Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

saunan ja kylpyhuoneen lattiakaivot

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 8.2.2011 klo:8:55
Meillä on suihkutilassa vesilukollinen lattiakaivo ja saunassa kuivakaivo. Pesukoneen poistovesi nousee saunan lattialle aiheuttaen sinne lammikon joten olemme tukkineet korkilla saunan kaivosta lähtevän putken ja avaamme sen vain saunan pesun ajaksi. Sauna- ja suihkutilassa on usein paha "viemärin haju". Nyt kun suunnittelemme sauna- ja kylpyhuoneremonttia, miten meidän pitäisi suunnitella viemärit ja pesukoneen poistosysteemi. Tilassa on lattialämmitys. Olemme ajatelleet, että tekisimme uuden lattian vanhan päälle ja käyttäisimme ns. saneerauslattialämmitysmattoja. Riittävätkö ne ainoaksi lämmitykseksi?

Kysyjä
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Pesukoneen poistoputki tulee normaalisti lattiakaivoon niin, että putken pää on lattiakaivon vedenpinnan yläpuolella. Ennen mitään toimenpiteitä kannattaa lattiakaivo pestä kunnolla, ja laittaa siihen runsaasti vie...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / saunan ja kylpyhuoneen lattiakaivot":
Jäsenen antama (8.2.2011 klo:11:00) kommentti

Mitä hemmetin järkeä on pumpata sitä tukosta (=mytty hiuksia ja niihin pahtunutta nöyhtää) seuraavaan pullonkaulaan, kun sen voi tehdä kunnollakin. Lattiakaivosta sisuskalut pois, jos irrotettavaa mallia, tai muuten nyppimään tupsuista köyttä näkyville. Ei sovi nättinäpeille, mutta kuuluu normaaliin ylläpitoon. Meillä tuohon pystyy itseni lisäksi emäntäkin, joten toimeen vaan.

Jäsenen antama (8.2.2011 klo:12:24) kommentti

Ei se kärpäsen jalka sovellu lattiakaivon pumppaukseen ja taas kalliksi tulee - järjetön neuvo. Tuo Peten neuvo paikallaan ja jos siellä putkessa on jotakin hämminkiä, niin krsassataan mekaanisti sotkut liikenteeseen.

Jäsenen antama (8.2.2011 klo:14:13) kommentti

, kunnes hetken päästä taas tukossa.

Jäsenen antama (8.2.2011 klo:14:22) kommentti

Kannatan Halpakorjauksen menetelmää.

Jäsenen antama (8.2.2011 klo:20:15) kommentti

"Tämän voi päätellä siitä että vesi taas virtaa valtoimenaan viemärissä"

Uskomattoman nerokas huomio,ilmeisesti viemäri on ollut pitempään

tukossa?Tilaa ammattilainen asialle,niin ei tarvii aina olla

pumppaamassa.

Jäsenen antama (8.2.2011 klo:20:32) kommentti

Ammattilaistahan olisi pitänyt tarjota heti alussa mutta kun se ei ole tällä palstalla sopivaa niin tässä on monet viitentähten virtuoosit yrittäny vääntää rautakankea sinne viemäriin.
Kannatan  J3481561230 Käyttäjä on mies  1961:n neuvoa.

Jäsenen antama (8.2.2011 klo:21:39) kommentti

Meneekö siis myös lattiakaivo tukkoon, vai nouseeko vesi vain saunan kuivakaivosta? Saattaa olla niin että pesukoneen poistoputki yhtyy saunan kuivakaivon putkeen ja täten laittaa saunan tulvimaan. Pesukoneen putken tulisi mennä omanaan lattiakaivoon.

Jäsenen antama (8.2.2011 klo:22:04) kommentti

Ruopsa voi mennä itseensä ja miettiä, kannattaako munata nimimerkkiään lopullisesti tähän asiaan liittymättömien asiattomuuksien vuoksi. Jos vesilukkojen siivous luetaan vastaavaksi pätevyyttä vaativaksi työksi, kuin sähköasennukset, niin jopa tässä ollaan aikalailla mestareita itsekin, vaikka tähtiä on vain kuin huonommalla jallulla.Halpakorjaus jakelee ohjeita periaatteella: korjaa halvalla ja remontoi kalliilla. Jos edes jollain täällä olis vähäisintäkään tietoa, miten kysyjän viemärit on rakennettu, niin voisi jopa hyväksyä noita yleistyksiä. Mutta kun kysyjällä voi olla villillä kaadolla rakennettuja linjoja talon ulkopuolella, sekä monennäköistä putousta matkan varrella. Niin en minä ainakaan ole niin saatanan tyhmä, että neuvoisin kysyjää pumppaamaan tuota kilon painoista tuppoa mahdollisesti tukkimaan koko päälinjaa. Kuten sanoin, niin normaali huoltotoimenpide perata ne lattiakaivot. Jos on niin nättinäppi, ettei ilkeä kajota, niin onhan meitä "ammattilaisiakin".Tahtoo sanoa, ettei noita iankaikkisia halpisversioita kannata tyrkyttää, jos ei pätkääkään kiinnosta selvittää kysyjän olosuhteita.ThePutkarin ehdottama on jotain sellaista, mitä ei pitäisi olla olemassakaan, mutta jo tässä on oppinut mahdottomuuksiinkin törmäämään... Tuo ei kuitenkaan selitä hajua.

Jäsenen antama (8.2.2011 klo:22:12) kommentti

Onpahan kummallinen tapaus kysyjällä. Luulisihan sen alempana olevan pesuhuoneen kaivon tulvivan ennen ylempänä olevaa kuivakaivoa!

Epäilen samaa kuin ThePutkari, elikkä pesukoneen poistoputki on liitetty saunan kaivolta tulevaan putkeen ja jotenkin siellä on helpompi reitti virrata "ylämäkeen", elikkä saunan kaivoon.

Eikö kysymyspalstan vastaajan pitäisi olla ammattilainen, joka huomaisi ihmetellä kuvausta?!

Mitä tulee röörien putsaamiseen hiuksista, niin kyllä se mekaanista rassausta vaatii. Käsiksi vaan

Jäsenen antama (9.2.2011 klo:7:14) kommentti

"Jos edes jollain täällä olis vähäisintäkään tietoa, miten kysyjän viemärit on rakennettu, niin voisi jopa hyväksyä noita yleistyksiä" Arvailemallahan ne selviää todella hyvin.  Kannatan  J3481561230 Käyttäjä on mies  1961:n vieläkin neuvoa.
Kysyjälle :Jos sähköistä lattialämmitystä ajattelet niin mikä estää käyttämästä nykyistä jos se toimii.  Vaihtoehtoja lämmityksen rakentamiseen on erilaisia ja niihin vaikuttaa myös uuden rakennettavan lattian rakenne. Tuo  J3481561230 Käyttäjä on mies  1961:n neuvo sopii hyvin tähän lattialämmityksen valintaankin.

Jäsenen antama (9.2.2011 klo:9:57) kommentti

Onpahan selitelmää taas! Voi pyhä ristus!

Jäsenen antama (9.2.2011 klo:15:05) kommentti

Lattiakaivon puhdistus pumpulla voi olla mahdoton tehtävä, jos kaivoon tulee pesukoneen sekä kuivakaivon putki, on liikaa poistoaukkoja ilmalle ja vedelle.

Sanoisin että ensimmäinen tehtävä on selvittää, minne pesukoneen poistovesi oikeasti menee. Eli aloita tutkiminen suihkutilan kaivosta, koska siellä pitäisi olla kaksi tuloputkea, molempien tuloaukko veden alla, joten rohkeasti sormilla kopeloimaan. Samalla tarkista että siellä on vain vettä, eikä menoaukon reunassa eikä ympärillä ole esim hiuksia estämässä veden virtausta viemäriin. Niiden poisto uusimmista kaivoista on helppo juttu, jos siitä saa kantena toimivan vesilukon auki. Vanhemmissa, joissa on kaksi lyhyttä vähän eripaksuista putkea kiinteästi päällekkäin ja kannessa pieni tarkistuluukku. Siinä täytyy käyttää rautalankaa, kaapelivetojousta yms sopivaa hiuksien poistoon, vettä huuhteluun ja tietysti sormia ja voihan siitä luukusta ihmetellä jos jotain näkyisi.

Kaivon vedenläpäisyn kannattaa myös tarkistaa kaatamalla esim 10l vettä ämpäristä suoraan kaivoon verraten ripeästi ( ritilä poistettu). Kaikki on hyvin, jos vesi häviää melko nopeasti, eikä saunaan tule vettä lattialla.Hiukset yhdessä vaatteista irtoavan kuidun ja saippuan kanssa muodostava muutamassa lattikaivomallissa tukoksen jopa vuodessa tai parissa, joka ei näy ulospäin, vain pesukoneen poistovesi tai nopeasti kaadettu vesi paljastaa ongelman. Tietysti aina voi olla syynä myös väärin tehty kahden kaivon ja muutaman putken yhdistelmä.


Jäsenen antama (9.2.2011 klo:16:04) kommentti

quad33 tarkistaisitko "molempien tuloaukko veden alla"!

Jäsenen antama (9.2.2011 klo:17:20) kommentti

Hehehe , en tosiaan aina kirjoita enkä ajattele , mutta ko lauseen voi myös käsittää toisin kuin sinä, toivottavasti rakennusteknisessä mielessä.

Jäsenen antama (9.2.2011 klo:19:27) kommentti

Vastaus on aivan oikein "Lämminvesivaraajan ylivuotoputki"

Tässä ei ole mainintaa onko sielä edes sitä varaajaa.

Jäsenen antama (9.2.2011 klo:21:31) kommentti

En ymmärrä mitä quad33 tarkoittaa, mutta niiden tuloaukkojen tulee olla vesilukon, eli vedenpinnan, yläpuolella! Itse en juurikaan muita työkaluja ole, aktiiviurani aikana, tarvinnut lattiakaivon putsaamiseen kuin kumihanskoja ja karhupumppua. Kyllä se pumppaaminen kumitutilla on aina aukaissut tukoksen, jollei koko linja ole tukossa. Se on kyllä tekniikkalaji ja ei varmaan kaikilta onnistu...

Jäsenen antama (9.2.2011 klo:23:08) kommentti

Ei pitäisi alkaa omia kirjoituksiaan selittelemään, mutta syyllistyn siihen nyt kuitenkin. Jos asukas ei tiedä, että lattiakaivoja tulee puhdistaa ajoittain normaalina huoltona, voi olettaa, että tukos on "käsinkosketeltava". Tämä herättää sisäisen varovaisuuspoliisini, joka neuvoo olemaan tekemättä mitään, joka siirtää ongelman eteenpäin, saaden sen paisumaan uusiin mittasuhteisiin.

Moitin halpakorjausta sanoin: korjaa halvalla, remontoi kalliilla. Kuinka ollakaan, hän jyräsi varoitukseni tukoksen jämähtämisestä myöhempiin linjoihin periaatteella:
"Oli kuinka villi kaato tahansa, niin eihän se mytty ole syynä viemärin tukkeutumiseen, vaan virheellinen kaato. Mutta siitäkin selvitään kutsumalla se "ammattilainen" apuun."
Eli korjaa halvalla ja remontoi kalliilla. Itse kuulun niihin "ammattilaisiin" jotka käyvät näitä neronleimauksia perkaamassa, emkä haluaisi yhdenkään avuttoman joutuvan siitä maksamaan turhan takia.

Edelleenkin olen sillä kannalla, että hätävarjelun liioittelusta saa lievemmän tuomion. Jos jonkun lattiakaivoa tukkivan karvapunoksen saa kiskottua, vaikka kumihanskoilla, takaisin tulosuuntaansa, niin ehdottomasti näin. Edelleenkään meistä ei tiedä kukaan, millaiset viemärilinjat kysyjällä on, tuskin hän tietää itsekään. Mikä on syntini siinä, jos neuvon toimimaan riskejä minimoiden? Sen verran tullut kierrettyä paikkailemassa noiden halpisten jälkiä, että maku mennyt.

"Karhupumpun " käyttö on tosiaan tekniikkalaji, mutta samalla vaivalla siivoaa sen kaivon. Jos tukos on kauempana, niin tarvitaan parempia keinoja.

Jäsenen antama (10.2.2011 klo:9:16) kommentti

Tuleepa halvalla väärää tietoa. En ole sanonut, että kärpäsenjalka on "vaarallinen laite". Se ei ole vaarallinen ollenkaan, mutta se on vain tilapäisesti  toimiva, sillä hetken päästä se lattiakaivon/lavuaarin putki on avattava uudestaan ja varsinkin silloin, kun käytetään toista harakiriä eli "putkireiskojareinoja". Krassaus on ainoa kestävämpi toimenpide, jonka osaava amatöörikin osaa tehdä, jolloin se putki puhdistuu sisäkehältään tyystin ja vesi kulkee taas poispäin.

Jatkapa tilastointia, niin kalliiksi käyvät halvat neuvot jäävät vähemmälle. Se on kaikki neuvoja tarvitsevien onneksi.

Jäsenen antama (10.2.2011 klo:9:40) kommentti

Halpakorjaus tuossa tempasi tuommosen sanosiko yhteenvedon ,no sehän on joskus ihan tarpeen.  Tuohon kuitenkin senverran korjaisin että minä nyt en ole niin kovasti niistä karvatupoista ollut huolissani eikä se tuo alkuperäinen kysyjäkään tainnut niistä kysellä."Nyt kun suunnittelemme sauna- ja kylpyhuoneremonttia, miten meidän pitäisi suunnitella viemärit ja pesukoneen poistosysteemi."  Tuohon aiheeseen kannatin aiemmin ehdotettua ratkaisua joka tosin helpottaisi sitä keskustelun aiheeksi noussutta karvatuppo-ongelmaakin, se ikäänkuin ratkeaisi melko suurella varmuudella jos se ammattilainen tilattaisiin katsomaan systeemiä.  No, tämä tapa on varmaan huono joten jatketaan vaan siitä karvatuposta sitähän on aina mukava nyppiä ja hieroa, eikä se ollut sarkasmia vaan puhtasta vaktaa.

Jäsenen antama (10.2.2011 klo:11:14) kommentti

Oletko putsaamassa lattiakaivoa,vai aukaisemassa viemäriputkea ota

ensin selville mitä pitää tehdä ja tee vasta sitten.Tuossa ns.

yhteenvedossa avataan lattiakaivo sitten se vaihtuu viemärin aikaisuun

Halpakorjaus kumpaako sinä olet tekemässä?
Jäsenen antama (10.2.2011 klo:11:48) kommentti

Onko konstit loppu, kun täytyy vääristellä toisten kirjoittamaa "yhteenvedoksi" naamioituna.

Omiasi saat, Halpakorjaus, selitellä minkä jaksat, mutta toisista valehteleminen ei kuulu tälle palstalle.

Jäsenen antama (10.2.2011 klo:12:10) kommenttiMitä niihin "konsteihin" tulee, niin nimimerkkien solvaaminen jos mikä on asiatonta kirjoittelua.

Jäsenen antama (10.2.2011 klo:12:31) kommentti

Kaada ittelles vaan.  Minuahan se koski tuo Peten kommentti eikä tunnu missään.  Jos olis tuntunu niin olisin kyllä kommentoinut. Mutta tuohon kysyjän alkuperäiseen huolenaiheeseen ei kukaan oikeen ole vielä neuvoa antanut kun tuo minun kannattamanikin on tyrmätty toivottomana räpellyksenä.

Jäsenen antama (10.2.2011 klo:12:51) kommentti

Kaikki on näkyvissä, mitä olen kirjoittanut tähän ketjuun, mitään en ole poistanut. Jos löytyy kohta, jossa olen solvannut, niin ole hyvä ja osoita. Jos ei löydy, kerro sekin.Ruopsasta olin aistivinani tässäkin sarkastista vastinetta hänen saamilleen kuittailuille koskien ammattitekijän tarvetta omalla alallaan. Täytyy myöntää, että ei olisi ollut minun asiani tuosta opastaa. Tarkoitus oli vain vihjaista, ettei täällä sarkasmi välttämättä ole se helpoin tyylilaji... Tuon kohdan joutaisikin poistaa.

Jäsenen antama (10.2.2011 klo:13:05) kommentti

Nou haart viilinks, sanois amerikkalainen. 
Enemmänkin minua kiinnostaa ne mahdolliset viisaat neuvot tuohon alkuperäisen kysyjän huolenaiheeseen. 
     "Nyt kun suunnittelemme sauna- ja kylpyhuoneremonttia, miten meidän pitäisi suunnitella viemärit ja pesukoneen poistosysteemi." 
Siitä ei vielä ole ollut paljon keskustelua , aihetta on tosin sivuttu jotenkin etäisesti.

Jäsenen antama (10.2.2011 klo:13:07) kommentti

H...pahan otti nokkiinsa ja poisti tilastointinsa. Voisi poistaa muitakin juuttujaan, jolloin neuvojen keskiarvo nousisi huomattavasti. Antakaa hyvänen aika hänen pitää niitä tilastojaan, koska ne eivät pilaa kysyjien probleemia, vaan parantaa neuvojen keskiarvoja, kun hänen aikansa menee neojen kannalta hyödyllisempään/parempaan suuntaan.

Jäsenen antama (10.2.2011 klo:13:27) kommentti

En ole vähään aikaan ehtinyt seurata keskustelua, joten en tiedä, mitä noissa poistetuissa viesteissä on ollut. Siksi ajatukseni  voikin olla jo käsitelty:
Onko tarkistettu, että kuivakaivo on ylempänä kuin kylppärin lattiakaivo. Jos se on alempana, niin silloin tulvii herkästi. Samoin myös haisee. Hajua tulee, vaikka kaivo olisikin ylempänä, jos saunan kuivakaivon ja pesuhuoneen lattiakaivon välissä on notko. Joskus myös pelkästään se, että pesuhuoneen vesi vain käväisee ajoittain väliputkessa (syynä vaikkapa tukos), riittää aikaansaamaan hajua.

Jäsenen antama (10.2.2011 klo:13:46) kommentti

Tuohon Ruopsan mainitsemaan osaan ongelmaa on minun mielestäni jo kerrottukin olennaiset. Jos siellä on joku kämmi, että pesukone tyhjentää kuivakaivon haaraan, niin siihen täytyy joka tapauksessa pähkäillä ratkaisu paikan päällä. Tuota vaihtoehtoa pidän kuitenkin edelleen epätodennäköisenä. Oireetkin voivat olla tuollaiset ihan pelkän lattiakaivon tukkeutumisen takia, hajukin viittaa siihen.

Ja kun kysyjä ei ilmeisesti ole huolto-ohjelmaansa kaivonperkuuta sisällyttänyt, voi asumisajasta riippuen tuolta se märkäpainoltaan liki kiloinen saalis tullakin. Se kun jatkuu "köytenä" putkessa ja tyhjentää kapillaarisen tehokkaasti vesilukkoa. Meitin kuushenkisessä taloudessa tuo huoltoväli ei ole vuottakaan, vaikka pesukoneen nöyhtät menevät eri kaivoon.

Lähtisin siis minäkin oletuksesta, ettei suunnittelulle ja muutoksille ole tarvetta, jollei jotain ylläriä aiemmasta toteutuksesta sitten löydy.


Jäsenen antama (10.2.2011 klo:14:08) kommentti

Neljännelle sivulle päästiin ennenkuin joku asiantuntijakin tuli siihen tulokseen että paikanpäällä täytyy jonkun ammattilaisen mennä käymään ja tehdä ratkaisuehdotukset sen mukaisesti. Kysyjähän ei alunperinkään ollut kiinnostunut viemärinaukaisusta vaan ohjeista kuin tulisi suunnitella viemärit kun ovat aloittamasa sauna- ja pesuhuoneremonttia mutta se taitaa olla etänä vähän liian vaikea kysymys ratkaistavaksi joten on mukavampi puhella karvapallukoista. Syy sille lattiaremontillehan voi olla ihan muu kuin se viemäri.

Jäsenen antama (10.2.2011 klo:14:23) kommentti

Niin kyllä Rakentaja.fi -vastaaja omassa vastauksessaan lähti siitä että lattiakaivon tukos on ensimmäiseksi avattava ja suositteli kemiallista käsittelyä. Oma ehdotukseni oli että tukos avataan tukosten aukaisuun tarkoitetulla kumitutilla.

Jäsenen antama (10.2.2011 klo:14:27) kommentti

Miten vain Ruopsa, jostain syystä haluat nähdä kysymyksen hiukan erilaisena, kuin minä. Kysyjä on huolissaan josko viemäröinnissä on vikaa ja korjaustarvetta, ja tässä on koitettu tuoda esille, että todennäköisimmin ainoa korjaustarve on tuon karvapallukan poistaminen. Menetelmästä vain syntyi pientä keskustelua...

Virallisen vastaajan kommentti saatiin muistaakseni jo toista sivua aloitellessa, eli paljon ennen tätä neljättä liuskaa, en vain hoksannut, että sille varrotaan puoltoääniä. Kemiallinen torjunta siinä neuvossa olisi kyllä ansainnut kommentin tuoreeltaan, sillä ei mitään lopullisia ratkaisuja saavuteta.

Muoks. Halpakorjaus, odottelen vastauksia.


Jäsenen antama (10.2.2011 klo:14:43) kommentti

Minä vain luin tuon kysyjän kysymyksen ja siihen aloin ratkaisumalleja odottelemaan, mutta tästä tulikin viemärinaukaisumenetelmien kilpailu.  No, ei siinä mitään tärkeäähän se on sekin ja ainakin tuli hyvin esille että niitä lattiakaivoja täytyy putsailla aika ajoin vaikka vähän yököttaisikin.

Jäsenen antama (10.2.2011 klo:14:54) kommentti

Olisi kiva tietää, onko alkuperäinen kysyjä jo kokeillut puhdistusta ja mitä siitä seurasi. Mehän nyt täällä vain keskenämme arvuuttelemme, eikä kysyjä kommentoi mitenkään. Ei silti se on tällä palstalla yleensäkin enemmän sääntö kuin poikkeus. Olisi vain mukava saada palautetta, jotta me kaikki oppisimme jotain näistä kysymyksistä -mutta kun ei niin sitten ei.

Jatketaan siis vain keskenämme. Uskon, että ne karvapallukat voivat olla se viimeinen pisara, joka sai kuivakaivon tulvimaan. Muitakin syitä on kuitenkin pakko olla, ellei pesutilan lattiakaivo myös tulvi samalla. Tämä viimeinen sillä varauksella, että pesutilan lattia on samalla tasolla tai alempana kuin saunan lattia.

Jäsenen antama (10.2.2011 klo:15:26) kommentti

Nimim."japin" huomautus palautteesta on selkeä puute näillä sivuilla.

Mitä kysyjä on tehnyt ja miten jne.Tämän ketjun kysyjälle ja siihen

vastauksen antanut rakentaja.fi neuvoo käyttämään kemiallista

aukaisuainetta näinköhän lienee oikea menetelmä?

Jäsenen antama (10.2.2011 klo:17:05) kommentti

Kemia on samaa kuin puistokemia eli täysin järjetöntä. Vastuuttomia neuvoja.

Jäsenen antama (10.2.2011 klo:17:39) kommentti

"Vastuuttomia neuvoja."

Minäkin, vasta lyhyen ajan tätä forumia ja tuota kysymys/vastaus- palstaa seuranneena, olen ihmetellyt noiden vastausten tasoa.
Jäsenen antama (11.2.2011 klo:20:20) kommentti

Vastausten "taso" täällä on vastakkaisten mielipiteiden ja hyvienkin neuvojen mollaaminen. En vieläkään ymmärrä mikä vika oli neuvossani että käytetään kumituttia lattiakaivon tukoksen aukaisuun. Se on vanha hyvä konsti ja todettu toimivaksi vesilukkojen ja lattiakaivojen aukaisussa. Ja taitaa tuo kemiallisten aineidenkin mollaaminen olla urbaanilegendan tasolla. Onko tutkittua tietoa niiden haitallisuudesta?

Palaute on periaatteessa paikallaan, mutta en ihmettele ollenkaan, että tälle porukalle sitä ei juurikaan anneta.

Jäsenen antama (11.2.2011 klo:21:30) kommentti

Jos itse vääristelet toisten sanomisia, siitä huomautettaessa tuhoat viestisi, syytät toisia herjauksesta mutta et suostu yksilöimään, niin oletko oikea taho neuvomaan muita kirjoittelussa. Odottelen edelleenkin vastausta mainitsemiini.Kemikaaleista ei tarvita mitään urbaanitarinoita, niillä kun ei ole tehoa noihin karvaköysiin. Mutta jos puhutaan niiden haitallisuudesta, niin se ei liity urbaaniuteen. Haja-alueella käytettävien laiteputsareiden biologia ei näiden kanssa lotraamisesta tykkää. Mehän emme tiedä, onko kysyjällä tällaista. Kuten emme tiedä viemärien ikää, materiaalia, rakennustapaa. Tuon lähtötietotason puutteellisuuden takia en mene suosittelemaan kenellekään sellaisia neuvoja, jotka sopivat vain osaan tapauksista.
Jäsenen antama (12.2.2011 klo:8:58) kommentti

Miten yleisesti käytetty ja hyvä konsti on "mitä hemmetin järkeä on" mollaamisen ansaitseva kommentti? Kun nämä yli 40 viestiä käydään läpi, niin kyllä se kumitutti on kaikkea muuta kuin "mitä hemmetin järkeä on" juttu.

Vaikuttava aine Kodin putkimiehessä on natriumhydroksidi eli lipeä ja sitä on myös pesuaineissa. Panospuhdistamoissa saa jätevesi sisältää pesuaineita, koska kuka ostaisi puhdistamon, jonka käytössä astianpesukoneen tai pyykinpesukoneen käyttö olisi kiellettyä. Kyseessä on siis "lisänä rikka rokassa" -tyyppinen haitta. Myöskään esim. maitoa ei saisi panospuhdistamoon päästää eikä siten saisi pestä maitotölkkejä.

Jäsenen antama (12.2.2011 klo:17:29) kommentti

Nimimerkin solvaamisesta syytit, mutta nyt kerrot jostain ihan muusta. No kerrohan nyt sitten, mitä hemmetin järkeä on avata viemäripumpulla lattiakaivoa, kun sen voi käsin perata. Pumpataan niitä tukoksia sitten sieltä itse putkesta eteenpäin.Toinen kappaleesi jatkaa omaksumaasi tapaa sotkea toisten sanomisia. Tässä ketjussa en toista sitä virhettä, että lähtisin niitä oikomaan.

Jäsenen antama (12.2.2011 klo:18:50) kommentti

Vääristely senkun jatkuu. Järkeäni epäilet, vaikka väite on kyllä itsesi keksimä. Minun viesteistäni tuota ei löydy.

Selittelemään en ala, kuten totesin. Mitä apua siitä olisi, jos luettua ei halutakaan ymmärtää.

Tilanne olisi hiukan eri, jos uskaltaisit seistä omien sanojesi takana. Viestiesi poistamisella kerrot jotain muuta.

Jäsenen antama (12.2.2011 klo:19:01) kommentti

"mitä hemmetin järkeä on avata viemäripumpulla"

Kyllä tuossa annat ymmärtää että minulla ei ole järkeä kun ehdotan viemäripumpun käyttöä. Kyllä sinä toit tämän kanssakeskustelijan järjen epäilyn ihan itse tähän ketjuun 48 viestiä sitten ensimmäisessä vastauksessasi.

"Viestiesi poistamisella kerrot jotain muuta."

So what. Viestien poistaminen on sääntöjen mukaan mahdollista, jos katsoo että saa osakseen epäasiallista kohtelua.

Jäsenen antama (12.2.2011 klo:19:14) kommentti

Selitän tämän yhden kerran. Viemäritukoksista en ole kirjoittanut mitään väittämääsi. Lattiakaivossa oleva tukos on viemärilaitteessa, ei viemäriputkessa. Vesilukot ja lattiakaivot ovat purettavia tai muuten huollettavia, ja ne nyt vaan on tarkoitettu huollettaviksi. Käsipelillä tyhjennettävän kalusteen työstämisessä viemäripumpulla ei minun mielestäni ole järkeä. Sinun järkeesi en ole puuttunut, vain neuvojesi järkevyyteen. Niiden, jotka olet ketjusta poistanut. Joko nyt voit lopettaa tuon vääristelyn.

Edit (edelliseen tullut lisäys omani jälkeen): Viestien poistamisella toisen osapuolen vastauksia voi saattaa huonoon valoon, kun ketjun muut lukijat eivät voi tarkistaa jälkeenpäin tehtyjä väitteitä. Epäasiallisesta kohtelusta voit ilmoittaa ylläpitäjälle, siihen sinulla on täysi oikeus. Voithan täälläkin kertoa, kuka sinuun on tuota suunnannut. Epäasiallista kohtelua on esim vääristellä toisen kirjoituksia...

Jäsenen antama (12.2.2011 klo:21:39) kommentti

Viemäripumppu soveltuu sekä lattiakaivon että viemäriputken aukaisuun, jos saivarrellaan. Molempiin, vaikka yleensä se tukos on siinä lattiakaivossa. Kysymyksestä ei käynyt ilmi, oliko tukos lattiakaivossa vai putkessa eikä edes käynyt ilmi oliko tukosta ollenkaan.

Jäsenen antama (12.2.2011 klo:22:06) kommentti

Jatkat virheellisiä väittämiä sisältävien viestiesi poistamista, joten katson keskustelun päättyneeksi. Viimeisessäkään et saanut mitään lisäarvoa itse asiaan. Minun kirjoittamani ovat kaikki luettavissa, joten voit todeta minun juuri peräänkuuluttaneen noita vaihtoehtoja tukoksen sijainnille. Saivareita voit etsiä muualta.Aiheetta enempään, täältä tähän. Jatketaan, kun uskallat säilyttää sanomasi kaikkien luettavissa.

Jäsenen antama (13.2.2011 klo:9:08) kommentti

Oli virhe syyttää kumitutin käyttöä ”järjettömäksi” keinoksi viemäritukoksen aukaisussa. Keino on järkevä.Toinen virhe tuli siinä, kun alettiin epäillä Rakentaja.fi –vastaajan neuvoa käyttää Kodin putkimiehen tapaista kemiallista ratkaisua tukoksen aukaisussa. Tuo kemia on natriumhydroksidia eli lipeää - samaa ainetta kuin on pesuaineissa. Panospuhdistamon toimintaan aine vaikuttaa samalla tavoin kuin pyykinpesu, ei siis mitään järisyttävää. Aine ei myöskään syövytä muovi- tai rautaputkia. Mekaaninen rassaaminen sen sijaan voi rikkoa ruostuneen viemärin paljon helpommin.Alla suora sitaatti ed. nimimerkin kirjoituksesta, ettei syytetä vääristelystä:”Kemikaaleista ei tarvita mitään urbaanitarinoita, niillä kun ei ole tehoa noihin karvaköysiin. Mutta jos puhutaan niiden haitallisuudesta, niin se ei liity urbaaniuteen. Haja-alueella käytettävien laiteputsareiden biologia ei näiden kanssa lotraamisesta tykkää.”Viestin poistan jos sanoma jää "huonoon" ympäristöön, missä tosiasiat hämärtyvät.


Jäsenen antama (13.2.2011 klo:9:25) kommentti

Niinpä se saippua ja muut kemialliset aineet muuttavat sitä moskaa limamaisaeksi ja tartuttavat ne putken seinämiin. Kumituttí on vain tilapäispika-apu. Krassaaminen puhdistaa putket, tarvittaessa rosoisuuksiakin eli ruostetta.

Jäsenen antama (13.2.2011 klo:11:39) kommentti

"Oli virhe syyttää kumitutin käyttöä ”järjettömäksi” keinoksi viemäritukoksen aukaisussa. Keino on järkevä."
Toinen virhe tuli siinä, kun alettiin epäillä Rakentaja.fi –vastaajan neuvoa käyttää Kodin putkimiehen tapaista kemiallista ratkaisua tukoksen aukaisussa."Ei kaikkien tarvitse olla samaa mieltä kun sinä syntyykö
keskustelua jos kaikki on asiasta samaa mieltä, siitä ei tule muuta kuin yksinpuhelua.Kemikaaliset
aineet kuten mainittu tuote on hinnaltaan turhan kallis varsinkin,jos sen tehosta ei ole varmuutta.
Kritiikki Rakentaja.fi sivun ylläpitäjiin on tervettä ja asiallista.MONTAN vastaus oli hyvä siinä oli kaikki
oleellinen minun MIELESTÄ.Halpakorjaus jos haluat avata viemärin kumitutilla kuka kieltää?
Aika ison asiantuntian roolin olet ottanut kun jakelet virhepisteitä muille keskustelioille.Tästä voitas
vielä jatkaa sitä" kaivon/putken" avaamista vaikka sinne yleiseen viemäriverkkoon, jos tarvetta on.
Tutilla se tuskin onnistuu!Jäsenen antama (14.2.2011 klo:9:37) kommentti

"Kemikaaliset aineet kuten mainittu tuote on hinnaltaan turhan kallis varsinkin,jos sen tehosta ei ole varmuutta."Miksi tuot perustelusi vasta nyt esille? Edellisessä viestissäsi vain yleisesti epäilit Rakentaja.fi vastaajan neuvoa, mutta et perustellut mitenkään.

Kumitutti on hyvä konsti ja kaiken lisäksi halpa korjaus. Siksi sitä suosittelin.Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kylppäristä sauna

Hei Tarkoituksena olisi vaihtaa kylpyhuoneen ja saunan paikka rivitaloasunnossa. Molemmissam osastoissa on ilmanvaihto (koneellinen) ja lattiakaivot valmiina. Pitääkö jo...

Viereisestä lattiakaivosta nousee vesi lattialle

Saunan ja pesuhuoneen lattiakaivot ovat vierekkäin. Vesi menee saunaan menevän liittymän ohi suodatuskentän kaivoon. Saunan lattialle nousee joskus vettä lattiakaivosta....

Korokerenkaat

Ostimme neljä vuotta sitten rakennetun talon. Kävi ilmi että kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen lattiakaivot on jätetty syvälle ja korokerenkaita on laitettu useampi pääll...

Vastuu remontin virheistä

Ostimme ok-talon n. 2 v sitten. Kp, sauna, kh-huone ja erilliset wc:t remontoitu 2010. Nyt tarkastuksessa ilmeni että saunan kaakeleiden takaa puuttuu vesieriste, va...

Kylpyhuoneen alaslasketun katon höyrynsulku

Kyseessä yksikerroksinen omakotitalo, uudisrakennus. Saunan seinissä ja katon alaslaskussa käytetty saunasatua. Kylpyhuoneen puolella katossa yläpohjasta alkaen: yläpohja...

Saunan höyryeriste

Miten tehdään oikeaoppisesti höyrysulku silloin kun saunan katto on samalla korolla kylpyhuoneen kanssa. Saunan ja kylpyhuoneen välissä on vain lasisinä....

Alumiinipaperin reunojen kiinnitys/tiivistys kiviseiniin ja piippuun

Saunan ja kylpyhuoneen kattoon tulee alumiinipaperi. Saunan seinät ja osa kylpyhuoneen seinistä on kiviaineineisia, pinnassa tiilitasoite (niihin ei siis tule alumiinipap...

Lattiakaivojen uusiminen?

83 valmistuneessa talossa sauna/kylpyhuone remontti käynnissä. Kuvien mukaan saunassa pitäisi olla kuivakaivo, josta kupariputki kylpyhuoneen lattiakaivoon...

saunan rakentaminen kerrostalo huoneistoon

olemme juuri ostaneet kerrostalo kolmion vuonna 1985 rakennetusta talosta,ja suunnittelemme rakentavamme siihen saunan.kysyisinkin mitä asioita tulisi tässä projektissa o...

Kylpyhuoneen ja saunan katon rakenne

Tervehdys.Talomme on v.78 rakennettu yksikerroksinen omakotitalo. Yläpohjassa eristeenä on lasivillaa n. 30cm. Kylpyhuoneessa ja saunassa on alaslaskettu katto n. 30cm....

Saunan ja kylpyhuoneen välisen seinän vesieristys, oven karmien kohdalta

Hei, Olen eristänyt saunan sauna-satulla ja kylpyhuoneeseen tulee vedeneristys ja laatoitus. Miten saunan oven kohdalta (kylpyhuoneen ja saunan välinen tiiliseinä) oven k...

finnfoam rossipohjaeriste ja lattiakaivojen asennus sekä vesiputkien asennus

tuodaanko kaikki lattiakaivot finnfoamin alle tuulettuvaan tilaan ja siellä yhdistetään viemäriin. myös esim saunan kuivakaivo? vaiko saunan kuiv...

Valurautaisen lattiakaivon vaihto betoniputkeen

Olen uusimassa kellarisaunan pesuhuoneen kaakelointia 1953 rakennetussa talossa.Alkuperäiset lattiakaivot ovat valurautaiset ja viemäriputket ovat betonia.Lattian sisällä...

kylpyh/saunan väliseinän höyrynsulku

Terve!Talomme on puurunkoinen elementtitalo. Kosteiden tilojen ja saunan  alueelta on elementistä höyrynsulku poistettu. Kylpyhuoneen seinät on muurattu harkosta ja sauna...

sauna katon koolaus

voinko käyttää vaneerilappuja saunan ja kylpyhuoneen katon suoristamiseen vai voiko vaneerista lähteä jotain haitallisia liima-aineita saunan kuumuudessa???...

Lattiakaivo

70 luvun rakennuksissa lattiakaivot olivat muovisia joihin tuli korokerenkaat ilman tiivistettä ja kun kaivoa ei vaihdeta mitä liimaa suosittelette liimaukseen&...

saunan seinän ja katon kohtaaminen

Jätetäänkö saunan seinän ja katon kohtaamisrajaan ilmarako? Kuinka tämä toteutetaan ja kumpi rakennetaan ensin, seinä vai katto? Entä paaneelin alareuna, millainen tuulet...

Paineet häviää

Asumme v 70 rakennetussa okt jossa patteriputket on alkuperäiset mutta käyttövesiputket kyllä uusittu ja asennettu pintaa.Talossa on vesikiertoinen lämmitys. Nyt on tullu...

saunan höyrysulku

terve,kysymyksessä olisi saunan ja kylpyhuoneen väliin tuleva muuri leveys 900mm korkeus 1300mm, eli valettu väliseinä harkoista ja tasoitettu märkätilatasoitteella molem...

sauna ja kylpyhuone

eli olisi suunnitteilla saunan ja kylpyhuoneen rakentaminen kellarikerroksesta pois kerros ylemmäs,tuota kaikki seinät ovpuu/levy/pinkopahvisia,eli kuinka toteutan tuon k...

lattian vesieristyksen lopetus

-83 rakennetussa rivitalo-osakkeessaamme on menossa taloyhtiön kustantama ja valvoma kylpyhuoneremontti.Vesivaurioiset alueet puretaan ja levytetään uusiksi jne.Kysyisink...

saunaremontti

kylpyhuone ja saunan välille tulisi yhtenäinen paneli kattoon,eli seinää ei olisi(tulee lasiseinä),katossa saunassa on sauna satu levy mutta miten eristän saunan ja kylpy...

Saunan ja kylpyhuoneen ilmanvaihto

Onko mahdollista parantaa saunan ja kylpyhuoneen ilmanvaihtoa esim. poistoilmaventtiilin tilalle asennettavalla "puhaltimella" vai onko järkevin laittaa katolle huippuimu...

Saunanseinän pinnoitus

Voiko saunan ja kylpyhuoneen välisen kahitiili-seinän jättää saunan puolelta eristämättä ja pinnoittaa esim. antiikkilaastilla? Tarvitaanko höyrynsulkua/vesieristystä. Ky...

Kattojen alaslasku

Miten suoritetaan oikeaoppisesti kylpyhuoneen ja saunan kattojen alaslasku?...