Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Pyyheliinakuivain

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 18.7.2012 klo:11:40
Hei,
Kahdeksan asunnon erillistaloyhtiön, yhden huoneiston saunan pesuhuoneessa on noin 10 vuotta sitten jälkiasennettu, pieni neljäputkinen pyyheliinakuivain. Se on liitetty suihkuun menevän lämpimän veden käyttövesiliitäntään- ja tuntuu lämpenevän vain silloin kun suihkua käytetään.
Muutoin talon lämmitysjärjestelmä toimii (myös saunatilan osalta) kaukolämmön, lämmönvaihtimen sekä ilmapuhalluksen avulla.

Nyt yksi osakas on ottanut "herneen nenään" tuosta pyyheliinakuivaimesta ja väittää että se kuluttaa valtavasti energiaa ja lisää siten yhtiön yhteistä kaukolämmön energialaskua. Hän vaatii myös kuivaimen poistamista.

Kuinkahan lienee? Mikä mahtaa olla tuon tyyppisen pyyheliinakuivaimen osuus yhtiön energialaskuun, tämän yhden henkilön asuttaman huoneiston osalta?Virallinen vastaus
Ilmeisesti lämminvesihanasta ei päästetä vettä turhaan, vaan patteri läm...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Pyyheliinakuivain":
Jäsenen antama (22.10.2016 klo:15:48) kommentti

Aina on mahdollista asentaa vesikiertoisen pyyheliinakuivaimen tilalle samanlainen sähköllä toimiva pyyheliinakuivain, mikäli pesutilassa on märkätilaan soveltuva pistorasia. Nyt kun naapuri-osakkaalla on valmiiksi herne nenässä, hän tietysti valittaa kuivaimen energiankulutuksesta, mutta sähköllä toimivan kuivaimen energiakulutus vaikuttaa sinun, ei hänen sähkönkulutukseen. Jos pesutilassa on tuuletus ja lattialämmitys, pyyheliinat kuivuvat, vaikkei kuivaikessa olisi virta päällä.
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: