Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

muurpata

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 7.10.2010 klo:16:51
sauna remonttimme edennyt kiukaan ja muurpadan asentamiseen.Niiden alle laitoimme suojaalustan.Mutta silloimpa huomasimme ,että muurpadalle tarkoitettu hormin reikä jää sen verran alas että padan piippuputki menisi alaviistossa hormiin.Voiko tästä olla ongelmia,vai pitäisikö muurpadan putki liittä kiukaan putkeen ja siitä hormiin?(kiukaan hormireikä ylempänä),vai voinko näinkään tehdä?Toinen ongelma:ostimme led valosarjan jossa pistotulppa.Tarkoitus laittaa valot terassille,niin että: töpseli pää poikki ja muuntajan kytkeminen vanhan valon tilalle (230V).Näin saisimme ledit syttymään vanhan valon katkaisijasta. Voiko näin tehdä?

Tipi
Kysymyksiä: 168 kplVirallinen vastaus
Kun molemmille tulisijoille on oma hormi, ne kannattaa hyödyntää. Pieni liitosputken alaspäin meneminen ei haittaa. Toinen vaihtoehto on piikata reikää ylöspäin.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / muurpata":
Jäsenen antama (8.10.2010 klo:9:08) kommentti

Tilaa sähköasentaja katsomaan ja pyydä tarkastamaan ao. valaistuspiirin kuorma. Jos kuormaa ei ole liikaa ( mikä on todennäköinen tilanne ). Tämän jälkeen pyydä asentajaa asentamaan vanhan kytkimen kanssa sarjaan shuko pistorasia, mihin sitten itse tuikkaat LED sarjan pistokkeen.

Jäsenen antama (8.10.2010 klo:10:40) kommentti

Myös tuon hankitun valosarjan IP-luokitus täytyy varmistaa. Eli soveltuuko asennettavaksi suunniteltuun tilaan (sisä - ulkotila =>kosteus).

Jäsenen antama (8.10.2010 klo:11:30) kommentti

Töpseliä ei saa mennä katkasemaan,koska kyseinen muuntaja ei ole tarkoitettu kiinteään asennukseen.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: