Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Pesutilaremontti

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 27.2.2009 klo:11:28

Teetämme remontin 1990 valmistuneen paritalon yläkerran pesutilaan. Työt ovat pesutilan lattian kuivatusvaiheessa. Lattiassa todettu pintamittauksella vesivahinko. katto ja seinät purettu. Seinien kipsilevyt, eristevillat sekä kaikki puuosat puhtaat. Pesutilan ilmassa ei ole hajuhaittoja. Ongelmana on cyproc-levyssä olevat erilevyiset, levyjen yläosasta alhaalle jatkuvat viirut. Läheltä tummentumat haisevat metallille. Kovasti hankaamalla läiskistä tartuu sormiin tummaa väriä. Nyt pesutilaan on laitettu jo kipsilevyt, joten ongelma on piilossa. Vastuunjakotaulukon muutoksella jokainen osakas maksaa kalliin remonttinsa itse. Onko tiedossa purkuhomma jo muutaman vuoden päästä?
Virallinen vastaus
Seinät on purettu ja uusissa kipsilevyissä on nuo viirut levyn takapuolella. Tuo tosiaan voi olla rautaa. Joskus tuotannossa irtoaa valmistuslinjalta rullista jotain. Se ei mielestäni ole vaarallista.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Pesutilaremontti":
Jäsenen antama (2.3.2009 klo:18:41) kommentti

Koska kysymykseni oli epätarkka, laittaisin muutaman kuvan, joista käy ilmi, mitä tarkoitan. Viirut ovat levyjen etupuolella, kaksikymmentä vuotta vanhoissa seinärakenteissa, jotka jäävät paikoilleen. Näiden ja uusien kipsilevyjen (joihin tulevat laatat) välissä on rako. Ne uudet levyt ovat puhtaat. Mihin voisin laittaa kuvia?

Jäsenen antama (3.3.2009 klo:11:56) kommentti

Huolimatta vastuualuetaulukosta (kustannusvastuu), pitää osakeyhtiön kyseeessä ollessa työt tehdä/teettää po. tapauksessa taloyhtiön valvonnassa (ainakin näin pitäisi ehdottomasti olla, muutoin menee sooloiluksi!!). Jos ja kun tulee tällaisia epäilyjä tulee tästä olla yhteydessä ensisijaisesti isännöitsijään ja hänen tulee tarkistaa asia ja jos hänellä ei riittävästi asiantuntemusta hän tulee hankkia sitä "ulkopuolelta"


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: