Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kiukaantaus

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 18.8.2015 klo:10:37
Kylpyhuone/sauna remontti loppusuoralla niin kysymys koskee sitä kun kiukaan taakse tulee Kaakeliluja-A-levy laatoituksineen. Suihkun ja saunan väliseinä, tarvitseeko villaa laittaa ja tarvitseeko tinapaperin ja kivilevyn väliin jättää tuuletus rakoa vai tarvitseeko tinapaperia ollenkaan kun kyseessä on kivilevy?



Virallinen vastaus
Kysymyksestäsi ei ilmene onko kysymyksessä sähkö- vaiko puulämmitteinen kiuas. Sähkökiukaan osalta Kaakeliluja levy voi olla suoraan kiinni seinärungossa ja muutoin noudattaa kiukaan mukana tulevia suoja etäisyyksiä.
Puulämmitteisen kiukaan suoja etäisyydet sekä suojalevyjen tuuletusvälit ovat jonkin verran erilaiset. Yksinkertainen suojaus Suojaetäisyys kiukaasta palavaan seinäpintaan on 200 mm. Kaksinkertainen suojaus Suojaetäisyys kiukaasta palavaan seinäpintaan on 100 mm.
Alumit paperi kannattaa laittaa eristeen ja kivilevyn väliin.

 

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Kiukaantaus":
profiilikuva
HS Käyttäjä on mies
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: