.2011 klo:10:43) kommentti

Joku muukin kaipaa todella perusteellista remonttia.

Mieluiten heti, ettei tilanne pahene.

Ja mielellään alan ammattilaiset apuun.

Jäsenen antama (6.3.2011 klo:10:52) kommentti

Niinpä! Mistähän se johtuu, että korjattavaa on ja paljon, mutta neuvot eivät auta. Olisiko vika luetun ymmärtämisessä.

Jäsenen antama (6.3.2011 klo:11:30) kommentti

Paha sanoa, kun ei tunne "tapausta". Oma käsitys kyllä on, mutta jääköön se hänen itsensä ratkaistavaksi.

Jäsenen antama (6.3.2011 klo:11:41) kommentti

Samat tyypit taas täälläkin häiriköimässä! Valvoja voisi poistaa viestit, joissa ei ole asiaa vaan jankutetaan toistuvasti asiattomuuksia jotka eivät tuo mitään uutta asiaa. Palstan taso kärsii tällaisesta.

Jäsenen antama (6.3.2011 klo:11:59) kommentti

Niinpä vaikuttaa olevan: Miten se olikaan sen k-kalkin laitakin?

Jäsenen antama (6.3.2011 klo:12:16) kommentti

"Halpakorjaus":   ???

Tarkoituksenahan on ottaa kantaa asiaan, tavalla joka voisi palvella myös muita saman tapaisten ongelmien kanssa painivia.

Lukaise ketju ajatuksella läpi. Keskity samalla myös käsitteeseen - hyvä rakennustapa.

Jäsenen antama (6.3.2011 klo:12:24) kommentti

Nyt voisi halpakorjauskin lopettaa omalta osaltaan trollaamisen. Aloituskysymyksessä kysytään selkeästi neuvoa kahden vaihtoehdon välillä ja toinen näistä on nimenomaan heti tehtävä täysremontti. Tämän ymmärtämättömyys voi olla tahallista, mutta sen varjolla itsensä kehuminen kertoo kirjoittajastaan paljon.Omien viestiensä poistamisella Halpakorjaus on sekoittanut keskustelua poistamalla virheitään ja saattamalla annetut vastineet asiastaan irroitettuna outoon valoon. Onpa parhaimmillaan myöhemmin muutettu poistetun viestin neuvoa. Annettu perustelu poistoille on valhe, kuten kaikki ketjuja seuranneet tietävät. Surkeaa, jos ei uskalla seistä sanojensa takana.
Jäsenen antama (6.3.2011 klo:12:35) kommentti

Halpakorjaus kuulostaako tutulta;"Emme suosittele vanhojen laattojen

päälle laatoitusta"syytkin pitäis olla selvillä.

Jäsenen antama (7.3.2011 klo:7:37) kommentti

Jäljellä on nyt lähinnä huuhaata, ja jokunen asiallinenkin kommentti

http://www.taloyhtio.net/lakitieto/uusiasuntoosakeyhtiolaki/huoneistoremontit/kylpyhuone/default.aspx


Kiinteistöliiton kanta on tuosta luettavissa. Voi laatoittaa laatan päälle eikä tarvitse ilmoittaa isännöitsijälle.

Mielestäni tässä tapauksessa, kun haluttiin lisäaikaa 5-10 vuotta, on järkevä toimi.

Koko pesuhuoneen laatoittaminen laatan päälle on mielestäni hyvän rakennustavan vastaista ja 5-10 vuoden tähtäimellä liian kallis toimenpide. Yhden seinän laatoittaminen tässä tapauksessa on järkevä toimi.

Jäsenen antama (7.3.2011 klo:9:07) kommentti

Jäljellä on nyt lähinnä huuhaata,”

Niinhän se näyttää olevan. Niin kuin joku tuolla edellä toteaakin aivan oikein, kiitos hänen oivallukselleen, siis kirjoittajakin itse toteaa

laatoittaminen laatan päälle on mielestäni hyvän rakennustavan vastaista ja 5-10 vuoden tähtäimellä liian kallis toimenpide”.

Onneksi tuota hyvää rakennustapaa ei määrittele mitkään kiinteistöliitot (huom!  pieni k, jotta ”tohtoritkin” sen toivottavasti huomaavat). Niissähän on jotakin samantapaista, kuten taannoin joku neuvostoliitto. Sielläkin oli se rakennustapa sitä sun tätä. Siitä varmaan ollaan kirjoittajan kanssa (ilmeisesti ainoa asia) yhtä mieltä.

Eihän niissä liitoissa  tiedetä/osata hyvästä rakennustavasta mitään, sillä eikös siellä olekin keskitytty vain viemäreihin, vastapainona siellä oleville tuomareille.

Sopii myös kysyä, miksi laatalla peittää olemassa olevaa laatoitusta, siis laatoittaminen laatan päälle on mielestäni hyvän rakennustavan vastaista ja 5-10 vuoden tähtäimellä liian kallis toimenpide”.

Onpa hyvä oivallus! 


Jäsenen antama (7.3.2011 klo:10:02) kommentti

Lainaan omaa 1. kannanottoani kysyjän kysymykseen:"Halvalla se kalliiksi tulee.Itse aikaistaisin suunniteltua tulevaaa remonttia, ja kaikki kerralla kuntoon.

Pois silmistä, pois mielestä - ajattelu kostautuu varmasti."Kysymys "Halpakorjaukseele":Mihin perustuu, että tuo kannanottoni on niin virheellinen, että keskustelu muuttuu jopa troollaaamisen tasolle ?Seison sanojeni takana, eikä ole tarvetta poistella ja muutella niitä niin kuin jotkut tekevät oman egon pönkittämiseksi.

Virheellinenkin kannanotto jääköön näkyviin. Korjataan se sitten suoraselkäisesti ja näkyvästi. Näin se palvelee muutakin lukijakuntaa. Se ei vaadi muuta kuin selkärankaa.


Jäsenen antama (7.3.2011 klo:10:32) kommentti

Mistä tuota liirumlaarumia riittää?

Itselleni laatoitin päälle pesuhuoneen seinät kymmenkunta vuotta sitten, kun alkuperäinen väri oli "vähemmän onnistunut". Jälkikasvun perhe siellä nyt asuu ja kun eilen olimme siellä saunomassa, katselin koputtelin sitä laatoitusta lähemminkin, ei siinä mitään vikoja ainakaan vielä näkynyt.

Mitä nyt normaalia paikoittaista saumojen likaantumista ja sen sellaista, normaalia sen ikäiseen seinään muodostuvaa.

Ei niin, että yleisesti suosittelisin muttei liioin ole mitään aihetta perusteettomiin raivonpurkauksiin neuvonantajaa kohtaan.

Ihan hyvä neuvo kysyjän tapaukseen.

Jäsenen antama (7.3.2011 klo:10:47) kommentti

Katsopa itsekin peiliin ainakin silloin, kun itse partaasi ajelet, vai kasvaako se jo vai ajeletko yleensä - itse! ( = !, ei ?)

Jäsenen antama (11.3.2011 klo:12:55) kommentti

Vaihtoehtoja:
"Halvalla se kalliiksi tulee."


"Kysymys "Halpakorjaukseele":

Mihin perustuu, että tuo kannanottoni on niin virheellinen, että keskustelu muuttuu jopa troollaaamisen tasolle ?"

Tuohon typerään perusteluusi. Ei korjauksen epäasiallisuutta voida perustella halvalla hinnalla.

Sitä paitsi Rakentaja.fi -vastaajan vastaus ei oleellisesti poikkea omastani muuten kuin että se on kalliimpi ja työläämpi ratkaisu. Jos jonkin saa halvalla, sitä voidaan pitää pikemminkin parempana kuin sama asia kalliilla tehtynä. Näin päin hinnalla perustelu on hyväksyttävää!

Jäsenen antama (11.3.2011 klo:14:28) kommentti

Tässä tapauksessa halvallako ja pää pensaaseen.

Tulee mieleen se kuuluisa kotimainen viihdesaja tankki täyteen, siitä "vilenin korjaamosta".- Pakko ostaa kun halvalla sai.Jokainen tyylillään.

Se on "moro".

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Peruskorjaus vai uudisrakennus?

Kohteena on 60-luvun alussa valmistunut lautarakenteinen kesälämmin mökki. Nyt tarkoitus on joko peruskorjata se ja parantaa lämmöneristystä ja lisätä asumismukavuutta se...

Vesieristyksen uusiminen pelkkiin seiniin

Olemme remontoimassa 1983 rakennetun talon yhtenäistä pesuhuone-saunatilaa. Tilan lattia on uusittu 2000 ja siihen on laitettu silloin vesieristys ja seinän ja lattian ra...

PERUSTUS

miten korjaan maavaraisen laatan joka on haljennut n.1mm rako luultavasti koko talon seinän pituudelta.halkeama on n.100mm sisäänpäin alajuoksusta.lisäksi raosta vetää ky...

saumojen halkeilu

olemme asuneet vuoden rakentamassamme omakotitalossa.talossa on maan varainen tb laatta(12cm).huomasin vuoden lopulla että kylppärin lattialaattojen(10*10) saumoissa oli...

yläpohjan villojen vaihto

Paljonko noin suurin piirtein maksaa yläpohjan villojen vaihto/uusiminen - villat+laitto??...

pesuhuone

pesuhuoneen laattasaumojen uusiminen vaihtamatta laattoja ?...

Saunan silikonisaumat

Mitenköhän silikonien uusiminen tapahtuu jatkossa, jos isohko kolo pursotetaan massaa täyteen?...

kosteus mittaus ja kylppäri remppa

Moro,Kesällä kosteusmittaaja totesi kosteutta päässeen kylppärin seinänrakenteisiin kuluneista silikoni ja laattasaumoista.Korjauskehotus oli saumojen uusiminen ja kuivau...

RMT lisäeristys ja rakenne

Eli RMT:n lisäeristyksestä olisi kysyttävää. Siitä on täällä paljon puhuttu, mutta ei ole löytynyt omaan tilanteeseen sopivaa kysymystä/vastausta.Nykyinen tilanne ulkoapä...

Silikonin uusiminen

Olisi silikonin uusiminen kylpyhuoneesta aiheellista enkä itse uskalla alkaa hommaa tekemään niin kysyisin,että paljonkohan alan ammattilainen ottaisi työstä/h?Saako las...

Lattioiden uusiminen

Miten mielestänne betonilattian uusiminen on tarpeellista vanhemmissa taloissa jos epäilee että kosteus on noussut styroxiin asti?...

Tuuletusrako aluskatteen ja pellin välissä

Kuinka iso tuuletusrtako on riittävä aluskatteen ja pellin välissä? Saunarakennuksen katon uusiminen....

salaojien uusiminen perusmuurin sisäpuolelle lattian alla?

Millainen vaihtoehto on toimimattomien salaojien uusiminen niin, että salaojat asennetaan sisäkautta talon kellarikerroksen lattian alle eli siis perusmuurin sisäpuolelle...

portaiden uusiminen

Vaatiiko sisäportaiden uusiminen rakennusluvan hakemista? Rakenne on vanha ja ahdas, joten olen suunnitellut paikalle kokonaan erilaista ratkaisua....

kerrostalon alla kulkevan pojaviemärin uusinta alakautta

Kerrostalon alla kukevan pohjaviemärin uusiminen ala kautta. Suurtehoimurilla tunnelinteko sitä kautta vaihtaminen....

Katon uusiminen

8 asunnon rivitalon katon uusiminen kuinka etenemme ja missä järjestyksessä esim suunnittelija,valvoja jne...

Maanvarainen laatta

Harkitsen talon ostamista, jossa on havaittu kosteutta rajatulla alueella. Alla on piirustus seinästä ja alapohjasta. Talo on tehty 70-luvun alkupuolella. Homekoira on me...

arvio korjauksesta

Hei,Teetetty kylpyhuone remontti, jonka kanssa ollut ongelmia enemmän kuin tarpeeksi. Loppukatselmus tehty ja listattu korjattavat asiat. Nämä hoidettu todella huolimatto...

Virhe laatoituksessa

Onko kohdan yksi mukaisessa tilateessa rakenteiden "eläessä" vaarana laatoituksen rikkontuminen kun liitos ei ole elastinen koska laatat ovat kiinni t...

Katon kunnostus tai uusiminen

Hei omakotiitalon huopakatto on toiselta puolen rakennusta sammaloitunut ja jokunen lauta on lahonnut? Voiko paikallisesti korjata? Miten on katon uusiminen, jos laittaa...

Kylpyhuoneen vanha lattialämmitys

Kylpyhuoneemme on remontoitu v. 1990, jolloin lattiavalun sisään on asennettu sähköllä toimiva lattialämmitys. Suunnittelemme nyt kylpyhuoneremonttia, tarvitseeko sen yht...

Kattoremontti: täytyykö koko katto vaihtaa?

taloyhtiön kaikkien kattojen ruodelaudat ovat täysin lahoja. Ovat lahonneet rauhassa 20 vuotta levyjen takana, jotka on kiinnitetty suoraan ruodelautoihin niin, ettei ilm...

Öljylämmitysjärjestelmän kunnostus tai vaihto?

Moi, asun -71 rakennetussa kerrostalossa (3. krs), jossa on 24 huoneistoa ja meillä on edessä siirtyminen joko kaukolämpöön tai öljylämmitysjärjestelmän (versikiertoinen)...

Saunan lattia

Minulla on pilariperusteisessa kesäsaunassani yksinkertainen höylätystä 20 mm ponttilaudasta tehty lattia, joka viemäröityy lattian poikki kulkevan kourun kautta. Nyt tu...

Perustan lämmitysputki

Anoppilassa on vesikiertoinen varaava sähkölämmitys. Talo on yksikerroksinen, rakennettu yli 30 vuotta sitten, ja nyt on edessä lämmitysjärjestelmän saneeraus. Vuotava pa...